Fotoğraf: Hande GÖKSAN (2 Kişilik) Malzemeler: 4 Türk kahvesi fincanı un 1 Türk kahvesi su 2 çay kaşığı elma sirkesi Bir tutam tuz 60 gram tereyağı İç Malzemesi İçin: 2 adet büyük boy Anjelik eriği 1 adet muz 2 yemek kaşığı damla çikolata Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Oda ısısında yumuşamış tereyağını mutfak …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Afyon Usulü Tarhana Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kahve fincanı Afyon tarhanası 1 çorba kaşığı tereyağı 2 adet domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı biber salçası 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir) Üzeri İçin: 3-4 dal maydanoz 1 kahve fincanı tulum peyniri Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç …
Devamını oku »Nar Ekşili Soğan Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı kuru fasulye 2 adet karanfil tanesi 1,5 litre su Bir avuç kereviz yaprağı Tuz, top karabiber 2 çorba kaşığı nar ekşisi Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi birkaç saat sıcak suda beklettikten sonra tencereye aktarın. Karanfil tanelerini ekleyip yumuşayıncaya …
Devamını oku »Izgara Ananaslı Tavuk ve Pilav
Malzemeler: 2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü (uzunlamasına ikiye kesilmiş) ½ su bardağı ananas suyu 2 yemek kaşığı bal 3 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (paprika) 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz 2 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 1½ su bardağı konserve ananas parçaları ¼ su bardağı doğranmış taze soğan Tuz ve karabiber Sıvı yağ …
Devamını oku »Yedi Katmanlı Pirinçli ve Fasulyeli Dip
Malzemeler: Meksika Usulü Pirinç İçin: 2 yemek kaşığı kanola yağı 1 su bardağı California Calrose Pirinci 1,5 su bardağı tavuk suyu 1 kutu (225 g) domates sosu 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı sarımsak tuzu ½ tatlı kaşığı kimyon Dip İçin: 1 kutu (425 g) ezilmiş fasulye 1 paket (28 g) taco baharat karışımı 1 kutu (425 …
Devamını oku »Bamya Kızartması
Hazırlayan: Müşerref Kartaler Prodüksiyon: İnci Bak Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 150-200 gram bamya 1 adet yumurtanın akı 2 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı soda Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) 5-6 yaprak taze nane 1 küçük diş sarımsak Tuz Hazırlanışı: Bamya kızartması için; İri bamya kullanmak şart değildir. Fakat eğer iri …
Devamını oku »Lorlu ve Kerevizli Domates Çorbası
Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan 1 Kişilik Malzemeler: 1 porsiyon domates çorbası (buzluktan çıkardığınız) 1 yemek kaşığı zeytinyağı Ufalanmış lor peyniri (veya rendelenmiş mozzarella peyniri de olur) 1 dal kereviz yaprağı, ince kıyılmış (veya taze kişniş de olur) Hazırlanışı: Buzluktan çıkardığınız domates çorbasını oda ısısında çözülme için bekleyin. Daha sonra küçük bir tencereye alın. Zeytinyağını ekleyin. Birkaç taşım …
Devamını oku »Şakşuka
Prodüksiyon: İnci BAK Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 kilo patlıcan 2 kilo domates 500 gram sivribiber (tercihen acı-tatlı karışık) 1 baş sarımsak Zeytinyağı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra yarım parmak şeklinde doğrayın. Tuzlu suyun içinde bekletin. Biberleri de patlıcanlar gibi doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakların da kabuklarını soyup irice kıyın. Orta boy bir tencereyi ocağın üzerine alın. …
Devamını oku »Vişne Konservesi
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK 3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) Malzemeler: 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın. Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …
Devamını oku »Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe
Fotoğraf: Murat Erdoğan – Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo Anjelik eriği 1 adet orta boy karpuz 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon) Hazırlanışı: Karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Anjelik eriklerinin çekirdeklerini temizleyin. Erikleri ikiye kesip tencereye aktarın. 2 yemek kaşığı su ilave edip …
Devamını oku »