Portakallı Kurabiye Portakallı Kurabiye için Malzemeler: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurtanın sarısı 1,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı portakal marmeladı Portakallı Kurabiye Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, pudra şekerini ve yumurta sarısını krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma nişastayı, vanilyayı ve ince …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Lor Peynirli Meyveli Dondurma
Lor Peynirli Meyveli Dondurma Lor Peynirli Meyveli Dondurma için Malzemeler: 500 gram tuzsuz lor 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı vanilya 1 su bardağı toz şeker 1-2 adet şeftali 1 bardak süt Lor Peynirli Meyveli Dondurma Hazırlanışı: Kremayı toz şeker ile çırpın. Lor peyniri ve vanilyayı ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Karışıma meyveyi …
Devamını oku »Erikli Tart
Erikli Tart Erikli Tart için Malzemeler: 10 adet erik 2 yemek kaşığı şeker Tarçın Tart Hamuru İçin: 300 gram un 125 gram tereyağı 125 gram pudraşekeri 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Erikli Tart Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yada dörde bölün. Bir tencereye alıp, üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve bir fiske tarçın serpin. Kısık ateşte erikler yumuşayana …
Devamını oku »Çikolata Cenneti Cup Cake
Çikolata Cenneti Cup Cake Çikolata Cenneti Cup Cake için Malzemeler: 125 gr bitter çikolata 165 ml. süt 285 gram esmer şeker 105 gram tereyağı 2 adet büyük boy yumurta 180 gram un Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 8 gram kakao Bir çimdik tuz Çikolata Cenneti Cup Cake Hazırlanışı: Bir tencerede doğranmış çikolatayı, sütü ve şekerin yarısını sürekli karıştırarak kaynatın. Tereyağı ve kalan …
Devamını oku »Elmalı Cramble
Elmalı Cramble Elmalı Cramble için Malzemeler: Hamuru İçin: 10 yemek kaşığı un 10 yemek kaşığı esmer şeker 125 gram tuzsuz tereyağı 1 çimdik tuz 20 gram yemeklik krema Harcı İçin: 3 adet orta boy kırmızı yada yeşil elma 4 yemek kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 100 gram kuş üzümü 100 gram kuru üzüm 75 gram ceviz içi 1 paket …
Devamını oku »Mandalinalı Puding
Mandalinalı Puding Mandalinalı Puding için Malzemeler: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 1 su bardağı mandalina püresi 1 paket kakaolu petibör bisküvi Mandalinalı Puding Hazırlanışı: Mandalina püresi …
Devamını oku »Çilekli Kafes Tart
Çilekli Kafes Tart Çilekli Kafes Tart için Malzemeler: Yarım ölçü tatlı hamuru (tarifi kalp kurabiyede) 1 küçük kase çilek reçeli veya marmeladı (tercihen ev yapımı) 1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi Üzeri İçin: Yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pudra şekeri Çilekli Kafes Tart Hazırlanışı: Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile açın. Orta boy (yarım avuç küçüklüğünde) ve çok yüksek olmayan, yağlanmış tart kalıplarına açtığınız hamurları elinizle …
Devamını oku »Tatlı Kalp Kurabiyeler
Tatlı Kalp Kurabiyeler Tatlı Kalp Kurabiyeler için Malzemeler: Şekerli Hamuru için: 7 kahve (Türk kahvesi) fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt 250 gram tereyağı veya margarin (yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu 200 gram pudra şekeri Böğürtlen Püresi İçin: 200 gram dondurulmuş böğürtlen 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 …
Devamını oku »Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı mavi haşhaş tohumu 1 su bardağı un Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu Şerbet İçin: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limon Haşhaşlı Revani Hazırlanışı: Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini …
Devamını oku »Kivili İrmik Tatlısı
Kivili İrmik Tatlısı Malzemeler: 2,5 su bardağı süt 8 çorba kaşığı irmik 8 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Tabanı İçin: 1 paket yulaflı bisküvi 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı toz ceviz ya da toz fındık Üzeri İçin: 3 adet kivi Kivili İrmik Tatlısı Hazırlanışı: Tatlının tabanı için; Bisküvileri, fındık veya cevizi rondodan geçirerek toz haline getirin. Üzerine …
Devamını oku »