Malzemeler 150 gram kiraz 250 ml. soğuk süt 2-3 top vanilyalı dondurma Bal 50 gram yoğurt Kirazlı Smoothie Tarifi: Kirazları yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın. Blenderin içine ayıkladığınız kirazları koyun. Süt ve yoğurdu meyvelerin üzerine ekleyip karıştırın. Dondurmayı da ilave ettikten sonra bir kez daha çalıştırın. Tatlandırmak için arzunuza göre bal koyup tekrar karıştırabilirsiniz. Bardaklara boşaltıp servis edin.
Devamını oku »Tarifler
Patates Oturtma
Malzemeler 1 kilo patates 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet çarliston biber 1 adet kırmızıbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Patates Oturtma Tarifi: Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Soğan ve biberleri zeytinyağını ekleyip kavrulunca, rendelediğiniz domatesleri ve salçaları ekleyin. …
Devamını oku »Domates Soslu Kuzu Tandır
Malzemeler: • 1 adet kuzu kol • Birkaç dal maydanoz • 4 adet defne yaprağı • Sıvı yağ • Tuz, tane karabiber Patates Püresi İçin: • 1 kilo patates • 1 çay bardağı süt • 2 çorba kaşığı tereyağı • Tuz, karabiber • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Domates Sos İçin: • 2 adet büyük boy domates • 1 …
Devamını oku »Levrek Buğulama
Malzemeler 1 kilogramlevrek 2 adet domates 4 adet çarliston biber 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı 50 gram tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tutam maydanoz 1 tutam pul biber Levrek Buğulama Tarifi: Domatesi blendır yardımıyla çekin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Yeşilbiberleri halka şeklinde doğrayın. Hepsini birlikte karıştırıp sos haline getirin ve 5 dakika kısık ateşte soteleyin. …
Devamını oku »Yumurta Dolması
Malzemesi: 6 adet yumurta 2 çay kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz Yumurta Dolması Tarifi: Yumurtaların içini bir kaba boşaltın. Yukarıdaki malzemeleri iyice harmanladıktan sonra yumurtaların içine doldurun. Üzerini zeytin içi ve maydanoz ile süsleyip servise sunun.
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler • 3,5 su bardağı un • 1,5 su bardağı pudra şekeri • 1 su bardağı eritilip ılınmış tereyağı • 2 adet yumurta • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi • 1 paket vanilya • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 küçük kase kayısı marmeladı Marmelatlı Kurabiye Tarifi: Unu, pudra şekerini ve vanilyayı eleyip harmanlayın. Eritilip ılınmış tereyağını, …
Devamını oku »Kuşkonmaz Çorbası
Malzemeler: • 10 adet taze kuşkonmaz • 30 gram margarin • 2 yemek kaşığı un • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su • 1 adet sebze bulyon Kuşkonmaz Çorbası Tarifi: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzüp sütle birlikte blenderde ezin. Margarini eritip unu kavurun. Azar azar kaynar su ilave ederek …
Devamını oku »Kaşar Peynirli Grissini
Malzemeler: • 3 su bardağı un (tepeleme) • 1 su bardağı ılık süt • 3 yemek kaşığı sıvı yağ • 1 paket kuru maya • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 adet yumurtanın akı • 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri Kaşar Peynirli Grissini Tarifi: Mayayı ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Mayayı, …
Devamını oku »Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart
Malzemeler: • 250 gram un • 120 gram pudra şekeri • 100 gram tereyağı • Bir tutam tuz • 1 paket vanilya • 1 adet yumurta • 1 kahve fincanı süt Dolgusu İçin: • 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık) • 1 kahve fincanı krema • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi • 1 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın …
Devamını oku »Kızarmış Mantarlı Piliç
Malzemesi: 1 kase mantar 2 adet fileto göğüs piliç (ince ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı köri 1 kutu krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Kızarmış Mantarlı Piliç Tarifi: Mantarları çok az sıvı yağda soteleyin. Üzeri pembeleşene kadar kızartın. Göğüs piliç etlerini ince ince şeritler halinde kesin. Aynı yağda kavurun. Kızarınca köri, krema ve diğer tatlandırıcıları koyun. …
Devamını oku »