Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 98)

Tarifler

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Fırında Patlıcan Yelpazesi Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması Malzemeler: 200 gram taze fasulye (tercihen Ayşe Kadın fasulye) Baharatı İçin: 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı galeta unu Ayrıca: 1 adet çırpılmış yumurta (bulamak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Haşhaşlı süzme yoğurt (lezzet tamamlayıcısı) Taze Fasulye Kızartması Hazırlanışı: Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave …

Devamını oku »

Chia Tohumlu Puding

Chia Tohumlu Puding Malzemeler: Yarım su bardağı chia tohumu 1,5 su bardağı Hindistan cevizi veya inek sütü 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 3 yemek kaşığı nar tanesi   Chia Tohumlu Puding Hazırlanışı: Chia tohumlu puding yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Tohumları Hindistan cevizi sütüyle karıştırıp 20 dakika bekleyin. İşte pudinginiz hazır! Bundan sonra yapmanız gereken, sadece frambuaz ve nar …

Devamını oku »

Közlenmiş Sebzeli Biftek

Közlenmiş Sebzeli Biftek  Malzemeler: 140 gram biftek 1 çay kaşığı zeytinyağı 4 adet mantar 1 adet sarı biber 1 adet domates Birer tutam tuz ve karabiber   Közlenmiş Sebzeli Biftek Hazırlanışı: Etiniz derin dondurucudaysa çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakın. Bifteği pişirmeden önce tuzla tatlandırın. Bir çay kaşığı yağı tavaya dökün ve bifteği pişirmeye başlayın. Sebzeleri etin yanına dizin. …

Devamını oku »

Karabuğday Salatası

Karabuğday Salatası Malzemeler: 1 su bardağı karabuğday 3 su bardağı su 2 adet domates, küp küp doğranmış Yarım su bardağı roka, ince doğranmış 1/3 su bardağı nane yaprağı, ince doğranmış Yarım sarı biber, zar şeklinde doğranmış 1 su bardağı salatalık, küp doğranmış 1 su bardağı haşlanmış nohut Sosu İçin: Yarım limonun suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar …

Devamını oku »

Kinoalı Muffin

Kinoalı Muffin Malzemeler: 1 su bardağı çekilmiş yulaf 1 su bardağı kinoa 1 su bardağı badem sütü veya inek sütü 2 adet büyük muz 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet portakalın suyu 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı taze frambuaz   …

Devamını oku »

Cevizli Deniz Börülcesi

Cevizli Deniz Börülcesi Malzemeler: 2-3 bağ deniz börülcesi 4 – 5 diş ezilmiş sarımsak 100 ml. zeytinyağı 50 gram ceviz içi Taze çekilmiş karabiber Yarım limonun rendelenmiş kabuğu   Cevizli Deniz Börülcesi Hazırlanışı: Deniz börülcelerini yıkayıp önceden kaynatılmış bol suda haşlayın. Daha sonra buzlu soğuk suya aktarıp hemen çıkartın. Börülceleri kılçıklarından sıyırarak ayıklayın ve birkaç kez daha akan suyun altında …

Devamını oku »

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Malzemeler: 5 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı badem içi 4/5 su bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar   Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Hazırlanışı: Tencerede zeytinyağının yarısını …

Devamını oku »

Erik Dolması

Erik Dolması Malzemeler: 500 gram yeşil erik 200 gram pirinç Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 paket dolmalık fıstık 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan   Erik Dolması Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam …

Devamını oku »