Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Börülce Ekşilemesi

Börülce Ekşilemesi

borulce-eksilemesi

Börülce Ekşilemesi

Börülce Ekşilemesi için Malzemeler:
Yarım kilo taze börülce
2 adet domates
4-5 diş sarımsak
2 adet kırmızı kapya biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz

Börülce Ekşilemesi Hazırlanışı:
Börülcelerin kılçıklarını ayıklayarak bir tencerede tuz atılmış suda haşlayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup ince doğranmış biber ve sarımsağı ilave ederek kavurun. Unu ekleyerek karıştırın. Küp doğranmış domatesleri de tavaya
koyup suyunu çekene kadar pişirin. Karışımdan 1-2 kaşık bir kaseye ayırın. Haşlanmış börülceleri süzerek tenceredeki karışıma ekleyin. Karıştırın. Servis tabağına alıp ayırdığınız sos ile servis edin.

OKU ➤  Taze Börülce Üzerinde Barbun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir