Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 94)

Tarifler

Dondurmalı Bulgur Helvasına Bayılacaksınız

Her ay hazırladığı bulgurlu tariflerle midelere lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, bu ay tatlı tutkunlarına Dondurmalı İnce Bulgur Helvasını öneriyor Bulgur ile hem sağlıklı hem de nefis lezzetler oluşturan Duru Bulgur, yaz sıcağına ve yaz sofralarına serinletici bir tatlı tarifi sunuyor. Mutfağımızın eşsiz lezzeti bulgurun sadece yemeklerde değil, tatlılarda da kullanılabileceğini ortaya koyan en lezzetli tariflerden biri de Duru Köftelik …

Devamını oku »

Fırında Bamya

Fırında Bamya Malzemeler: 1,5 kilo bamya 500 gram soğan 2 kilo domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı tuz 6-7 yaprak taze fesleğen Fırında Bamya Hazırlanışı: Bamyaların uçlarını bir bıçak yardımı ile dikkatlice kesin. Bamyaları 1 çorba kaşığı tuz ve 1 limon suyu ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Soğanları ay şeklinde, domatesleri de zar şeklinde …

Devamını oku »

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya

Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Malzemeler: 1 kilo taze barbunya içi 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 adet büyük boy pembe domates 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 adet havuç Tuz Kuşüzümlü ve Pembe Domatesli Barbunya Hazırlanışı: Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın. Tencereyi ocağın …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Fırında Patlıcan Yelpazesi Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Fırında Patlıcan Yelpazesi Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de zar …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav

Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Yaz Sebzeli Kepekli Pilav Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci ılık suda bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması Malzemeler: 200 gram taze fasulye (tercihen Ayşe Kadın fasulye) Baharatı İçin: 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı galeta unu Ayrıca: 1 adet çırpılmış yumurta (bulamak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Haşhaşlı süzme yoğurt (lezzet tamamlayıcısı) Taze Fasulye Kızartması Hazırlanışı: Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave …

Devamını oku »

Chia Tohumlu Puding

Chia Tohumlu Puding Malzemeler: Yarım su bardağı chia tohumu 1,5 su bardağı Hindistan cevizi veya inek sütü 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 3 yemek kaşığı nar tanesi   Chia Tohumlu Puding Hazırlanışı: Chia tohumlu puding yapmaktan daha kolay bir şey yoktur. Tohumları Hindistan cevizi sütüyle karıştırıp 20 dakika bekleyin. İşte pudinginiz hazır! Bundan sonra yapmanız gereken, sadece frambuaz ve nar …

Devamını oku »

Közlenmiş Sebzeli Biftek

Közlenmiş Sebzeli Biftek  Malzemeler: 140 gram biftek 1 çay kaşığı zeytinyağı 4 adet mantar 1 adet sarı biber 1 adet domates Birer tutam tuz ve karabiber   Közlenmiş Sebzeli Biftek Hazırlanışı: Etiniz derin dondurucudaysa çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakın. Bifteği pişirmeden önce tuzla tatlandırın. Bir çay kaşığı yağı tavaya dökün ve bifteği pişirmeye başlayın. Sebzeleri etin yanına dizin. …

Devamını oku »

Karabuğday Salatası

Karabuğday Salatası Malzemeler: 1 su bardağı karabuğday 3 su bardağı su 2 adet domates, küp küp doğranmış Yarım su bardağı roka, ince doğranmış 1/3 su bardağı nane yaprağı, ince doğranmış Yarım sarı biber, zar şeklinde doğranmış 1 su bardağı salatalık, küp doğranmış 1 su bardağı haşlanmış nohut Sosu İçin: Yarım limonun suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar …

Devamını oku »

Kinoalı Muffin

Kinoalı Muffin Malzemeler: 1 su bardağı çekilmiş yulaf 1 su bardağı kinoa 1 su bardağı badem sütü veya inek sütü 2 adet büyük muz 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet portakalın suyu 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı taze frambuaz   …

Devamını oku »
Deneme bonusu