Küşleme Malzemeler: • 1 kilo küşleme • 1 su bardağı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı soğan suyu • 1 tutam ufalanmış taze lavanta • 1 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos • 1 çay kaşığı hardal • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber • Bir tutam kimyon • 1 dal taze kekik Makarna için: • 200 gram şitake mantarı • 2 çorba …
Devamını oku »Tarifler
Peynirli Ekmek
Peynirli Ekmek Malzemeler: • 3 adet hazır ekmek hamuru • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik İç malzemesi için: • 1 büyük kase lor peyniri • Yarım demet kıyılmış maydanoz • 1-2 adet domates Peynirli Ekmek Hazırlanışı: İç malzemesi için domatesin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve maydanozla karıştırın. Hazır ekmek hamurlarını zeytinyağı ve kuru kekik …
Devamını oku »Tiramisu
Tiramisu Malzemeler: • 5 adet yumurtanın sarısı • 200 ml. krema • 1 adet jelatin • 50 gram granül kahve • 100 gram toz şeker • 100 gram labne peyniri • 100 gram mascarpone peyniri • 20 gram kahve jöle • 10 gram bitter çikolata • 10 gram pralin • 50 gram fıstıklı dondurma • 10 gram hazır kahve • 10 …
Devamını oku »Yeşil Elmalı Kereviz Salatası
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası Malzemeler: • 1 bağ roka • 2 adet kereviz • 1 adet yeşil elma • 2 adet salatalık • 2 adet közlenmiş kırmızıbiber • 40 gram mısır • 2 adet taze soğan • 2 adet domates • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet limon • 40 gram susam • 1 çorba kaşığı balzamik sirke Yeşil Elmalı …
Devamını oku »Rus Salatası (Oliviye Salatası)
Rus Salatası Malzemeler: • 150 gram jambon veya pişmiş sosis • 4 adet orta boy patates • 1 adet havuç • 4 adet haşlanmış yumurta • 1 adet orta boy soğan • 4 adet kornişon salatalık turşusu • 1 küçük kase haşlanmış bezelye • 1 küçük kase mayonez • Tuz, karabiber Rus Salatası Hazırlanışı: Patatesleri ve havucu haşlayın. Ocaktan alıp soğuttuktan sonra …
Devamını oku »Taze Baharatlı Tavuk Köfte
Taze Baharatlı Tavuk Köfte Malzemeler: • 150 gram derisiz tavuk göğüs • 1 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • 1 tutam taze kekik • 1 tutam maydanoz • 1 tutam kimyon • 1 tutam tuz • 1 tutam karabiber • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1 tutam taze fesleğen • 1 adet yıldız anason • 200 gram bal …
Devamını oku »Sütlü Domates Çorbası
Sütlü Domates Çorbası Malzemeler: • 1 litre domates suyu • 1 çorba kaşığı tereyağı • 2 su bardağı sıcak süt • 1 su bardağı su • 2 çorba kaşığı un • 1 çay kaşığı tarçın Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika …
Devamını oku »Semizotlu ve Rokalı Tost
Semizotlu ve Rokalı Tost Malzemeler: • 2 dilim tost ekmeği • 2 dilim taze kaşar peyniri • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 3-4 yaprak roka • 1-2 dal semizotu • 1 çay kaşığı zeytin ezmesi Semizotlu ve Rokalı Tost Hazırlanışı: Roka ve semizotunu yıkayıp iyice süzün. Zeytin ezmesini ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine dilimlenmiş peynirleri, yeşillikleri ve közlenmiş …
Devamını oku »Ispanaklı Rulo Börek
Ispanaklı Rulo Börek Malzemeler: • 5 adet hazır yufka • 500 gram ıspanak • 1 adet soğan • 100 gram ufalanmış beyaz peynir • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı un Ispanaklı Rulo Börek Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazırdır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini …
Devamını oku »Mantı Çorbası
Mantı Çorbası Malzemeler: • 500 gram kemikli et • 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurta • 1 su bardağı nohut • 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Tuz, karabiber Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • Kuru nane • 1 tutam …
Devamını oku »