Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 3)

Tarifler

Nohutlu ve Mantılı Çorba

(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç Malzemesi İçin: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri …

Devamını oku »

Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

2-3 Kişilik Malzemeler: 1 alabaş, şerit doğranmış Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir 1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış 2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış 2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı balzamik sirke 4 yemek kaşığı ceviz yağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı Türk kahvesi …

Devamını oku »

Lavaşa Sarılı Pirinçli Sebze Dürümü

Malzeme: Amerikan Pirini Yufkası 5 adet B.Lahana 1 yaprak K.Lahana 2 yaprak Havuç 1/2 ad Z.yağı 2 yemek kaşığı Elma Sirkesi 1/2 çay bardağı Yumurta Beyazı 1 adet Soya Sos 1 yemek kaşığı Yapılışı:  Havucu rendeleyin, lahanaları ince ince kıyın ve hepsini tavadaki bir kaşık kızgın zeytinyağında hafif soteleyin. Sirkeyi döküp karıştırdıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca karışımı yufkaların …

Devamını oku »

Patatesli Ispanak Çorbası

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo ıspanak 1 adet büyük boy patates 1 adet küçük boy havuç 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 su bardağı su veya et suyu 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 çay bardağı krema Hazırlanışı:      Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Soğan …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …

Devamını oku »

Kremalı Pırasa Çorbası

Fotoğraf: Özgür Bakır – Tarif: Serap Yomra (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram pırasa Tuz, karabiber 1 tutam rendelenmiş muskat 1-2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 4-5 su bardağı et suyu veya sade su 1 çay bardağı krema 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Pırasaları temizledikten sonra yıkayıp süzün. Çorba kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla havanda …

Devamını oku »

Etsiz Köfte

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY Malzemeler: 2 adet bayat somun ekmeği 3 adet yumurta 1 adet rendelenmiş havuç Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber 1 adet rendelenmiş soğan Yarım demet dereotu Hazırlanışı: Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden …

Devamını oku »

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye …

Devamını oku »

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …

Devamını oku »