Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 5 büyük olgun domates 3 salatalık 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 kırmızı soğan 1/4 demet maydanoz 1/4 demet nane 1/4demet dereotu 1/4 demet reyhan 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (3 kaşık nar ekşisi de olabilir) 1 limon suyu 4 kaşık zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Dört adet domatesi rendeleyip …
Devamını oku »Tarifler
Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta
(2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru Orman meyvesi Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz) Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında …
Devamını oku »Pazılı Ayran Aşı Çorbası
Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 bardak haşlanmış nohut 2 bardak yoğurt 1 demet pazı 3 dış sarımsak 5 bardak su Hazırlanışı: Buğdayı güzelce yıkadıktan sonra suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresinin sonlarına doğru haşlanmış nohut da ekleyerek lezzetin karışmasını sağlayın. Altını kapatır kapatmaz içine ince kıyılmış pazı …
Devamını oku »Ekmek Üstü Tatlı Lezzetler
(4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 dilim çok tahıllı ekmek 100 gram labne peyniri 1 şeftali 4-5 çilek 2 yemek kaşığı taze yaban mersini Birkaç dal taze nane Birkaç dal semizotu 1 küçük muz Tarçın, bal, badem kırığı, ceviz içi, chia tohumu Hazırlanışı: Şeftaliyi ve muzu dilimleyin, iyice ısıtılmış temiz ızgarada her iki tarafını kızartın. Kızarmış ekmeklerin üzerine labne sürün, ızgarada kızarttığınız meyveleri, …
Devamını oku »Taze Vişneli Yaprak Sarma
(1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp …
Devamını oku »Fırında Etli Girit Kabak Dolması
Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …
Devamını oku »Karadut Aromalı Patlıcan Dolması
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates 1 kase karadut Hazırlanışı: Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye kesin. Dolma içini hazırlamak …
Devamını oku »Mozaik Pasta
Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket pötibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …
Devamını oku »Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası
Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı kuru üzüm 1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış) 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu İçin: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı …
Devamını oku »Yaz Sebzeli Poğaça
Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İç malzemesi İçin: 1 adet közlenmiş patlıcan 1 adet kabak 1 tatlı …
Devamını oku »