Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 233)

Tarifler

Tuzlu Chester

Malzemeler 1 kilo un 500 gram alba yağ 100 gram tereyağı 4 adet yumurta 60 gram şeker 25 gram tuz Dereotu Hazırlanışı Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamura ince kıyılmış dereotunu da ilave edin. Küçük poğaçalar şeklinde şekil verip 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Malzemeler: 1 kilo patlıcan 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 litre sıcak su 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Hazırlanışı: Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler: 2 paket krema (400 ml.) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin 1 su bardağı toz şeker 500 ml. süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1 paket beyaz çikolata (80 gram) 1 su bardağı taze çilek püresi Hazırlanışı: Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin. Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos …

Devamını oku »

Tevek Köfte (Yaprak Sarma)

  Malzemeler 400 gram çift çekilmiş orta yağlı dana kıyma 1 su bardağı bulgur 1 bağ nane Yarım bağ maydanoz 5 adet domates 4 diş sarımsak 1 çay bardağı ay çiçek yağı 1 çay bardağı nar ekşisi 4 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 12 adet büyük asma yaprağı 4 yemek kaşığı tava yoğurdu veya normal yoğurt Sos İçin …

Devamını oku »

Balkabaklı Panna Cotta

Malzemeler Yarım litre süt Yarım litre krema 4 adet yaprak jelatin 3 gram yaprak jelatin 200 gram toz şeker 200 gram balkabağı Hazırlanışı Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın. Balkabağını ayrı bir tencereye alın, 100 gram toz …

Devamını oku »

Izgara Kalamar

Malzemeler: 1 adet büyük boy tüp kalamar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber 1 diş sarımsak Hazırlanışı: Sarımsağı soyup havanda ezin. İrici dilimlenmiş kalamarı  çukur bir tabağa aktarın. Havanda ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatı ilave edin. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat kadar beklettikten …

Devamını oku »

Tarçınlı Bulgur Pilavı

Malzemeler 1.5 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet kuru soğan 1-2 adet pırasa 2 diş ince kıyılmış sarımsak 6-7 adet badem 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet rendelenmiş havuç Yarım demet semizotu 3 adet çubuk tarçın 2 su bardağı tavuksuyu Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı Soğanı piyazlık doğrayın. Pırasayı ve semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanı, pırasayı, sarımsak ve …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Salata

Malzemeler 300 gram yeşil mercimek. 40 gram sıvı yağ 1’er adet California biber (kırmızı ve sarı) 5 gram rosemary 5 gram taze kekik 1 adet kuru soğan 300 gram ıspanak 40 gram parmesan peyniri 10 gram üzüm sirkesi 50 gram zeytinyağı 15 gram tane hardal 80 gram keçi peyniri Yarım limon Hazırlanışı: Mercimek için; Bir tencerede sıvı yağ ve soğanı …

Devamını oku »

Samosa Böreği

Malzemeler: 1 kilo yufka 1 kilo patates 100 gram bezelye 25 gram köri baharatı 50 gram karamelize soğan 10 gram tuz 5 gram karabiber 30 gram ayçiçek yağı Hazırlanışı: Yufka yapraklarını üst üste açtıktan sonra kenarlarını alıp, uzun uzun şeritler halinde kalınlığı 5 santim olacak şekilde kesin. İçi için; Karamelize soğanı tencereye alın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra, haşlayıp …

Devamını oku »

Beze (Mereng)

Malzemeler 3 adet yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz İsteğe bağlı olarak gıda boyası Hazırlanışı: Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin. Mutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içinin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika boyunca çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. …

Devamını oku »
Deneme bonusu