Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 283)

Tarifler

Enginarlı Bakla Salatası

Malzemeler:  + 400 gram iç bakla + 3-4 adet enginar + 4 diş sarımsak + Yarım bardak sirke + Yarım limonun suyu + 3 yemek kaşığı zeytinyağı + 200 gram hindi pastırma + 1 adet küçük konserve mısır + 1 adet havuç + Yarım demet maydanoz Enginarlı Bakla Salatası Tarifi: Sarımsağı ezin. Sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Malzemeler: 3 orta boy ayva 2 su bardağı su 4 diş karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı şeker 200 gr manda kaymağı Ayva Tatlısı Tarifi: Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. …

Devamını oku »

Salçalı Bisküvi

Malzemeler 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 kahve fincanı yoğurt 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri 2 yemek kaşığı çörek otu 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar kepekli un Pul biber Salçalı Bisküvi Tarifi: Sıvı yağ, yoğurt, yumurtanın beyazı, çörek otu, tuz, salça ve kaşar peynirini yoğurma kabında karıştırın. …

Devamını oku »

Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure

Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı vişne suyu Yarım su bardağı portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi Yarım su bardağı süt 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası (Her bir meyve suyu ve süt için yarım tatlı kaşığı nişasta kullanın.) Üzeri için Hindistan cevizi, fıstık v.b.   Vişneli ve Portakallı Süzme Aşure Tarifi: Bir …

Devamını oku »

Sac Tava

Malzemeler 600 gram kuşbaşı et 3 adet domates 3 adet sivri biber 100 gram çekilmiş kuyruk yağı Sac Tava Tarifi:  Kuyruk yağını saçta eritin. Katı kısımları tavadan alın. Eti yağın üzerine ilave edin. Eti iyice soteledikten sonra, önce biberi ekleyip biraz daha kavurun. Etleri kenarlara alarak sacın ortasını boşaltın, domates ilave edin ve biraz daha kavurun. Son olarak etleri domatesin …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Fasulye Turşusu

Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yarım kilo fasulye turşusu Tuz Zeytinyağlı Fasulye Turşusu Tarifi: Soğanları doğrayın, yağda kavurun. Küçük küçük doğranmış fasulye turşularını ilave edin, biraz daha kavurup altını kapatın.

Devamını oku »

Mercimekli Çiğ Köfte

Malzemeler: 500 gr. orta bulgur 250 gr. yeşil ve kırmızı mercimek 6-7 adet yeşil soğan yarım maydanoz bir kaşık yağ bir baş soğan iki domates bir kahve kaşığı kırmızıbiber tuz karabiber. Mercimekli Çiğ Köfte Tarifi: Yeşil ya da kırmızı mercimek ayıklanır, yıkanır ve haşlamaya bırakılır. Bulgur ayıklanır, kepeği savrulup tepsiye konur. Bir tencereye yağ ve doğranmış baş soğan koyulup hafifçe …

Devamını oku »

Atom Pasta

Malzemeler 1 paket (2 poşet) kremşanti 2 bardak süt 2 paket kepekli bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı şeker 1 kaşık nişasta 1 çay bardağı su Atom Pasta Tarifi: 1 paket kremşantiyi 2 bardak süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bisküvileri kremşantinin içine kırarak koyun ve karıştırın. Bu karışımı bir kalıba dökün ve buzluğa kaldırın. Kakao, şeker, su ve …

Devamını oku »

Gül Yapraklı Krema

Malzemeler 2,5 su bardağı (600 ml) süt 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker Birkaç damla gülsuyu 2 tatlı kaşığı (10 gr) peynir mayası 4 yemek kaşığı (60 g) krema Süsleme için; gül yaprağı (şekere ya da bala hafifçe batırabilirsiniz) Gül Yapraklı Krema Tarifi: Sütü ve 2 yemek kaşığı şekeri, şeker iyice eriyene ya da süt ihyana kadar devamlı karıştırarak kısık …

Devamını oku »

Makarna Salatası

Malzemeler Yarım paket kepekli makarna 1 göbek marul 2 adet kırmızıbiber 4 adet yeşilbiber 2 adet büyük boy patates 4 adet orta boy domates 4 adet orta boy salatalık 4 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 2 tatlı kaşığı sirke Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kuru nane 4 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş light kaşar peyniri Süslemek için: 5-6 adet …

Devamını oku »
Deneme bonusu