Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 11)

Tatlı Tarifleri

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Prodüksiyon: İnci Bak – Tarif: Gülümser Karadayı (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze çağla meyvesi 500 gram kuzu eti 2-3 adet orta boy domates 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı …

Devamını oku »

Anne Pizzası

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates Sosu İçin: (1 kavanoz sos için) 1 kilo domates 1 kahve …

Devamını oku »

Enginar Dolma

Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar:  Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy enginar Harcı İçin: 200 gram kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber Yarım çay …

Devamını oku »

Fındıklı Kurabiye

Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR (30-35 Adet Kurabiye İçin) Malzemeler: 125 gram margarin 1 su bardağı pudra şekeri (silme) 2 çay bardağı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi 125 gram un Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabında eleyin. Pudra şekerini, nişasta ve vanilyayı ekleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış ve ufak ufak …

Devamını oku »

Enginar Salatası

Tarif: Hayal Demirkol – Fotoğraf:  Özgür BAKIR  (4 Kişilik) Malzemeler 5 adet temizlenmiş enginar 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yarım demet dereotu 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 küçük kutu konserve mısır Sosu İçin: 2 çorba kaşığı hardal 1 adet limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Enginarları bir tencereye aktarın ve limon …

Devamını oku »

Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar, temizlenmiş 1 çay bardağı zeytinyağı 10-12 adet arpacık soğan 2 adet orta boy taze kırmızı patates 1 limonun suyu Tuz Hazırlanışı: Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri …

Devamını oku »

Bardakta Tiramisu

Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: Krema Malzemeleri: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 adet yumurtanın sarısı 4 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 200 gram labne peyniri Islatmak İçin: 1 çorba kaşığı granül kahve 1 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı ılık su 15-16 adet kedidili bisküvi Üzeri …

Devamını oku »

Cevizli Yaprak Sarma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 büyük kase asma yaprağı 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 demet taze soğan 2 diş sarımsak Birkaç dal maydanoz Birkaç dal taze nane Birkaç dal taze reyhan Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı nar ekşisi 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Şiş Börek (Mantı Çorbası)

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kemikli et 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 adet yumurta 1 su bardağı nohut 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz, karabiber Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane 1 tutam haspir otu Hazırlanışı: Nohudu bir …

Devamını oku »

Enginarlı Safranlı Pilav

Tarif: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar:  Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak su 1 adet soğan 1 tutam safran 1 tutam şeker Tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağ Hazırlanışı: Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye …

Devamını oku »