Somonlu ve Soslu Patates Topları Tarifi Somonlu ve Soslu Patates Topları İçin Malzemeler: 8 adet taze patates 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon 2 dilim somon füme 2 adet büyük boy salatalık Sosu İçin: 100 gram beyaz krem peynir 100 gram süzme peynir 100 gram yoğurt Birer çay kaşığı kuru kekik, nane, pul biber Somonlu …
Devamını oku »Pratik Yemekler
Zeytinyağlı Mini Enginar
Zeytinyağlı Mini Enginar Tarifi Zeytinyağlı Mini Enginar İçin Malzemeler: 1 kavanoz konserve mini enginar 2 adet portakalın suyu 1 adet soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet havuç 1 kahve fincanı bezelye içi 1 adet patates 1 adet kapya biber 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet limonun suyu Deniz tuzu Zeytinyağlı Mini Enginar Hazırlanışı: Rendelenmiş soğanı zeytinyağının üçte biri ile kavurun. …
Devamını oku »Etsiz köfte
Etsiz köfte Tarifi Etsiz köfte İçin Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Etsiz köfte Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde …
Devamını oku »Tagliatelle Bolonez
Tagliatelle Bolonez Tarifi Tagliatelle Bolonez İçin Malzemeler: 120 gram tagliatelle makarna 100 gram bolonez sos 20 gram parmesan peyniri 60 gram domates sos 3 gram taze fesleğen 10 gram zeytinyağı 3 gram tuz 2 gram tane karabiber 10 gram maydanoz 30 ml. et suyu Bolonez Sos İçin: 80 gram dana kıyma Orta boy soğanın yarısı Küçük bir havucun yarısı Çeyrek boy …
Devamını oku »Lorlu Armutlu Çıtır
Lorlu Armutlu Çıtır Tarifi Lorlu Armutlu Çıtır İçin Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 20 gram fesleğen pesto 50 gram ıspanak 50 gram mozarella peyniri 20 gram lor peyniri Yarım armut 30 gram fındık Fesleğen Pesto İçin: 2 demet fesleğen 150 gram parmesan peyniri 150 gram çam fıstığı 200 ml. zeytinyağı 5 diş sarımsak Lorlu Armutlu Çıtır Hazırlanışı: Tortillayı 180 dereceye ayarlı fırında …
Devamını oku »Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget
Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget Tarifi Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget İçin Malzemeler: Yarım baget ekmeği 1 adet büyük boy kırmızı soğan 1 tatlı kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır 1 dal dereotu 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Kırmızı Soğanlı ve Pastırmalı Baget Hazırlanışı: Soğanı ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iyice yumuşayıncaya kadar …
Devamını oku »Baget Pizza
Baget Pizza Tarifi Baget Pizza İçin Malzemeler: Yarım baget ekmek 3-4 dilim mozzarella peyniri (suda mozzarella) 1 adet domates 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı hazır kahvaltı sosu 1 adet büyük boy mantar Baget Pizza Hazırlanışı: Baget ekmeğini boyuna ikiye kesip kitap şeklinde açarak düzleştirin. Üzerine hazır kahvaltı sosu sürün, dilimlenmiş mozzarella, domates ve mantarı yerleştirin. Taze biberiyeyi de malzemenin üzerine serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler …
Devamını oku »Fırında Hellimli Kepekli Baget
Fırında Hellimli Kepekli Baget Tarifi Fırında Hellimli Kepekli Baget İçin Malzemeler: 1 adet mini baget ekmek 2 dilim hellim peyniri 1 adet küçük boy domates 1 tatlı kaşığı hazır pesto sos Fırında Hellimli Kepekli Baget Hazırlanışı: Baget ekmeklerini dilimleyin. Aralarına önce pesto sos sürün, sonra da her dilimin arasına yarımşar hellim peyniri, dilimlenmiş domates yerleştirin. Ekmek dilimleri birbirinden ayrılmayacak şekilde birleştirin ve folyoya sarın. 180 dereceye ayarlı …
Devamını oku »Kıymalı Mini Baget Ekmek
Kıymalı Mini Baget Ekmek Tarifi Kıymalı Mini Baget Ekmek İçin Malzemeler: 1 adet mini baget ekmek 50 gram orta yağlı kıyma 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı biber salçası 1 adet küçük boy kapya biber Tuz, karabiber 2 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Kıymalı Mini Baget Ekmek Hazırlanışı: Tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca kıymayı kavurmaya başlayın. …
Devamını oku »Kereviz Püresi
Kereviz Püresi Tarifi Kereviz Püresi Malzemeler: 1 adet büyük boy kereviz 2-3 diş sarımsak (havanda ezilmiş) 1 çorba kaşığı lor peyniri 1 adet limonun suyu Kereviz Püresi Hazırlanışı: Kerevizin kabuğunu soyup irice kesin. 10 dakika limonlu suda beklettikten sonra kaynar suyun içine atıp 10 dakika haşlayın. Daha sonra çukur bir kaba süzün.Kalan malzemeyi de ekleyip mutfak robotunda püre haline getirin.
Devamını oku »