Malzemeler: • 600 gram kuzu eti • 4-5 adet sivribiber • 3 adet orta boy domates • Tuz, Bağdat pul Bağdat biber, Bağdat kekik, Bağdat karabiber • 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Tarifi; Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek …
Devamını oku »Tarifler
Firik Pilav Eşliğinde Et Sote
Malzemeler: Et Sote İçin: • 1 kilo dana kuşbaşı • 2 adet kuru soğan • 5 adet sarımsak • 2 adet dolmalık biber • 2 adet kaypa biber • 1 adet domates • 100 gram zeytinyağı • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram pul biber Firik Pilavı İçin: • 1 kilo firik • 2 adet kuru …
Devamını oku »Karamelize Kuzu Pirzola
Malzemeler • 500 gram kuzu pirzola • 3 adet havuç • 100 gram arpacık soğan • 5 adet sarımsak • 100 gram zeytinyağı • 10 gram et suyu / bulyon • 20 gram tuz • 10 gram karabiber • 10 gram kimyon • 100 gram su Karamelize Kuzu Pirzola Tarifi; Arpacık soğanları, sarımsak ve iri kesilmiş havuçları zeytinyağında soteleyin. Ayrı …
Devamını oku »Kayısı Güzeli
Malzemeler: • 1 paket margarin (oda sıcaklığında) • 1 su bardağı pudraşekeri • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • Un Marmeladı İçin: • Kayısı püresi • Ceviz içi • Toz şeker Kayısı Güzeli Tarifi; Hamuru için; Azar azar un ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Pürüzsüz ve hafif yumuşak bir hamur elde edene dek …
Devamını oku »Jöleli Kayısı Tatlısı
Malzemeler: • 1 kilo gün kurusu kayısı • 2 kilo kompostoluk gün kurusu kayısı • 100 gram tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ayçiçeği yağı • Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi Süslemek için: • 1 su bardağı soyulmuş kayısı çekirdeği • Yarım çay bardağı tüm yeşil fıstık • Ceviz içi • Sade jöle …
Devamını oku »Kuzu Etli Çağla Yemeği
Malzemeler: • 500 gram taze çağla meyvesi • 500 gram kuzu eti • 2-3 adet orta boy domates • 1 adet soğan • 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı • 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kuzu Etli Çağla Yemeği Tarifi; Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, …
Devamını oku »Kavunlu Sorbe
Malzemeler: • 1 adet küçük boy kavun • 4-5 yaprak taze fesleğen • 4-5 yaprak taze nane • 1 çay kaşığı vanilya özütü • 2 limon kabuğu rendesi • 5 adet büyük boy limon Kavunlu Sorbe Tarifi; Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin. Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. İçini …
Devamını oku »İncirli Armut Kurabiye
Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …
Devamını oku »Top Top Çörek
Malzemeler: • 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin • 1 kup süt (ılık) • 1/3 ılık su • ¼ toz şeker • 1 paket toz maya • ¾ kup un • 1,5 çay kaşığı tuz Tarçınlı karışım için: • 1 kup toz şeker • 4 tatlı kaşığı tarçın (birlikte harmanlayın) Ayrıca: • 8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı Top Top Çörek …
Devamını oku »Fındıklı Örgü Çörek
Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …
Devamını oku »