Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (8 Kişilik) Malzemeler: 150 gram tereyağı 150 gram labne peyniri 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 300 gram toz şeker 4 adet yumurta 150 gram hazır kek unu 150 gram buğday unu 1 yemek kaşığı zencefil kurusu 1 kase dondurulmuş vişne 1 avuç file badem Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Turna Yemişli Arpa Şehriye Pilavı
Tarif: Şef Deniz Ahmet Köse – Fotoğraf: Yağmur Dinç (4 Kişilik) Malzemeler: 20 ml ayçiçeği yağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy beyaz soğan 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy kabak 200 gram arpa şehriye 1 kahve fincanı kuru Turna Yemişi 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye içi 200 ml sıcak su Taze çekilmiş deniz tuzu …
Devamını oku »İç Pilav
Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: Executive Chef Rafet İnce – Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Feyzan Özsinan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın Tuz, karabiber, yenibahar 12-15 …
Devamını oku »Ispanaklı ve Kaymaklı Tart
Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 4,5 su bardağı un 2 çorba kaşığı kaymak 1 paket kabartma tozu Yarım limon suyu Tuz İç Malzeme: 500 gram ıspanak 1 su bardağı lor peyniri Birkaç dilim çeddar peynir 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1,5 bardak süt …
Devamını oku »Turna Yemişli Yaprak Sarma
Tarif: Executive Şef Deniz Ahmet Köse Fotoğraf: Yağmur Dinç (4 Kişilik) Malzemeler: 150 gram salamura asma yaprağı 100 ml zeytinyağı 200 gram pirinç 3 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı çam fıstığı (tepeleme) 2 yemek kaşığı kuru turna yemişi 1’er çay kaşığı tuz ve tarçın Yarım çay kaşığı yenibahar 5-6 dal maydanoz, kıyılmış 150 ml. su 150 ml. turna …
Devamını oku »Fırında İstiridye Mantarlı Sebzeler
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kutu istiridye mantarı 7-8 adet orta boy taze patates 4 adet havuç 1 avuç taze börülce 3 diş sarımsak 1 kahve fincanı soya sosu 1 kahve fincanı sıvı yağ Yarım demet dereotu Hazırlanışı: İstiridye mantarını nemli bir bezle silin. Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte üçe veya dörde kesin. Havuçların kabuğunu kazıyıp istediğiniz …
Devamını oku »Ispanaklı Gül Börek
Hazırlayan: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Börek Hamuru İçin: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı İçin: 500 gram ıspanak 500 …
Devamını oku »Kereviz Beğendi
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kereviz Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Tuz 2 su bardağı süt Taze çekilmiş karabiber 1 tutam muskat 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine …
Devamını oku »Mantarlı ve Ispanaklı Erişte Çorba
Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet soğan 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet kapya biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 500 gram ıspanak 1 çorba kaşığı sumak 1 avuç ev eriştesi 4-5 adet mantar 5-6 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Rendelenmiş …
Devamını oku »Domates Soslu ve Fıstıklı Makarna
Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket dolmalık fıstık Domates Sos İçin: 1 kilo domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Rendelenmiş …
Devamını oku »