Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Kremalı Pırasa Çorbası
Fotoğraf: Özgür Bakır – Tarif: Serap Yomra (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram pırasa Tuz, karabiber 1 tutam rendelenmiş muskat 1-2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 4-5 su bardağı et suyu veya sade su 1 çay bardağı krema 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Pırasaları temizledikten sonra yıkayıp süzün. Çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla havanda …
Devamını oku »Etsiz Köfte
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …
Devamını oku »Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek
Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …
Devamını oku »Yoğurtlu Pirinç Çorbası
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …
Devamını oku »Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet zeytin …
Devamını oku »Tavuklu Pilav
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini …
Devamını oku »Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba
Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet orta boy havuç, küp doğranmış 1 büyük boy patates, küp doğranmış 200 gram bal kabağı, küp doğranmış 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş Tavuk suyu Hazırlanışı: …
Devamını oku »Üzüm Salatası
Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday 2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kurutulmuş domates 1 su bardağı doğranmış taze baharatlar 1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu Sosu İçin: 3 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Domates Soslu Makarna
Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet sivribiber 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 paket pappardelle makarna Birkaç dal …
Devamını oku »