Kemmün Süt Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram aşurelik buğday 1 adet büyük boy soğan 100 gram tereyağı 20 cl. süt 20 gram tane kimyon 2 adet küçük boy elma (tercihen Amasya elması) Tuz Kuzu İncik İçin: 8 adet kuzu incik 10 gram sıvı yağ 200 gram kadar sebze karışımı (soğan, havuç, kereviz, sarımsak, taze biberiye) 1 tutam biberiye …
Devamını oku »Tarifler
Antep Fıstıklı Fatih Sarması
Antep Fıstıklı Fatih Sarması İçin Malzemeler: 5 adet yumurta (tercihen büyük boy) 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 çay kaşığı safran Yarım paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 su bardağı Antep fıstıklı krokan 1 çay bardağı şeftali marmeladı Şerbeti İçin: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz …
Devamını oku »Enginar Kebabı
Enginar Kebabı İçin Malzemeler: 500 gram dana bonfile 4-5 adet enginar 10-12 adet arpacık soğan 350 ml. pancar suyu 200 gram tereyağı 3 diş sarımsak Tane karabiber, kekik 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam adaçayı Enginar Kebabı Hazırlanışı: Bonfileyi iri küpler halinde doğrayın. Marine etmek için taze kekiğe, ince kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağı ile birlikte karıştırın. Kapağını kapatıp buzdolabına …
Devamını oku »Kadayıf Böreği
Kadayıf Böreği İçin Malzemeler: 300 gram kadayıf 3-4 adet közlenmiş kapya biber 100 gram hellim peyniri 2 adet domates Zeytinyağı Tuz, karabiber Süzme yoğurt Kadayıf Böreği Hazırlanışı: Kadayıfları streç filmin üzerine yayın. Közlenip çekirdekleri temizlenmiş ve iyice düzleştirdiğiniz biberleri üzerine yerleştirin. Sonra da ince kesilmiş hellim peynirini yerleştirin. Streç film yardımı ile rulo haline getirin. Kızgın yağda …
Devamını oku »Patlıcan Beğendili Köfte Fajita
Patlıcan Beğendili Köfte Fajita İçin Malzemeler 2 adet közlenmiş patlıcan 30 gram krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu Fajita İçin: 6 adet standart köfte 1 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 20 gram sirke 20 gram tereyağı Patlıcan Beğendili Köfte Fajita Hazırlanışı Beğendi için; Patlıcanları ince doğrayın ve tüm malzemeleri karıştırın. …
Devamını oku »Künefe Tarifi
Künefe İçin Malzemeler 250 gram tel kadayıf 150 gram tuzsuz künefe peyniri 4 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pekmez Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Üzeri İçin: Toz Antep fıstığı Süt kaymağı veya dondurma (isteğe bağlı) Künefe Hazırlanışı Şerbet için; su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 6 adet orta boy ayva 2 su bardağı su 5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi Kaymak Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını, baş ve son kısımlarını düzgünce kesin. Tencereye ayvaları yerleştirin. Üzerine suyu ekleyin. Ardından ayvanın kabuklarını ve çıkardığınız çekirdekleri …
Devamını oku »Etli Yeşil Mantı
Etli Yeşil Mantı İçin Malzemeler İç Harcı İçin: 200 gram kıyma Sarımsak Baharat Maydanoz Hamuru İçin: 400 gram un 100 gram haşlanmış robottan geçmiş ıspanak 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz Domates Sos İçin: 5 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçası 20 ml. zeytinyağı 100 ml. su Karabiber, tuz Etli Yeşil Mantı Hazırlanışı Sosu için; zeytinyağını …
Devamını oku »Pancarlı Haydari
Pancarlı Haydari İçin Malzemeler 400 gram süzme yoğurt 150 gram kuru nane 10 gram tuz 100 gram tereyağı 1 adet pancar (haşlanmış) Pancarlı Haydari Hazırlanışı Tereyağını eritin, nane ekleyin. Çırptığınız süzme yoğurda tereyağını ekleyin. Haşlanmış pancarları doğrayın. Haydari karışımına ilave edin. Taze otlar ile süsleyin.
Devamını oku »İbik Çorbası
İbik Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su Hamuru için; 1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı) 1 adet yumurta Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane İbik Çorbası Yapılışı Eriş Un’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. …
Devamını oku »