Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita

Enginarlı Patlıcan Böreği – Patlıcanlı Melitzanopita

Yapım: Maria Ekmekçioğlu/ Gökçen Adar

(4 Kişilik)

Malzemeler:

8 adet patlıcan

1 su bardağı sıvı yağı

3 adet soğan

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 adet yumurta

2 çorba kaşığı un

1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek

Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane

1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri

Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık

4 adet enginar

1 çay kaşığı öğütülmüş tuz

Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Hazırlanışı:

Dört adet patlıcanı közleyin. Enginarları haşlayın. Kalan 4 adet patlıcanı kalın halka şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Havlu kağıtta alıp yağın iyice süzülmesini sağlayın. Kızarmış patlıcanların yarısını yağlanıp unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir yerde jülyen doğranmış soğanı ve dilimlenmiş sarımsağı zeytinyağında soteleyin. Enginarları küp küp doğrayın.

Közlenmiş patlıcanları enginar ve soğan karışımına ekleyin, dolmalık fıstıkları da karıştırıp bütün malzemeyi patlıcanların üzerine gezdirin. Başka bir kapta yumurta,  un, bayat ekmeğin yarısını, dereotu, nane, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı patlıcanın üzerine yayın. Kalan kızarmış patlıcanı yerleştirin. Kalan bayat ekmeği ve tulum peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

#EnginarlıPatlıcanBöreği #PatlıcanlıMelitzanopita #patlıcanböreği #börek #ramazanböreği #ramazan #ramazantarifleri #iftarlıktarifler #sahurluktarifler #mariaekmekçioğlu #GökçenAdar #BirOYakaBirBuYaka #yemekkitabı #food #yummy #dessert

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir