Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 2)

Tatlı Tarifleri

İrmikli Tatlı Börek

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram tereyağı 1 litre süt 5 çorba kaşığı irmik 2 su bardağı su 2,5 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Şerbeti için sos; Tenceresinde şekeri ve suyu yoğun bir kıvama gelene dek kaynatın. En son limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan …

Devamını oku »

Hurmalı Beğendili Kebap

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet bostan patlıcanı 30 gram tereyağı 2 çorba kaşığı (tepeleme) un 1 su bardağı sıcak süt 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 su bardağı su 500 gram kuşbaşı kuzu eti 5-6 adet hurma 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Patlıcanları közleyin. Ilınınca …

Devamını oku »

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı 

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 gram kaymak 1 tatlı kaşığı toz salep 1 kahve fincanı tahin 1 kahve fincanı pekmez Hazırlanışı: Süzme yoğurdu, salebi ve kaymağı çatalla iyice çırpın. Tahini ve pekmezi ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı derin dondurucuya dayanıklı bir kabın içine aktarın. Buzdolabında bir gün boyunca …

Devamını oku »

Damla Çikolatalı Çörekler

(1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamur İçin: 250 gram un 1 çorba kaşığı toz şeker 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı instant maya 1 çay bardağı süt 1 tutam tuz İç Malzemesi İçin: 1 çorba kaşığı fındık ezmesi 1 kase damla çikolata 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı: Maya ve bir çay bardağı ılık …

Devamını oku »

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru 4 adet kış eriği 1 tatlı kaşığı nişasta 2 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı kırmızı meyve marmeladı veya reçeli (çilek, vişne, orman meyvesi vs.) 1 çorba kaşığı susam Hazırlanışı: Marmeladı, 2 çorba kaşığı soğuk suda inceltilmiş nişastayı ve tarçını küçük bir sos tenceresine alın. …

Devamını oku »

Kremalı ve Patatesli Mantar

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze mantar 10-12 adet kültür mantarı 1 adet büyük boy soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı ajvar sos (hazır biber sosu) Üzeri İçin: 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş keçi peyniri 1 çay bardağı krema Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle …

Devamını oku »

Ananaslı Kereviz Salatası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 4 dilim ananas 1 adet küçük boy kereviz 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet ekşi yeşil elma 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Bir tutam tuz 4 çorba kaşığı süzme yoğurt (tepeleme) Yarım kutu krema (100 ml) Hazırlanışı: Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Mantar Sote

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo mantar 1 adet kırmızı soğan 4-5 diş sarımsak 1-2 adet renkli biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, beyaz biber, kekik, pul biber Hazırlanışı: Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün ve kararmaması için kullanana dek limonlu soğuk suda bekletin. Zeytinyağını bir tavaya aktarın ve küp doğranmış kırmızı soğan ile sarımsağı pembeleşene kadar …

Devamını oku »

Zerdeçallı ve Kerevizli Tavuk Etli Çorba

(4 Kişilik) Fotoğraf: Hande Göksan Malzemeler: 100-150 gram tavuk eti 2 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy kereviz 1 çay bardağı kesme makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı köri Hazırlanışı: Tavuk etini bütün olarak orta boy bir tencereye aktarın. 6-7 bardak suyu ve sarı mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti iyice haşlanınca (30-35 dakika) tencerenin içinden …

Devamını oku »

Terbiyeli Sulu Köfte

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …

Devamını oku »