Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 4)

Tarifler

Kavurmalı ve Rokalı Mini Pizza

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER (2 Kişilik) Hamuru İçin: 2 su bardağı un Çeyrek paket maya 1 bardaktan bir parmak daha az ılık su 1 tutam toz şeker Tuz Domates Sosu İçin: 2-3 adet domates 1 çay kaşığı salça 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Üzeri İçin: 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri 7-8 adet zeytin …

Devamını oku »

Tavuklu Pilav

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye aktarın. Üzerini …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

Fotoğraf: Hande GÖKSAN   4 Kişilik Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet orta boy havuç, küp doğranmış 1 büyük boy patates, küp doğranmış 200 gram bal kabağı, küp doğranmış 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş Tavuk suyu Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Üzüm Salatası

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit / Selin Aktalay – Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış buğday 2 su bardağı renkli üzüm, ikiye bölünmüş Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kurutulmuş domates 1 su bardağı doğranmış taze baharatlar 1 su bardağı lor, beyaz peynir veya Erzincan tulumu Sosu İçin: 3 yemek kaşığı elma sirkesi 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Domates Soslu Makarna

Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy beyaz soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet sivribiber 2 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı nane 1 paket pappardelle makarna Birkaç dal …

Devamını oku »

İran Usulü Falafel

Tarif: Muhammet Doğan / Lokma İstanbul Mutfak Koordinatörü Tek Kişilik Malzemeler: 100 gram nohut 2 gram karbonat 500 gram su 6 gram maydanoz 15 gram pırasa 13 gram taze soğan 2 gram kişniş 30 gram kuru soğan 2 gram sarımsak 1 gram kimyon 5 gram tuz Hazırlanışı: Islatılmış nohutu kıyma makinesinde öncelikli olarak çektirin. Ardından diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın …

Devamını oku »

Bamyalı Patates Çorbası

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 3 adet patates 1 su bardağı krema Yarım tatlı kaşığı hardal 1 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan …

Devamını oku »

İncirli Kek

Fotoğraf: Özgür BAKIR – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı Ömer AKALIN (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri İçin: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba …

Devamını oku »

Pirinçli Etli Börek

Malzemeler: Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz İç Malzemesi: 350 gram yağsız kıyma 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç 1 yemek kaşığı margarin Tuz, karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı ve çörek otu Hazırlanışı: Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip …

Devamını oku »

Kabak Dolmalı Taze Fasulye

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet …

Devamını oku »