Fotoğraf: Özgür Bak – Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Fırında Patlıcan Yelpazesi
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; …
Devamını oku »Kuru Üzümlü Tatlı Poğaça
Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin – 15 adet) Malzemeler: 120 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 adet yumurtanın akı 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı kuru üzüm 2 su bardağı un Üzeri İçin: 1 …
Devamını oku »Çilek Sorbe
Hazırlayanlar: Şef/Yazar: Yunus Emre Akkor – Şef Çiğdem Seferoğlu (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo çilek 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı salep Hazırlanışı: Şeker ve salebi bir buzdolabı poşetinde iyice karıştırın. Bu karışıma su ilave ederek bir taşım kaynatın. Kaynayan karışımı soğumaya bırakın. Yıkayıp ayıkladığımız çilekleri püre haline getirin. Püre haline gelen çilekleri soğuyan …
Devamını oku »Havuçlu ve Bademli Pasta
Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK Tarif: Özgür BAYKAL (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: 1 paket kremşanti 200 gram labne peyniri 2 çay bardağı …
Devamını oku »Kıymalı Sebze Dolma
Fotoğraf: Özgür BAKIR (8 Kişilik) Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 …
Devamını oku »Patatesli Rulo Börek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri …
Devamını oku »Kıymalı Mini Börek
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır yufka Sosu İçin: 1 çay bardağı süt 1 kahve fincanı sıvı yağ İç Malzemesi İçin: 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet biber 1 adet domates 100 gram orta yağlı kıyma Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kıymalı karışım için soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı …
Devamını oku »Fırında Etli Girit Kabak Dolması
Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …
Devamını oku »Zeytinyağlı Biber Dolması
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …
Devamını oku »