Tarif: Baykaner Gönen / Akra Hotel Antalya Executive Şef Malzemeler: Etler: 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu kol Meyve ve Sebzeler: 10 gram sarımsak 50 gram soğan 50 gram Cibes otu 100 gram taze vişne 20 gram taze nane 20 gram su teresi Tatlandırıcı ve Baharat 1 litre kemik suyu 10 gram tuz 5 gram öğütülmüş karabiber 10 gram taze kekik 10 ml zeytinyağı …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL (4 Kişilik) Malzemeler: Yarım kilo pırasa 1 adet küçük boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı …
Devamını oku »Kırmızı Soğanlı ve Kinoalı Mantar
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (2 Kişilik) Malzemeler: 7-8 adet Kanlıca mantarı 3-4 adet sultani bezelye (Manavlarda hala var!) 1 adet kırmızı soğan 5-6 adet kalamata zeytini 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı kırmızı kinoa Tuz Hazırlanışı: Öncelikle kinoayı küçük bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar …
Devamını oku »Limonlu ve File Bademli Kek
Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL (12 adet kek için) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çay bardağı labne peyniri 2 su bardağı un Yarım su bardağı mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba …
Devamını oku »Bal kabaklı Domates Çorbası
Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 200 gram bal kabağı 1 adet patates 2 su bardağı domates suyu 3 su bardağı sıcak su 1 paket labne peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı Taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Soğanı kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde doğranmış bal …
Devamını oku »Fırında Soslu Midye Makarna
Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket midye makarna 200 gram beyaz peynir 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı ajvar sos (Kırmızı biber püresi veya sosu) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika haşlayın. Daha sonra …
Devamını oku »Pirinç Salatası
Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 1 çay bardağı haşlanmış mısır 1 çay bardağı nar tanesi (Tercihen tatlı) 3-4 dal kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kaynar suda hafif diri kıvamda olacak şekilde haşlayın. Tekrar süzüp kalan malzemeleri ekleyerek tatlandırın. #pirinçsalatası …
Devamını oku »Pancar Çorbası
Fotoğraf: R. Ömer İNCE – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy kırmızı soğan 3 adet orta boy kırmızı pancar 1 adet orta boy patates 1 adet havuç Tuz, taze çekilmiş karabiber Yarım kutu labne peyniri (100 gram) Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı, çorbayı hazırlayacağınız tencerede ısıtın. İnce …
Devamını oku »Nohutlu ve Mantılı Çorba
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur …
Devamını oku »Piruhi
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru için: 2 su bardağı un 1 adet yumurta İç malzemesi: 250 gram keçi peyniri 1 demet dereotu Üzeri için: 50 gram tereyağı 1 su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta …
Devamını oku »