Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Vişne Konservesi

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK 3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) Malzemeler: 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …

Devamını oku »

Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Fotoğraf: Murat Erdoğan – Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo Anjelik eriği 1 adet orta boy karpuz 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon) Hazırlanışı: Karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Anjelik eriklerinin çekirdeklerini temizleyin. Erikleri ikiye kesip tencereye aktarın. 2 yemek kaşığı su ilave edip …

Devamını oku »

Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri

Malzemeler: 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş) 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış) ½ çay kaşığı tuz Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci 2 su bardağı Su Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su …

Devamını oku »

Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları

Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci 2,5 su bardağı Su Sütlaç 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt 1 yemek kaşığı granül hazır kahve Tatlandırılmış krem şanti Toz tarçın (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1,5 su …

Devamını oku »

Mantarlı Onigiri

Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı: ⅓ su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ⅔ su bardağı Su Onigiri: ¾ su bardağı doğranmış mantar 2 diş kıyılmış sarımsak Nori yaprağı: Hoisin Sos Karışımı 1 yemek kaşığı hoisin sos 2 tatlı kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı susam yağı Tadına göre tuz Süsleme: Doğranmış yeşil soğan Kavrulmuş susam Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın …

Devamını oku »

Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 Yumurta 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı biber yağı Yarım demet roka Haşlanmış Pirinç Pilavı: 1 su bardağı California Calrose Pirinç 2 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Malzemeler: 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1, ½ su bardağı tam yağlı süt ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi 6 yemek kaşığı kakao parçacığı Hazırlanışı: Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata …

Devamını oku »

Sushi Topları

Malzemeler: 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı) Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi Hazırlanışı: Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. …

Devamını oku »

Ekşi Misket Limonlu Puding

Malzemeler: 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 2 su bardağı süt 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ½ su bardağı taze misket limonu suyu 1 su bardağı çırpılmış krema Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Fırını 175 dereceye ısıtın. Taban İçin: Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş …

Devamını oku »

Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler

Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış kişniş yaprağı 1 kutu (450 gram) light (hafif) ekşi krema 2 çekirdekleri çıkarılmış jalapeno biberi 1½ tatlı kaşığı tuz (bölünmüş) 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 450 gram soyulmuş ve temizlenmiş orta boy karides 1 su bardağı doğranmış taze soğan ½ çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Servis için limon dilimleri Hazırlanışı: Kişniş, …

Devamını oku »