Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 298)

Tarifler

Ciğer Taplaması

Malzemesi: 1 adet koyun ciğeri 4 su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı kuru reyhan Yeteri kadar tuz, karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ciğer Taplaması Tarifi: Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 …

Devamını oku »

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi için: 500 gram pancar 3 adet patates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Beşamel sosu için: 1 kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı un 2.5 su bardağı süt Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Vişneli Ekmek Tatlısı

Malzemeler: • 1 paket büyük boy tost ekmeği • 1 litre vişne suyu • 500 gram toz şeker • 100 gram taze kaymak Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi: Tost ekmeğinin kenarlarını kesin. İsteğe göre yuvarlak bir kalıpla keserek şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Vişne suyu ile şekeri yoğun bir kıvam elde edene dek …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk Güveç

Malzemeler 500 gram piliç bonfile (kuşbaşı doğranmış) 200 gram mantar 200 gram havuç 200 gram kabak 1 adet kuru soğan 100 gram yeşil biber 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gram kaşar peyniri Sebzeli Tavuk Güveç Tarifi: Normal ateşte tavukları 5 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra soğan, biber, mantar ilave edin. En son olarak haşlanmış olan havuç ve kabakları ekleyin. …

Devamını oku »

Fındıklı Örgü Çörek

Malzemeler: • 250 gram un • Yarım paket toz maya • 1 adet yumurta • Bir tutam tuz • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 çay bardağı ılık süt • 70 gram tereyağı veya margarin (oda ısısında yumuşamış) Üzeri için: • 100 gram kıyılmış fındık içi • 5 çorba kaşığı krema • 3 yemek kaşığı toz şeker • 1 …

Devamını oku »

Reyhanlı Makarna

Malzemeler • 1 paket canneloni makarna • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 dal taze reyhan • 4-5 dal maydanoz • 50 gram rendelenmiş sert beyaz peynir   Reyhanlı Makarna Tarifi: Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Zeytinyağını, doğranmış reyhanı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek harmanlayın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 avuç taze iç bakla • 1 kahve fincanı taze bezelye içi • 4 adet mini havuç • 8 dal taze reyhan • 2 kahve fincanı zeytinyağı • 1 adet soğan • 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı un • 4 su bardağı su • Yarım limonun suyu   …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Malzemeler: • 2 su bardağı kırmızı mercimek • 7 su bardağı su • 2 adet soğan • 1 çay bardağı sıvı yağ • 1 yemek kaşığı salça • 1 tablet tavuk suyu bulyon • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber • 1 yemek kaşığı kuru nane Mercimek Çorbası Tarifi: Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavurun. Önceden yıkadığınız mercimeği, salçayı ve 1 …

Devamını oku »

Minestrone Çorba

Malzemeler: • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet sarı California biber • 1 adet kırmızı California biber • 1 adet orta boy patates • Yarım adet kuru soğan • 100 gram bezelye • 50 gram taze ıspanak • 1 kilo tavuk suyu Minestrone Çorba Tarifi: Havuç ve soğanı tencerede kısık ateşte kavurun. Daha sonra kabak ve …

Devamını oku »
Deneme bonusu