Kesme Tepsi Şac Oruğu Malzemeler: 400 gram karışık dana ve kuzu kıyması (tercihen orta yağlı) 750 gram ince bulgur (tercihen koyu renk olandan) 100 gram kıyılmış soğan 60 gram tereyağı 120 gram çekilmiş ceviz içi 30 gram zeytinyağı 70 gram tatlı biber salçası 1 demet maydanoz 40 gram un Yeteri kadar pul biber, kimyon, nane ve tuz Hazırlanışı: Köftenin iç …
Devamını oku »Tarifler
Akıtma Sakız Böreği
Akıtma Sakız Böreği Malzemeler: 150 gram dana ve 150 gram kuzu kıyması (tercihen orta yağlı) 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak Tuz, karabiber Birer tutam maydanoz, fesleğen 15 gram toz tarçın Taze baharat 100 gram çekilmiş ceviz içi 70 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri Krep İçin: 200 gram un 40 gram sıvı yağ 1 adet yumurta Ilık su …
Devamını oku »Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı
Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Malzemeler: 1 litre süt 200 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram un 50 gram Hindistan cevizi 150 gram ekmek kadayıfı 150 gram kırmızı orman meyveleri 100 gram kaymak 8 parça gümüş yaprak (isteğe göre) Hindistan Cevizli Ekmek Kadayıfı Hazırlanışı: Geniş bir tencerede önce tereyağının yarısını (40 gr) yağı eritin. Unu ekleyip 4,5 dakika kavurun. …
Devamını oku »Kemmün Süt Kuzu
Kemmün Süt Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram aşurelik buğday 1 adet büyük boy soğan 100 gram tereyağı 20 cl. süt 20 gram tane kimyon 2 adet küçük boy elma (tercihen Amasya elması) Tuz Kuzu İncik İçin: 8 adet kuzu incik 10 gram sıvı yağ 200 gram kadar sebze karışımı (soğan, havuç, kereviz, sarımsak, taze biberiye) 1 tutam biberiye …
Devamını oku »Antep Fıstıklı Fatih Sarması
Antep Fıstıklı Fatih Sarması İçin Malzemeler: 5 adet yumurta (tercihen büyük boy) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 çay kaşığı safran Yarım paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı Antep fıstıklı krokan 1 çay bardağı şeftali marmeladı Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz …
Devamını oku »Enginar Kebabı
Enginar Kebabı İçin Malzemeler: 500 gram dana bonfile 4-5 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 350 ml. pancar suyu 200 gram tereyağı 3 diş sarımsak Tane karabiber, kekik 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam adaçayı Enginar Kebabı Hazırlanışı: Bonfileyi iri küpler halinde doğrayın. Marine etmek için taze kekiğe, ince kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına …
Devamını oku »Kadayıf Böreği
Kadayıf Böreği İçin Malzemeler: 300 gram kadayıf 3-4 adet közlenmiş kapya biber 100 gram hellim peyniri 2 adet domates Zeytinyağı Tuz, karabiber Süzme yoğurt Kadayıf Böreği Hazırlanışı: Kadayıfları streç filmin üzerine yayın. Közlenip çekirdekleri temizlenmiş ve iyice düzleştirdiğiniz biberleri üzerine yerleştirin. Sonra da ince kesilmiş hellim peynirini yerleştirin. Streç film yardımı ile rulo haline getirin. Kızgın yağda …
Devamını oku »Patlıcan Beğendili Köfte Fajita
Patlıcan Beğendili Köfte Fajita İçin Malzemeler 2 adet közlenmiş patlıcan 30 gram krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu Fajita İçin: 6 adet standart köfte 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 20 gram sirke 20 gram tereyağı Patlıcan Beğendili Köfte Fajita Hazırlanışı Beğendi için; Patlıcanları ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. …
Devamını oku »Künefe Tarifi
Künefe İçin Malzemeler 250 gram tel kadayıf 150 gram tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı) Künefe Hazırlanışı Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 6 adet orta boy ayva 2 su bardağı su 5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Kaymak Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, baş ve son kısımlarını düzgünce kesin. Tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Ardından ayvanın kabuklarını ve çıkardığınız çekirdekleri …
Devamını oku »