Malzemesi • 1 su bardağı ince bulgur • 1,5 su bardağı sıcak su • 1 limonun suyu • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet büyük boy domates • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 1 çay bardağı nar tanesi Narlı Tabbule Tarifi: İnce bulguru çukur bir kaba …
Devamını oku »Tarifler
Patlıcan Yatağında Levrek
Malzemeler: • Patlıcan • Un • Süt • Eski kaşar • Tereyağı • Tuz • Fileto levrek balığı Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi: Patlıcanları közde pişirip, soyduktan sonra tencerede tereyağı ve unu kavurun. Ayıklanmış patlıcanları ilave ederek, süt ile birlikte çırpın. Eski kaşar ve tuz ilave edin. Servis kiremidine bir çorba kaşığı beğendiyi yayın. Üstüne fileto levreği ekleyin. Tekrar üstüne patlıcan beğendi …
Devamını oku »Kırmızı Lahanalı Köfte
Malzemesi • 500 gram kıyma • 1 adet rendelenmiş soğan • Tuz, kimyon, karabiber • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu • 1 çorba kaşığı kıyılmış nane • 1 adet orta boy kırmızı lahana • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı esmer toz şeker • 1 çay bardağı portakal suyu • 1,5 çay bardağı su Kırmızı Lahanalı Köfte Tarifi: …
Devamını oku »Sütlü ve Meyveli Paluze
Malzemesi • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 2 çay bardağı nişasta • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çorba kaşığı file badem • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini • 1 çorba kaşığı kuru üzüm • Nar taneleri Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi; Su, süt, nişasta …
Devamını oku »Star Fish Balık Girit Dolması
Malzemesi • Kırmızı al biber • Patlıcan • Soda • Hardal • Safran • Sarımsak • Elma sirkesi • Zeytinyağı Star Fish Balık Girit Dolması Tarifi; Genel olarak közlenmiş kırmızı al bibere sarılmış soslu közde patlıcandır. Biberleri közleyin, soğuk suyla yıkayıp kabuğunu soyun. Patlıcanı közleyip soyun. Biberlerin içine patlıcan doldurun. Boylarına göre 2-4 kişilik olacak şekilde kesin veya bütün bırakın. …
Devamını oku »Balık Pastırması
Malzemesi • 1 adet ortalama 5 ila 10 kiloluk akya balığı, • Çemen • Tuz Balık Pastırması Tarifi Akya balığını kılçıklarından tamamen ayıklayın ve 2 adet filetosunu çıkartın. 1 gün suda bekletin ve kanını tamamen temizleyin. İkinci gün üzerini komple tuzla kaplayın ve 1 hafta bu şekilde pişmeye bırakın. 1 hafta sonra tekrar yıkayın ve 1 gün daha buzlu suda …
Devamını oku »Yoğurtlu Yarma Çorbası
Malzemeler: • 1 su bardağı yarma (akşamdan ıslatılmış) • 2 su bardağı süzme yoğurt • 1 su bardağı haşlanmış nohut • 75 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kuru nane • 3 diş sarımsak • Tuz Yoğurtlu Yarma Çorbası; 1. Tencereye yarmaları koyun. Üzerine yeteri kadar su ilave edin. Yarmalar dağılana kadar kaynatın. 2. Yoğurdu …
Devamını oku »Makomat Pie
Malzemesi • Bitter çikolata • Tereyağı • Yumurta • Pudra şekeri • Karamelli dondurma • Pötibör bisküvi Makomat Pie Tarifi; Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyaz bir mereng yapın. Çikolata eridikten sonra sarısını ilave edin. Merengle, pudra şekeri ve çikolatayı birleştirin. Sonra bir tepsinin zeminine bisküvileri parça haline getirip, serin. Hazırladığınız karışımı kırılmış …
Devamını oku »Kısır
Kısır Tarifi Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet nane 1 çay bardağı nar ekşisi 2 tatlı kaşığı kimyon Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın) 1,5 su bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar …
Devamını oku »Lezita Pratik Şef Ailesi’nin en yeni lezzeti
Hayatın Lezzeti Lezita’nın herkesi mutfağının pratik şefi olmaya davet ettiği, sadece dört dakikada hazırlanan sağlıklı ve güvenilir Pratik Şef Ailesi’ne yepyeni bir lezzet daha eklendi. Lezita’nın Türk mutfağına yenilikçi, lezzetli, sağlıklı ve yaşamı kolaylaştıran ürünler sunma hedefinin en güzel örneklerinden olan Pratik Şef Ailesi, yepyeni bir ürün ile lezzetlendi. Lezita’nın yeni ürünü Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 7’den 70’e herkese …
Devamını oku »