Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Ebegümeçli İmam Bayıldı
Ebegümeçli İmambayıldı

Ebegümeçli İmam Bayıldı

Ebegümeçli İmam Bayıldı

(4 Kişilik)

 

 Malzemeler

2 paket mini patlıcan

7 diş sarımsak

1 adet soğan

1 adet domates

2 bağ ebegümeci

Zeytinyağı

Tuz

Şeker

Defne yaprağı

1-2 dal kekik

1-2 dal biberiye

 Ebegümeçli İmambayıldı

Hazırlanışı

Mini patlıcanları ocakta közleyin.

İç harcı için; Soğan, domates ve sarımsakları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin. Sotelediğiniz karışıma ayıklanmış ve doğranmış ebegümeçlerini de ilave edin ve sotelemeye 5 dakika daha devam edin. Son olarak kekik ve biberiyeleri de ekleyin.

Közlenen mini patlıcanların içini hazırladığınız iç harçla doldurun. Sunum esnasında isteğe göre domates sosla servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir