Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Saint Tropez Keki

by Yemek Zevki Editör
27 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Saint Tropez Keki
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0200

 

Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı süt
• 2 su bardağı un
• 1 tutam tuz
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin
Kreması İçin:
• 1 çay bardağı toz şeker
• 2 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı mısır unu
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı krema
Üzeri İçin:
• 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
• 1 çorba kaşığı pasta şekeri

Hazırlanışı:
Hamur için verilen tüm malzemeleri karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. 20 cm’lik kilitli kek kalıbı en idealidir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki fırından alın, oda ısısında soğuyunca ince bir ip yardımıyla yatay bir şekilde ortadan ikiye ayırın. Kreması için tüm malzemeleri karıştırın. Kısık ateşte yoğun krema kıvamına ulaşana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ve pasta şekeri ile dilediğiniz gibi süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Arap Köfte

Next Post

Sucuklu Ispanaklı Kiş

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sucuklu Ispanaklı Kiş

Sucuklu Ispanaklı Kiş

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki