Malzemeler 5 litre su 1 adet orta boy beyaz lahana 5 adet kuru soğan 6 – 7 adet acı sivribiber 2 demet maydanoz 150gram taze zencefil 5 diş sarımsak 1 çorba kaşığı pulbiber 1 tatlıkaşığı tuz Hazırlanışı Kaynayan suyun içerisine ince doğranmış lahanayı, kuru soğanı, taze zencefili, sarımsak, acı sivri biberi ve maydanozu ekleyip 15 dakika süreyle kaynatın. Tuz ve pulbiberi …
Devamını oku »Tarifler
Ponzu Bonfile Salatası
Malzemeler: 500 gram dana külbastı 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 2 adet havuç 4-5 adet salatalık 2 adet kabak 8-10 dal frenk soğanı 1 kase endivyen salata 1 demet roka 2-3 dal taze nane 1 küçük kase soya filizi 3 adet kapya biber 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı) 4 dal taze soğan 1-2 dal taze kişniş 1 adet limonun …
Devamını oku »Kopar At Kurabiye
Malzemeler : 3 su bardağı un 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pekmez 100 gram iri çekilmiş ceviz içi 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru incir 1 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Hazırlanışı: Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma …
Devamını oku »Simit Kebabı
Malzemeler 400 gram orta yağlı kıyma 200 gram köftelik bulgur 3 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber Yarım çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 baş kuru soğan Yarım çay kaşığı karabiber 30 gram çam fıstığı Tuz Hazırlanışı Bulguru yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ilik suda bekletin. Soğuyan bulgurları kıymanın üzerine boşaltın. Sarımsakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, kırmızı biberleri rende soğan şeklinde …
Devamını oku »Yoğurt Aşı
Malzemeler 2 su bardağı köftelik bulgur 200 gram köftelik et 50 gram biber salçası Tuz Karabiber Kimyon 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı un, Köfte için: 200 gram kıyma 5 dal maydanoz, 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt 1 çay bardağı ceviz içi Tuz Karabiber Yoğurt Aşı İçin: 6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme …
Devamını oku »Güveçte Pastırma
Malzemeler 60 gram pastırma 1 adet domates 2 adet çarliston biber Yarım yemek kaşığı tereyağı 50 gram kaşar peyniri 1 adet yumurta Hazırlanışı Bir tavaya tereyağını koyun. Biberleri küp küp doğrayıp tavaya ilave edin. Biberleri kısa bir süre kavurduktan sonra küp küp doğradığınız pastırmaları ekleyin. Pastırmanın dış yüzeyindeki çemenleri ayırmadan soyulmuş küp doğranmış domatesleri atın. Bu şekilde bir miktar daha …
Devamını oku »Çökertme Kebabı
Malzemeler 200 gram dana biftek 2 adet orta boy patates 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber Hazırlanışı 2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında …
Devamını oku »Karalahana Diblesi
Malzemeler 1 bağ karalahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım kaşık tuz 1 adet acı biber Hazırlanış Yıkanmış karalahanaları iyice kıyın. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğanı ekleyin. Üst kısmına lahana yayarak tuzlayın ve tencerenin ağzını kapatarak ateşe oturtun. Pişmeye yüz tutunca karıştırın ve üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ilave edin. …
Devamını oku »Alaca Çorbası
Malzemeler Yarım su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 adet soğan 3-4 adet al biber 1 çorba kaşığı domates salçası 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı Tatlı kırmızı toz biber 2 çorba kaşığı tarhun otu Tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayla nohudu akşamdan ıslatın. 1-2 su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini …
Devamını oku »Labneli Kedidili Pastası
Malzemeler: 2 paket labne peyniri (400 gram) 100 ml. krema 1 paket kremşanti 5-6 adet kiraz şekerlemesi 3-4 adet incir reçeli (süzülmüş) 10-12 adet kedidili bisküvi 3 dilim ananas Labneli Kedidili Pastası Hazırlanışı: Toz kremşantiyi 100 ml. krema ile sertleşene dek mikser yardımı ile çırpın. Labneyi ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Labneli karışımı buzdolabına aktarıp diğer malzemeleri hazırlayana dek 15 …
Devamını oku »