Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 91)

Tarifler

Baklalı Yaprak Sarma

Baklalı Yaprak Sarma Malzemeler • 1 kilo salamura yaprak • 2,5 su bardağı iç bakla • 1 su bardağı yarma buğday • 1 su bardağı ince bulgur • 3 adet büyük boy soğan • 1 kilo salamura yaprak • 1 kilo koyun eti (tercihen sırt kısmı) • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet büyük boy domates • Yarım demet …

Devamını oku »

Tavuk Izgaralı Sezar Salata

Tavuk Izgaralı Sezar Salata Malzemeler: 1 adet göbek marul 2 adet tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı 2 dilim tost ekmeği Sosu İçin: 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 3 çorba kaşığı mayonez 5-6 adet kapari çiçeği 1 çorba kaşığı ançüez balığı 3 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Yufkada Yahni

Yufkada Yahni Malzemeler • 2 adet hazır yufka • 500 gram kuşbaşı et • 1 küçük kase arpacık soğan • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 kase mantar • 1 dal biberiye • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tereyağı Yufkada Yahni Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler • 600 gram tavuk göğsü • 2 adet portakal • 100 gram parmak patates Sos İçin: • 2,5 bardak sıkılmış portakal suyu • 1 adet portakal kabuğu (ince rendeden geçirilmiş) • 2 bardak krema • 1 çay kaşığı özel hazırlanmış sebzeli çeşni • 1 çay kaşığı beyaz biber • Yarım çay kaşığı şeker Portakallı Tavuk Hazırlanışı Sos için; 2,5 …

Devamını oku »

Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Tavuklu ve Kaşarlı Krep Malzemeler: Krep Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tutam tuz 1 adet yumurta 1 paket vanilya 1 tutam toz şeker Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı İç Malzemesi İçin: 2 parça tavuk eti 100 ml. krema 3 dal dereotu Tuz, taze çekilmiş karabiber Üzeri İçin: Dilimlenmiş kaşar peyniri …

Devamını oku »

Hardal Soslu Izgara Tavuk

Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler: 4 parça tavuk göğüs eti 1 kutu krema 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Tuz, karabiber Pirinç Pilavı İçin: 1 su bardağı baldo pirinci 1,5 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Tuz Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı: 1 su …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Fındık Kremalı Çikolata Sufle Malzemeler: • 120 gram damla çikolata • 2 çorba kaşığı fındık kreması • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı toz şeker Fındık Kremalı Çikolata Sufle Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. …

Devamını oku »

Pazılı Kuzu

Pazılı Kuzu Malzemeler • 1 kilo kuzu eti • 20 gram tereyağı • 2-3 diş sarımsak • 1 adet büyük boy havuç • Birkaç yaprak pazı • 1 küçük kase arpacık soğan • 1,5 çay bardağı sıcak su • Tuz, karabiber • Birkaç dal taze keki Pazılı Kuzu Hazırlanışı: Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini …

Devamını oku »

Mantarlı Balkabağı Çorbası

Mantarlı Balkabağı Çorbası Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 400 gram taze mantar • 1 demet dereotu • Yarım bağ taze soğan • 1 su bardağı portakal suyu • 2 adet kırmızıbiber • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 adet limon Mantarlı Balkabağı …

Devamını oku »

Kırmızı Lahanalı Patates Salatası

Kırmızı Lahanalı Patates Salatası Malzemeler • 3 adet büyük boy taze patates • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet küçük boy kırmızı lahana • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet dolmalık veya salçalık kırmızı biber • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 4 adet biftek • 1 çorba kaşığı mısır tanesi • 1 kase roka (tercihen küçük boy …

Devamını oku »