Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 98)

Tarifler

Rokalı Patates

Rokalı Patates (8 Kişilik) Rokalı Patates İçin Malzemeler: 8 adet patates 1 avuç roka yaprağı 1 avuç maydanoz 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak Tuz   Rokalı Patates Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın ve kuşbaşı doğrayın. Roka ve maydanozu birlikte robotta çekin; yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ilave edip patateslerle karıştırın. Servis tabağına alın, üstünü streç folyo …

Devamını oku »

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 250 gram taze dut 2 adet şeftali 1 adet çubuk tarçın 8 su bardağı su 8 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Küp küp doğranmış şeftalileri ve limon …

Devamını oku »

Cennet Çamuru

Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …

Devamını oku »

Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası (4 Kişilik) Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı sarı mercimek 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı siyah mercimek 1,5 litre su 1 çay kaşığı zerdeçal tozu 2 adet büyük boy havuç 1 adet domates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı taze sıkılmış lime suyu …

Devamını oku »

Cheesecake

Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …

Devamını oku »

Közde Kabaklı Patlıcan

Közde Kabaklı Patlıcan (4 – 6 Kişilik) Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler 8 adet orta boy patlıcan Yarım demet dere otu 200 gram haşlanmış siyah mercimek 4 adet kabak 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra,  suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte …

Devamını oku »

Akya Balığı Yahnisi

Akya Balığı Yahnisi (4 Kişilik) Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler 1 kilo akya balığı fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gram haşlanmış maş fasulyesi 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı ay çiçek yağı 1.5 su bardağı sıcak …

Devamını oku »

Pavlova Tatlısı

Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …

Devamını oku »

Etna Lokum Tarifi

Etna Lokum İçin Malzemeler:  1 Tutam Dağ Kekiği 1 Tutam Biberiye 2 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Tane Karabiber 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı 1 Çay Kaşığı Okyanus Tuzu 1 Yemek Kaşığı Yağsız Süt 5 Adet Orta Büyüklükte Küp Şeklinde Doğranmış Soyulmamış Patates Cafe De Paris ( SOS) 800 Gram Kare Şeklinde Doğranmış Bonfile ( …

Devamını oku »
Deneme bonusu