Malzemeler: – 6 adet enginar – 1 demet yeşil soğan – 1 demet maydanoz – 2 adet limon – Yarım çay bardağı zeytinyağı – 1 çorba kaşığı pirinç – 1 tatlı kaşığı tuz – 1 tatlı kaşığı şeker Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Enginarları temizleyin. Yeşillikleri temizleyip kıyın. Temizlenmiş enginarları kararmaması için limonla ovun, tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. …
Devamını oku »Tarifler
Kaymaçina
Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 1 paket kakaolu pötibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı vişne suyu 1 çorba kaşığı fındık içi Kaymaçina İçin: 4 su bardağı süt 8 çorba kaşığı toz şeker 6 adet yumurta 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı nişasta Hazırlanışı: Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış …
Devamını oku »Fırında Köfteli Güveç
Malzemeler: – 2 adet orta boy patates – 250 gram dana kıyma – Tuz, taze çekilmiş karabiber – 1 çorba kaşığı domates salçası – 1 kahve fincanı sıcak su – 3 adet domates – 1 çorba kaşığı tereyağı – 2-3 adet sivri biber – 2 çorba kaşığı zeytinyağı – 2 dal taze kekik Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuz …
Devamını oku »Kimyonlu Soğuk Mercimek Çorbası
Malzemeler: – 1 su bardağı kırmızı mercimek – 5 su bardağı su – 4 diş sarımsak – 1 adet limonun suyu – 1 çorba kaşığı kekik – Yarım demet taze nane – 1 tatlı kaşığı pul biber – 1 tatlı kaşığı kimyon – 5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Mercimekleri yıkadıktan sonra 5 bardak su ile haşlayın. Ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, …
Devamını oku »Cantık Tava Lokumu Tarifi
Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket Yuva Poğaça Karışımı 500 gram un 140 gram margarin 1 adet yumurta 280 gram ılık su İç malzemesi için: 300 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates 1 küçük kase doğranmış Frenk soğanı veya maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı …
Devamını oku »Sosisli Börek
Malzemeler: • Yarım su bardağı yoğurt • Yarım su bardağı süt • Yarım su bardağı tereyağı • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı tuz • 1 adet yumurta • 1 adet yumurtanın sarısı (dışına sürmek için) • Çörekotu • 300 gram sosis • Aldığı kadar un Sosisli Börek Tarifi Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğurun ve dinlenmeye bırakın. …
Devamını oku »Soğan Steak
Malzemeler 1 kilo soyulmuş arpacık soğan 1 adet et testeresinde kesilmiş dana but orta kemiği 300 ml. zeytin yağı 200 gram tereyağı 250 gram çiğ krema 10 dal taze kekik 3 dal taze biberiye 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı tane kişniş 1 çay …
Devamını oku »Kastamonu Lokması
Malzemeler: – 500 gram kurutulmuş üryan eriği – 1 kase kavrulmuş badem içi – 1 kase un – 1 çay bardağı toz şeker – 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) Kızartmak için : sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve …
Devamını oku »Cevizli ve Sarımsaklı Pide
Malzemeler: 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 4,5 su bardağı un Yarım paket Yuva Yaş Maya 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi 2 diş sarımsak (kıyılmış) 3 dal taze fesleğen (kıyılmış) Üzeri İçin: Labne peyniri, dilimlenmiş taze incir, domatesli kaşık salatası Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ve Yuva …
Devamını oku »Pazılı Soğuk Çorba
Malzemeler: – 500 gram pazı – 1 su bardağı bulgur – 2 su bardağı süzme yoğurt – 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak – 1 çorba kaşığı pul biber – 6 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın. Bulgurla beraber pazıyı tencereye aktarın ve suyu ekleyerek, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ezilmiş sarımsağı, baharatları ve yoğurdu çırpın. Çorba …
Devamını oku »