Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 21)

Tarifler

Kinoa & Sebze Salatası

Malzemeler: • 50 gram beyaz • 50 gram kırmızı kinoa • 40 gram kırmızı pancar • 50 gram kapya biber • 50 gram kabak • 50 gram nohut • 10 gram kuru üzüm • 10 gram kavrulmuş fındık • 0,5 bağ roka Hazırlanışı:  Haşlanmış kinoa ve nohutları bir kaba alın, ayıklayıp közlediiniz biberleri ve közlenmiş pancarları brunoise dorayıp aynı kaba …

Devamını oku »

Revani

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. …

Devamını oku »

Stracciatella Peynir & Enginar Kalbi

Malzemeler: • 200 gram Stracciatella Peyniri • 150 gram enginar kalbi • 10 gram zeytinyaı • 10 gram fesleen • 25 gram miso sosu Hazırlanışı: Enginar kalplerini ısınan düz teflon tavaya zeytinyaını ekleyerek biraz soteleyin. Tavanın çukur olmamasına özen gösterin çünkü hassas bir yapıya sahip olan enginar kalplerinin formunun bozulmaması gerekiyor. Sotelediiniz enginarların üzerinde ince bıçaktan geçirdiiniz fesleenleri ilave edip …

Devamını oku »

Nohutlu Kabak

Malzemeler: • 1 kilo kabak • 1 adet soan • 1 tatlı kaşıı toz şeker • 4 çorba kaşıı zeytinyaı • 1 su bardaı haşlanmış nohut 4-5 diş sarımsak • 2 adet büyük boy domates • Tuz Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca dorayın. Kabuunu soyduunuz domatesleri zar şeklinde dorayın. 3 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Malzemeler: • 2 adet patlıcan • 2 su bardaı süt • 1 çay kaşıı kimyon • 2 su bardaı pirinç • 1 tatlı kaşıı limon suyu • 2 çorba kaşıı zeytinyaı • 1 çorba kaşıı tereyaı • 1 çorba kaşıı souk tereyaı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) • 3 su bardaı sıcak su • 3 dal taze soan • Tuz, taze …

Devamını oku »

Cevizli Kıyma Soslu Sıcak Humus

Malzemeler: • 600 gram haşlanmış nohut • ¼ su bardaı tahin • 1 diş sarımsak • 1 küçük limon • Tuz • Ceviz ve Kıyma Sosu İçin: • 200 gram kıyma • 1 su bardaı California cevizi, ince kıyılmış • 2 arpacık, ince doranmış • Tereyaı • Tuz, toz kırmızıbiber Hazırlanışı: Cevizli et sosu için; Cevizleri yapışmaz bir tavada birkaç …

Devamını oku »

Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Malzemeler: • 3 diş sarımsak ezilmiş • 1 çay bardaı badem içi • 1 adet limonun rendelenmiş kabuu ve suyu • 2 çorba kaşıı zeytinyaı • 2/3 fincan sıcak su • 5 demet kuşkonmaz temizlenmiş ve 2 santim halinde kesilmiş • 2 su bardaı haşlanmış pirinç (tercihen Calrose cinsi) • 1 su bardaı haşlanmış yabani pirinç (tercihen Amerikan pirinci) • …

Devamını oku »

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Malzemeler: • 500 gram balkabaı, küp halinde kesilmiş • 2 adet orta boy kırmızı soan (soyulmuş ve dörde bölünmüş) • 2 su bardaı haşlanmış yabani pirinç • 1 kahve fincanı ay çiçei çekirdei • 1 çay bardaı zeytinyaı • 3 çorba kaşıı limon suyu • 1 çorba kaşıı bal • 3 çorba kaşıı ılık su • Birkaç dal kişniş, kıyılmış …

Devamını oku »

Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası

Malzemeler:  • 500 gram kırmızı pancar • 1 çorba kaşıı toz şeker • 1 tatlı kaşıı tuz • 2 litre su • 1 kutu bebe rokası • 2 adet sarı domates (çeri de olabilir) • 2 çorba kaşıı kalın doranmış California cevizi • Ufalanmış rokfor peyniri • Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: • 1 adet arpacık soan, inci kıyılmış • …

Devamını oku »

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Malzemeler: • 500 gram orta büyüklükte kırmızı pancar • 1 adet büyük boy doranmış göbek marul • 3 dal dereotu, doranmış • Yarım su bardaı iri doranmış ve kızartılmış California cevizi • 60 gram yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri • Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: • 3 çorba kaşıı natürel sızma zeytinyaı • 2 çorba kaşıı elma sirkesi • 2 …

Devamını oku »