Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 13)

Pratik Yemekler

Ispanaklı ve Muhlamalı Tost

Ispanaklı ve Muhlamalı Tost Ispanaklı ve Muhlamalı Tost için Malzemeler: 8 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 1 demet ıspanak 1 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Salkım kiraz domates Muhlama İçin: 100 gram dil peyniri 100 gram taze kaşar peyniri 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı mısır unu 1 …

Devamını oku »

Fesleğenli Tost Omlet

Fesleğenli Tost Omlet Fesleğenli Tost Omlet için Malzemeler: 4 dilim tost ekmeği 4 adet yumurta 2 dal taze fesleğen 1 büyük kase ufalanmış beyaz peynir ve lor karışımı 1 çay kaşığı çörek otu Kırmızı Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1’er tutam kimyon, kuru kekik Fesleğenli Tost Omlet Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kapta …

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli Ekmekler

Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Kurutulmuş Domatesli Ekmekler için Malzemeler: 12 dilim tost ekmeği (tercihen büyük boy) 10-12 yaprak kurutulmuş domates (tercihen yarı kurutulmuş) 1 kase lor peyniri 100 gram beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Ekmekler Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla kesin. Ekmeklerin üzerine fırça yardımı ile eritilip ılınmış tereyağı sürün. Daha sonra merdane yardımı ile tost ekmeklerini parçalamadan inceltin. İnceltmiş olduğunuz tost ekmeklerini ısıya dayanıklı küçük çukur kapların içine yerleştirin. Üzeri için; Peynirleri ve kurutulmuş ekmekleri karıştırın ve …

Devamını oku »

Avokado ve Domates Küpleri

Avokado ve Domates Küpleri Avokadoyu küp şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Servis tabağına yerleştirin. Taze biberiyelerin ucuna küp doğranmış Ezine peyniri geçirin. Sosu için zeytinyağını, kıyılmış 1 diş sarımsağı, rendelenmiş limon kabuğunu küçük kapaklı bir kavanozda çalkalayın. Sosla birlikte servise hazır edin.

Devamını oku »

Fırında Jambonlu Omlet

Fırında Jambonlu Omlet Fırında Jambonlu Omlet için Malzemeler: 4 büyük dilim jambon 4 adet yumurta 4 çay kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Fırında Jambonlu Omlet Hazırlanışı: Jambonları ısıya dayanıklı, yağlanmış küçük kapların içine yerleştirin. İçine birer tane yumurta kırın. 180 dereceye ayarlı fırında, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin. Fırından alın, tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek servis yapın.

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle

Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle için Malzemeler: 200 gram kolot peyniri veya mozzarella 100 gram tel peyniri 2 çorba kaşığı mısır unu 10 yaprak kurutulmuş domates 1,5-2 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Kurutulmuş Domatesli Peynirli Sufle Hazırlanışı: Mısır ununu 1 su bardağı sıcak suda inceltin. Tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edin. Yavaş yavaş suyunu ekleyip çok katı …

Devamını oku »

Simit Melemeni

Simit Melemeni Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri   Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Simit Kebap

Simit Kebap Malzemeler: 2 adet sokak simidi 1 kase hazır misket köfte (veya “Tarif Defteri” sayfalarından bulabilirsiniz) 1 kase süzme yoğurt Domatesli Sos İçin: 2 adet büyük boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, kimyon   Simit Kebap Hazırlanışı: Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Önce yüksek ateşte birkaç …

Devamını oku »

Simit Üstü Kahvaltı

Simit Üstü Kahvaltı Malzemeler: 1 adet sokak simidi 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tereyağı 3-4 dilim sucuk 2 dilim süzme peynir (terihen keçi)   Simit Üstü Kahvaltı Hazırlanışı: Simidi enine ikiye kesin. Üzerine çeyrek dilimlenmiş sucuk parçalarını ve üçgen kesilmiş süzme peynir yerleştirin. Simidi ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Ortasına yakmadan eritilmiş tereyağı dökün,  bir adet yumurtayı kırın. 190 dereceye …

Devamını oku »

Minik Sandviçler

Minik Sandviçler Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker 4+½ su bardağı un Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın sarısı   Minik Sandviçler Hazırlanışı: Suyu ve sütü karıştırarak ılınacak şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğurma kabına alıp ısıtılan süt ve su karışımını …

Devamını oku »