Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Dereotlu Tuzlu Kek

Dereotlu Tuzlu Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL

 (6-8 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ ve eritilip ılınmış tereyağı karışımı
1 paket kabartma tuzu
2 su bardağı un
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı lor peyniri

Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı susam

1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanışı:

Yumurtaları mikserde iki misli kabarana dek çırpın. Tereyağını, sıvı yağ karışımını ve yoğurdu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile iyice karıştırın. En son peynirleri, kıyılmış dereotunu ve ceviz içini ekleyin. Karıştırarak, yağlanmış küçük kek kalıplarına veya büyük bir kek kalıbına dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 -40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

#dereotlutuzlukek #tuzlukek #kek #çaysaati #food#yummy #dessert

 

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.