Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Malzemeler: • 500 gram yağsız süt • 3 çorba kaşığı un • 300 gram şeker • 1 küçük parça çam sakızı • 5 parça bal kabağı Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Süt, un, 100 gram şeker ve çam sakızını bir tencere içinde karıştırın ve ocak üzerinde koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Bir …
Devamını oku »Tarifler
Cevizli Yaprak Sarma
Cevizli Yaprak Sarma Malzemeler: • 1 büyük kase asma yaprağı • 1 su bardağı bulgur • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 demet taze soğan • 2 diş sarımsak • Birkaç dal maydanoz • Birkaç dal taze nane • Birkaç dal taze reyhan • Tuz, karabiber • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • …
Devamını oku »Ayran Aşı
Ayran Aşı Malzemeler: • 75 gram yarım su bardağı çorbalık buğday • 2 kahve fincanı un • 4 çorba kaşığı (120 gram) tereyağı • Yarım baş kuru soğan çok ince doğranmış • 1 kilo yoğurt • Yarım bağ taze kişniş (aş otu) • Yeterince tuz • Yeterince beyaz biber • Yeterince et suyu Ayran Aşı Hazırlanışı Buğdayı tencereye koyup iyice yıkayın. …
Devamını oku »Kırmızı Erikli Tart
Kırmızı Erikli Tart Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3/4 su bardağı pudra şeker 2 çay kaşığı karbonat 1 adet limonun suyu 1 paket vanilya 2-2,5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı buğday nişastası Kırmızı Erikli Tart …
Devamını oku »Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara
Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs 100 gram haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tahin 1 adet limon 2 dal taze biberiye 1 tutam kekik 1 tutam pul biber 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 5 adet chery domates Hazırlanışı: Öncelikle tavuk göğsünü bir kabın içerisinde zeytinyağı limonun yarısı ve …
Devamını oku »Hurmalı Kuru Fasulye
Hurmalı Kuru Fasulye Malzemeler: •1,5 su bardağı kuru fasulye •6-7 adet hurma •1 adet soğan •1 adet büyük boy domates •2-3 adet çarliston biber •1 tatlı kaşığı domates salçası •2 çorba kaşığı sıvı yağ •Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hurmalı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su …
Devamını oku »Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası
Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası için Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 kilo süzme yoğurt 3-4 su bardağı soğuk su Yarım demet nane 1 çorba kaşığı kurutulmuş fesleğen 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Taze çekilmiş tuz 2 adet salatalık (4 Kişiliktir) Hazırlanışı: Yoğurdu ve soğuk suyu karıştırın. Rendelenmiş salatalıkları ve kalan tüm malzemeyi ilave …
Devamını oku »Şeftali ve Kayısılı Tatlı
Şeftali ve Kayısılı Tatlı Malzemeler: 2 adet şeftali 4 adet kayısı 1 çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşı esmer toz şeker 1 adet portakalın suyu 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet karanfil (havanda ezilmiş) Şeftali ve Kayısılı Tatlı Hazırlanışı: Şeftali ve kayısıları yıkayıp süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri dörde, kayısıları da ikiye bölün. Geniş bir tavayı ısıtın. Portakal suyunu, tarçını, …
Devamını oku »İmambayıldı
İmambayıldı Malzemeler: • 4 adet kemer patlıcan • 2 adet soğan • 1-2 adet çarliston biber • 2 adet olgun domates • Tuz, taze çekilmiş karabiber • Bir tutam toz şeker • 4-5 adet hurma • Kızartmak için riviera zeytinyağı İmambayıldı Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Ortadan ikiye kestikten sonra uç kısımlarında 1-2 cm kalacak şekilde kesin. Tuzlu suyun içine aktarıp 15 …
Devamını oku »Monte Carlo
Monte Carlo için Malzemeler 750 gram badem pralin 500 gram sütlü kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 450 gram bitter kuvertür (eritilmiş – 30 derece sıcaklık) 50 gram biskin yağı veya tereyağı (eritilmiş) 1 çay kaşığı silme vanilya 150 gram kavrulmuş badem (kabuklu ve kavrulmuş bütün olarak) 200 gram yeşil fıstık (çok az kavrulmuş) 75 gram portakal şekerlemesi (kıyılmış) Hazırlanışı: Biskin …
Devamını oku »