Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: Huriye ERSOY – Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL

(1 Adet)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

2.5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 paket kuru maya (10 gram)

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

4 yaprak kurutulmuş domates

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Hazırlanışı:

Elenmiş unu, tuzu, şekeri ve mayayı bir kapta harmanlayın. yumurtayı oda ısısında ılınmış tereyağını, ince doğranmış kuru domatesi, ılık su ve sütü ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini streçleyin. Oda ısısında mayalanması için 1 saat bekletin. Hamuru bir kez daha yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Elinizle bastırarak Ramazan pidesi büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hamurun üzerinde bir spatula yardımı ile kesikler oluşturun. Bu şekilde oda ısısında yarım saat daha mayalandırın. İkinci mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine önce yumurta sarısı sürün sonra da çörek otu ve susam serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20- 25 dakikada pişirin.

#ramazanpidesi #ramadan #ramazan #pide #ramazanlezzetleri

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir