Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …
Devamını oku »Tarifler
Çikolatalı ve Çilekli Tortilla
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 40 gram bitter çikolata Birkaç adet taze çilek Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Isıtılmış tortilla ekmeğinin arasına eritmiş olduğunuz çikolata kremi sürün. Dilerseniz doğranmış taze çilek, muz ve ananas parçaları ile tatlandırın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Zeytinyağlı Biber Dolması
Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, …
Devamını oku »Karadut Kompostosu
Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze dut 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Suyu, tarçın çubuğunu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Bütün olarak karadutları da ilave …
Devamını oku »Tirit
Fotoğraf: Caner ALAY (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana eti 3 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet tirit pidesi veya ekmek 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Eti kaynar suda, tel tel olana kadar iyice haşlayın. Pide yoksa bayat ekmek dilimlerini kare şeklinde kesip iyice ısıtılmış fırında kızartın. Et suyunu pidelerin ya da ekmeklerin üzerine dökün. Sonra da …
Devamını oku »Kağıtta Pirzola
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL 1 porsiyon için Malzemeler: 4 adet kuzu pirzola 1 domates 1 dal taze kekik 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Domatesli pilav için: 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı sıcak su 2 domates, rendelenmiş 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinci ılık …
Devamını oku »Bulgurlu Reyhan Sarma
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (1 Kişilik) Malzemeler: 35-40 adet iri yapraklı reyhan Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için) 1 kahve fincanı ince bulgur 1 kahve fincanı sıcak su 1 adet soğan 1 kahve fincanı süzme yoğurt Tuz Hazırlanışı: Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin. Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve …
Devamını oku »Kalburabastı
Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 6 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı eritilmiş margarin 1 su bardağı süt 1 paket karbona Un İç Harcı İçin: 350 gram iri kırılmış ceviz 2 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereyi alıp önce hızlı, kaynamaya başladıktan sonra …
Devamını oku »Sarı Kirazlı Dana Kavurma
Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram dana eti, kuşbaşı doğranmış 1 yemek kaşığı tereyağı 2 havuç 1 soğan, çok ince kıyılmış 200 gram sarı kiraz, çekirdekleri çıkartılmış 4-5 dal maydanoz, iri doğranmış Hazırlanışı: Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca etlerle birlikte soğanı ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. İri …
Devamını oku »