Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Cheesecake

Cheesecake

Malzemeler:
Hamuru için:
• 2 paket burçak bisküvi
• 75 gram margarin
• 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:
• 400 gram labne peynir
• 200 ml. krema
• 100 gram ricotta peyniri veya tatlı lor peyniri
• 1 yemek kaşığı un
• 4 çorba kaşığı toz şeker
• 4 adet yumurta

Üzeri için:
• 1 su bardağı frambuaz
• 1 çay bardağı çırpılmış krem şanti

Cheesecake Tarifi:
Margarini eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri irice parçalayıp mutfak robotuna alın. Un haline gelene dek ezin. Mutfak robotundan çukur bir kaba aktarın, eriyip ılınmış tereyağını ve tarçını ilave edin. İyice yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Kelepçeli bir kalıbın içini folyo ile kaplayın. Hamuru kalıbın içine elinizle bastırarak, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

İç malzemesi için; Yumurtayı toz şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın. Peynirleri, kremayı ve unu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.

Peynirli karışımı kalıbın içine döküp spatula yardımı ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında, fırının alt rafında yarım saat kadar pişirin. Fırını kapatın, ortasının çökmemesi için 30 dakika bekletin.

Cheesecake’i buzdolabında en az 2 saat kadar bekletin. Daha sonra servise sunmadan yarım saat önce üzerini istediğiniz orman meyvesi ile kaplayın. İsteğe göre çırpılmış krem şantiyi sıkma torbasına aktarın, pastanın üzerini dekoratif bir şekilde süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Pratik bir sos tarifi: 1 bardak orman meyvesini 3 yemek kaşığı pudra şekeriyle birlikte mikserde sos haline gelene dek ezin. Sosunuz hazırdır.

OKU ➤  Emsan Çağla Serisiyle kısa sürede daha lezzetli yemekler

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir