Malzemeler 300 gram böğürtlen 1 paket burçak bisküvi 60 gram tereyağı 400 gram labne peyniri Yarım su bardağı pudra şekeri 200 gram süzme yoğurt 2 yaprak jelatin Böğürtlen Sosu İçin: 1 su bardağı böğürtlen 3 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı nişasta Malzemeler Bisküvileri rondoda un haline getirin. Tereyağını eritip un haline gelmiş bisküvilerle harmanlayın. Kelepçeli kabın dibine bisküvileri …
Devamını oku »Tarifler
Sucuklu Ispanaklı Kiş
Malzemeler Hamuru için; 200 gram un 125 gram tereyağı 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı soğuk su Tuz İçi için: Yarım kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı biber 200 gram sucuk 25 gram çamfıstığı 30 gram tereyağı Tuz Hazırlanışı Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru …
Devamını oku »Saint Tropez Keki
Malzemeler: Hamuru İçin: • 2 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • 1 çay bardağı süt • 2 su bardağı un • 1 tutam tuz • Yarım paket kabartma tozu • 1 çay bardağı eritilmiş tuzsuz margarin Kreması İçin: • 1 çay bardağı toz şeker • 2 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı un • 1 …
Devamını oku »Arap Köfte
Malzemeler: • 1 kilo köftelik ince bulgur • 500 gram irmik • 1 çorba kaşığı kimyon • 1 çay bardağı biber salçası • 1 adet yumurta • 1 kase un (hamurları şekillendirmek için) • 1 çay kaşığı limon tuzu • Tuz Biberli ve Domatesli Sos: • 5-6 adet kaypa biber • 4 diş sarımsak • 3 çorba kaşığı zeytinyağı …
Devamını oku »Otlu Kabaklı Ekmek
Malzemeler 250 gram kabak 200 gram un 1 paket kabartma tozu 3 adet yumurta 100 ml. sıvıyağ 25 gram margarin 100 ml. süt 150 gram kaşar peynir Taze nane Dereotu Fesleğen Tuz Hazırlanışı Kabakları soyup rendeleyin. 25 gram margarin ile suyunu çekene kadar soteleyin. Kaşar peyniri rendeleyin.Taze nane,fesleğen ve dereotunu ince ince kıyın. Sıvıyağ, süt ve yumurtaları mikserle çırpın. İçine …
Devamını oku »Sebzeli Et Sote
Malzemeler: • 250 gram kırmızı et • 250 gram mantar • 2 adet yeşil çarliston biber • 2 adet kırmızıbiber • 2 adet köy biberi • 4 adet orta boy domates • Tuz, karabiber, kimyon • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Taze kekik • 3 diş sarımsak • 2 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı biber salçası Hazırlanışı: Eti …
Devamını oku »Sebzeli Balık Böreği
Malzemeler: • 2 adet hazır yufka • 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş) • 2 adet sivri biber • 3 adet domates • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet soğan • 3-4 dal taze soğan • Tuz, karabiber • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri için: • 1 adet yumurtanın sarısı • Haşhaş tohumu Hazırlanışı: Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye …
Devamını oku »Patlıcanlı Atom Mezesi
Malzemeler 4 adet patlıcan 250 gram süzme yoğurt 2 kaşık mayonez 7-8 adet süs biberi 2-3 diş sarımsak Sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir kaseye süzme yoğurt,mayonez, ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın. Bir küçük tavada süs biberlerini sıvıyağda hafif kavurun. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine biberleri yağı ile birlikte gezdirin.
Devamını oku »Soslu Levrek Salatası
Malzemeler: • 1 adet adet levrek fileto • 1 bağ kıvırcık salata • 1 adet domates • 1 adet salatalık • Yarım limonun suyu • 1 çorba kaşığı mayonez • 1 çorba kaşığı hardal • 1 çorba kaşığı bal • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • Deniz tuzu Hazırlanışı: Levrek filetoyu tencereye alın, üzerine yarım çay bardağı kadar su …
Devamını oku »Dana Haşlama
Malzemeler: • Yarım kilo kemikli dana eti • 5-6 adet arpacık soğan • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • 1 demet maydanoz • Tuz • Birkaç adet tane karabiber • 3 parça brokoli • 3 adet patates • 3 adet havuç • 3 adet dolmalık kırmızıbiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana …
Devamını oku »