Abdigör Köftesi (Ağrı Yöresi) (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana bonfile 1 adet orta boy kuru soğan Yeterli miktarda tuz ve karabiber Taze kekik 2-3 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un Hazırlanışı: Bonfileyi bıçakla küçük parçalara ayırdıktan sonra et döveceği ile hamur kıvamına gelene kadar iyice dövün. Tereyağı hariç diğer malzemeleri ete ekleyerek yoğurun. Köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Kaynayan …
Devamını oku »Tarifler
İncir İle Gelen 5 Şifa
Günümüzde tezgahlarda artık her daim her meyve sebzeye ulaşmak mümkün. Oysa sağlıklı olan, her meyve sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek; tabi bir de ölçüye dikkat etmek. İşte, sonbaharın lezzetli meyvelerinden biri olan, kışın kurusunu yediğimiz inciri, dalından koparıp yemek için tam zamanı! Zira bölgesine ve türüne göre haziran ayıyla birlikte hasadı başlayan bu doğal lezzet, ekim aylarında son demlerini yaşıyor. Acıbadem Taksim …
Devamını oku »Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …
Devamını oku »Arpa Şehriyeli Kuzu
Arpa Şehriyeli Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dal taze biberiye 1 su bardağı zeytinyağı Pilav İçin: 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçak yardımı ile küçük delikler açın. Bu …
Devamını oku »Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek
Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı) (4 – 6 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı süt Yeterli miktarda su Yeterli miktarda tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin: 1 çay bardağı kızılcık marmeladı 1 fincan ceviz içi Kızartmak İçin: Yeterli miktarda tereyağı Hazırlanışı: Hamuru samsa pide hamuru …
Devamını oku »Acılı Ton Balıklı Dürüm
Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak 1xbet mobil şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. …
Devamını oku »Kara Orman Meyveli Pasta
Kara Orman Meyveli Pasta (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kremşanti 100 gram beyaz pralin 400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş) 5 adet yaprak jelatin 90 gram toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı Orman Meyveli Karışım İçin: 50 gram frambuaz 50 gram dağ çileği 50 gram böğürtlen 2 adet hazır pasta tabanı 80 ml. vişne suyu Üzeri İçin: 1 kase …
Devamını oku »Fırında Etli Biber Dolma
Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …
Devamını oku »Tahin-Pekmez Mousse Tart
Tahin-Pekmez Mousse Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 280 gram un 170 gram tereyağı 50 gram pudra ş ekeri 5 gram toz zencefil 1 adet yumurta Su (gerekirse) Bir tutam tuz Mousse İçin: 140 gram tahin 125 gram üzüm pekmezi 40 gram tereyağı 1 adet yumurta 250 gram bitkisel krema, çırpılmış 50 ml. vişne suyu 75 gram sultani üzüm (kuru) Hazırlanışı: Tart …
Devamını oku »Kuzu İncikli Beğendi
Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …
Devamını oku »