Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 71)

Tarifler

Marmelatlı Kalk Kurabiye

Marmelatlı Kalk Kurabiye

Marmelatlı Kalk Kurabiye (4 Kişilik) Marmelatlı Kalk Kurabiye İçin Malzemeler 125 gram yumuşak tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı buğday nişastası 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: Marmelat veya reçel Pudra şekeri Marmelatlı Kalk Kurabiye Hazırlanışı Yumuşak tereyağını, yumurta ve pudra …

Devamını oku »

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

İstisnasız en iştahsız çocukları bile sofraya bağlayan köfte ve patates… Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. İşte sömestr tatilinin en neşeli sofralarının yemeği! Annelerin köfte-patates yaptığı günler çocukların harçlık topladıkları bayramlara benzer. Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. Çocuklar için garantili olan bu mutluluk reçetesi karşılıklı aslında; çünkü çocukların tabaklarında yemek bırakmaması anneler için de mutluluk garantisi! Neyse ki, köfteyle …

Devamını oku »

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Dana Etli Çorba Tarifi

Dana Etli Çorba Tarifi

Dana Etli Çorba (4 Kişilik) Dana Etli Çorba İçin Malzemeler: 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 adet havuç 1,5 litre et suyu 1 tutam kekik 1 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram un 1 kahve fincanı krema Tuz, beyaz toz biber Dana Etli Çorba Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsakları kıyın. Havucu da çok küçük doğrayın. Eti tencereye alıp …

Devamını oku »

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer (2 Kişilik) Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer  İçin Malzemeler: 2 adet hazır baklava yufkası 100 gram kaymak 1 yemek kaşığı irmik 50 gram Antep fıstığı 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı limon suyu Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer  Hazırlanışı: Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun …

Devamını oku »

Siyah Mercimek Çorbası

Siyah Mercimek Çorbası

Beluga mercimeği, yani siyah veya kara mercimekle ilk karşılaştığımda çok şaşırmıştım ve nasıl bir tada sahip olduğunu merak etmiştim. Gurme marketlerden birinde gördüğümde hemen denemek için aldım ve ilk kez mutfağıma konuk ettim. Küçük bir araştırma yapıp siyah mercimeğin zengin bir lif kaynağı, güçlü bir antioksidan ve özellikle kırmızı meyvelerde ve pancarda bulunan antosiyanin yüklü olduğunu öğrendim. Ve ilk işim …

Devamını oku »

Balkabaklı Sufle Tarifi

Balkabaklı Sufle Tarifi

Balkabaklı Sufle   Balkabaklı Sufle İçin Malzemeler: 250 gram beyaz çikolata 6 adet yumurta 6 adet yumurta sarısı 60 gram un 250 gram balkabağı püresi 125 gram toz şeker 250 gram tereyağı Balkabaklı Sufle Hazırlanışı: Beyaz çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta sarılarını karışıma ilave ederek karıştırın. Önceden 200 derecede fırınlayıp püre haline getirdiğiniz balkabağı püresini toz şeker ile birlikte …

Devamını oku »

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Balkabağı Gnocchi (4 Kişilik) Balkabağı Gnocchi İçin Malzemeler: 1 kilo patates 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı balkabağı püresi 2 su bardağı un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı rende parmesan Üzeri İçin: 1 diş sarımsak 3 gram adaçayı 1 yemek kaşığı tereyağı Balkabağı Gnocchi Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup …

Devamını oku »

Kış sofralarının vazgeçilmezi Balkabağı Çorbası

Kış sofralarının vazgeçilmezi Balkabağı Çorbası

Kış sofralarının vazgeçilmezi ‘Balkabağı’ Kış mevsiminin en gözde sebzelerinden biri de şüphesiz balkabağı. Çorbasından tatlısına çeşit çeşit tarifin ana malzemesi olan, kış aylarının sevilen lezzeti balkabağıyla hazırlanan ve lezzet müdavimliği oluşturacak reçeteler için The Grand Tarabya otelin başarılı şefi Selçuk Gönen’i ziyaret ettim. Şubat ayı boyunca otelin boğaz manzaralı restoranı The Brasserie Restaurant’ta tamamı balkabağıyla hazırlanmış bu özel menüyü tatmak …

Devamını oku »
Deneme bonusu