Sütlü Domates Çorbası Malzemeler: • 1 litre domates suyu • 1 çorba kaşığı tereyağı • 2 su bardağı sıcak süt • 1 su bardağı su • 2 çorba kaşığı un • 1 çay kaşığı tarçın Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika …
Devamını oku »Tarifler
Semizotlu ve Rokalı Tost
Semizotlu ve Rokalı Tost Malzemeler: • 2 dilim tost ekmeği • 2 dilim taze kaşar peyniri • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 3-4 yaprak roka • 1-2 dal semizotu • 1 çay kaşığı zeytin ezmesi Semizotlu ve Rokalı Tost Hazırlanışı: Roka ve semizotunu yıkayıp iyice süzün. Zeytin ezmesini ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine dilimlenmiş peynirleri, yeşillikleri ve közlenmiş …
Devamını oku »Ispanaklı Rulo Börek
Ispanaklı Rulo Börek Malzemeler: • 5 adet hazır yufka • 500 gram ıspanak • 1 adet soğan • 100 gram ufalanmış beyaz peynir • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 su bardağı un Ispanaklı Rulo Börek Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazırdır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini …
Devamını oku »Mantı Çorbası
Mantı Çorbası Malzemeler: • 500 gram kemikli et • 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurta • 1 su bardağı nohut • 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Tuz, karabiber Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • Kuru nane • 1 tutam …
Devamını oku »Tavuk Bagetli Firik Pilavı
Tavuk Bagetli Firik Pilavı Malzemeler: • 10 adet tavuk baget • 1 su bardağı firik • 1 su bardağı bulgur • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • Tuz, karabiber • 1 su bardağı sıvı yağ • 30 gram tereyağı Tavuk Bagetli Firik Pilavı Hazırlanışı: Bagetleri derin bir kaba alın. Üzerine tuzu, karabiberi, …
Devamını oku »Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi
Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Malzemeler: • 500 gram yağsız süt • 3 çorba kaşığı un • 300 gram şeker • 1 küçük parça çam sakızı • 5 parça bal kabağı Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Süt, un, 100 gram şeker ve çam sakızını bir tencere içinde karıştırın ve ocak üzerinde koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Bir …
Devamını oku »Cevizli Yaprak Sarma
Cevizli Yaprak Sarma Malzemeler: • 1 büyük kase asma yaprağı • 1 su bardağı bulgur • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 demet taze soğan • 2 diş sarımsak • Birkaç dal maydanoz • Birkaç dal taze nane • Birkaç dal taze reyhan • Tuz, karabiber • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • …
Devamını oku »Ayran Aşı
Ayran Aşı Malzemeler: • 75 gram yarım su bardağı çorbalık buğday • 2 kahve fincanı un • 4 çorba kaşığı (120 gram) tereyağı • Yarım baş kuru soğan çok ince doğranmış • 1 kilo yoğurt • Yarım bağ taze kişniş (aş otu) • Yeterince tuz • Yeterince beyaz biber • Yeterince et suyu Ayran Aşı Hazırlanışı Buğdayı tencereye koyup iyice yıkayın. …
Devamını oku »Kırmızı Erikli Tart
Kırmızı Erikli Tart Malzemeler: 150 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta 3/4 su bardağı pudra şeker 2 çay kaşığı karbonat 1 adet limonun suyu 1 paket vanilya 2-2,5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı su 1 tatlı kaşığı buğday nişastası Kırmızı Erikli Tart …
Devamını oku »Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara
Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs 100 gram haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tahin 1 adet limon 2 dal taze biberiye 1 tutam kekik 1 tutam pul biber 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 5 adet chery domates Hazırlanışı: Öncelikle tavuk göğsünü bir kabın içerisinde zeytinyağı limonun yarısı ve …
Devamını oku »