Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Karadut Kompostosu
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze dut 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Suyu, tarçın çubuğunu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Bütün olarak karadutları da ilave …
Devamını oku »Tirit
Fotoğraf: Caner ALAY (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana eti 3 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet tirit pidesi veya ekmek 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Eti kaynar suda, tel tel olana kadar iyice haşlayın. Pide yoksa bayat ekmek dilimlerini kare şeklinde kesip iyice ısıtılmış fırında kızartın. Et suyunu pidelerin ya da ekmeklerin üzerine dökün. Sonra da …
Devamını oku »Kağıtta Pirzola
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL 1 porsiyon için Malzemeler: 4 adet kuzu pirzola 1 domates 1 dal taze kekik 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Domatesli pilav için: 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 2 domates, rendelenmiş 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinci ılık …
Devamını oku »Bulgurlu Reyhan Sarma
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (1 Kişilik) Malzemeler: 35-40 adet iri yapraklı reyhan Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için) 1 kahve fincanı ince bulgur 1 kahve fincanı sıcak su 1 adet soğan 1 kahve fincanı süzme yoğurt Tuz Hazırlanışı: Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin. Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve …
Devamını oku »Kalburabastı
Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 6 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı eritilmiş margarin 1 su bardağı süt 1 paket karbona Un İç Harcı İçin: 350 gram iri kırılmış ceviz 2 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereyi alıp önce hızlı, kaynamaya başladıktan sonra …
Devamını oku »Sarı Kirazlı Dana Kavurma
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram dana eti, kuşbaşı doğranmış 1 yemek kaşığı tereyağı 2 havuç 1 soğan, çok ince kıyılmış 200 gram sarı kiraz, çekirdekleri çıkartılmış 4-5 dal maydanoz, iri doğranmış Hazırlanışı: Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca etlerle birlikte soğanı ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. İri …
Devamını oku »Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 1 avuç taze iç bakla 1 kahve fincanı taze bezelye içi 4 adet mini havuç 8 dal taze reyhan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: …
Devamını oku »Fasulye Salatası
Tarif: Elvan Bahar – Fotoğraf: Caner Alay (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp …
Devamını oku »Reyhanlı Soğan Dolması
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük boy soğan 4 su bardağı su 200 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet taze reyhan Ayrıca 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos) Tuz Hazırlanışı: Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar …
Devamını oku »