Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri (sayfa 9)

Salata Tarifleri

Bulgur Tablaması

Bulgur Tablaması İçin Malzemeler: • 2 su bardağı orta bulgur (ara bulgur) • 1 adet küçük boy soğan • 1 çorba kaşığı domates biber salçası karışımı • 250 gram orta yağlı kıyma • 2 yemek kaşığı un • 1 adet yumurta • Tuz • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Yeşil Soslu Göbek Salata İçin Malzemeler: 2 adet orta boy göbek marul 100 gram keçi peyniri 1 çorba kaşığı krema 1 çay bardağı süt Birkaç dal kıyılmış nane (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Göbek marulların dışındaki bir veya en fazla iki yaprağını ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye ve her parçayı da tekrar ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Sos için; Rendelenmiş keçi …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet patlıcan 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 2 adet kapya biber (közlenmiş) 2-3 adet sivribiber (közlenmiş) 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve içi soğuk su dolu bir kabın içine aktarın. Birkaç dakika beklettikten sonra patlıcanları …

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Fasulye Salatası İçin Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) (4 Kişilik) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası

Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Malzemeler: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 dal taze kıyılmış sarımsak 2 adet çarliston biber 1 kase semiz otu (yaprak yaprak ayrılmış) 1 kase süzme yoğurt 4-5 dal dereotu (irice doğranmış) 4-5 dal nane (irice doğranmış) 1 adet salatalık (rendelenmiş) Süzme Yoğurtlu Semizotu Salatası Hazırlanışı: Zeytinyağını tavada ısıtıp ince kıyılmış taze sarımsak ile çarliston biberi kavurun. Ocaktan …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası

Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Malzemeler:  4-5 adet büyük boy turşu 1 kase süzme yoğurt Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Süzme Yoğurtlu Turşu Salatası Hazırlanışı:  Turşuyu kalınca dilimleyin. Kırmızı toz biber dışındaki tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Servis tabağına aktardıktan sonra kırmızı toz biber serperek servise hazır edin.

Devamını oku »

Waldorf Salatası

Waldorf Salatası Malzemeler: 200 gr ceviz 2 adet kereviz 1 çay bardağı çekirdeksiz üzüm veya 1 kahve fincanı kuru üzüm 1 adet büyük boy elma 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı limon suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 1 adet marul 1 tatlı kaşığı Antepfıstığı içi Waldorf Salatası Hazırlanışı:  Marul yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Kerevizi 1 …

Devamını oku »

İnce Bulgur Salatası

İnce Bulgur  Salatası Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1-2 adet çarliston biber 1 dal taze soğan 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı kimyon İnce Bulgur  Salatası Hazırlanışı:  Önce bulguru çukur bir kaba aktarın. Üzerine sıcak su dökün. Biberleri, taze soğanı doğrayın. Tüm malzemeyi aynı …

Devamını oku »

Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı arpa şehriye > 1,5 su bardağı sıcak su > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: > 3 adet kornişon turşu > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan > 1 adet dolmalık biber > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı mısır tanesi Sos İçin: > Yarım kahve fincanı üzüm pekmezi > Taze çekilmiş karabiber …

Devamını oku »

Kuru Börülce Salatası

Kuru Börülce Salatası Malzemeler: > 1.5 su bardağı kuru börülce > 1 kase mantar > 1 kase haşlanmış mısır > 2 adet közlenmiş biber > Yarım kırmızı lahana > Limon > Zeytinyağı > Tuz Kuru Börülce Salatası Hazırlanışı: Kuru börülceleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün. Mantarları limonlu suda haşlayıp dilimleyin. Közlenmiş biberleri şeritler halinde kesin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Malzemeleri bir …

Devamını oku »