Malzemeler: • 1,5 kilo süt • 5 gram kremşanti • 50 gram mısır nişastası ya da 600 gram sübye • 600 gram toz şeker • 200 gram tavuk göğsü (kazandibi ve tavukgöğsünde kullanılmak üzere özel haşlanmış) Kazandibi Tarifi; Sütü tencereye koyup kremşantiyi ekleyin. Süt biraz ısındığı zaman sübyeyi ilave edip 45 dakika karıştırarak kaynatın. Şekerini ilave edip yarım saat daha kaynamaya …
Devamını oku »Tarifler
Ravioli Farina
Malzemeler: Kepekli Hamur İçin: > 800 gram kepekli un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Dolgu Malzemesi İçin: > 1 kilo ricotta peyniri > 500 gram ıspanak > Tuz, karabiber > Az miktarda rende muskat Sos İçin: > Domates sos > Taze fesleğen > Toz parmesan Hazırlanışı: Ispanağı haşlayın ve pirinç taneleri büyüklüğünde doğrayın. Ricotta …
Devamını oku »Yaz Rüyası
Malzemeler: > 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş da olabilir) > 1 su bardağı portakal suyu > 1 su bardağı süt > 13 çorba kaşığı şeker > 3 çorba kaşığı buğday nişastası > 1 çay kaşığı damla sakızı Yaz Rüyası Hazırlanışı: Bir su bardağı vişneyi, iki su bardağı suyla pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan vişneleri süzün. Vişneleri bir çorba kaşığı buğday nişastası …
Devamını oku »Ravioli Zucca
Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …
Devamını oku »Vitello Tonnato
Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …
Devamını oku »Filetto Di Spigola
Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …
Devamını oku »Milföylü Kremalı Tatlı
Malzemeler: > 6 adet milföy hamuru > 1 çorba kaşığı tarçın > 1 su bardağı süt > Yarım su bardağı krema > 3 adet yumurtanın sarısı > 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme) > 1/3 su bardağı toz şeker > 3 çorba kaşığı sıvı vanilin (veya pekmez) Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için; Milföy hamurlarını ikişerli üç sıra şekllinde yerleştirip oklava ile biraz …
Devamını oku »Çilek Marmeladı
Malzemeler: > 1 kilo taze çilek > 1 kilo toz şeker > Yarım limonun suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu Çilek Marmeladı Hazırlanışı: Çileklerin yapraklarını temizledikten sonra yıkayıp süzün. Tencereye aktarıp üzerine şekeri serpin. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon tuzunu ekleyin. Hazırladığınız reçel ılınınca blender yardımı ile püre haline …
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
Malzemeler: > 500 gram un > 1 çay bardağı toz şeker > 1 paket vanilya > 1 paket kabartma tozu > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 1 küçük kase çilek marmeladı Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. …
Devamını oku »Sütlaç
Malzemeler 1 litre süt 180 gram şeker 1 su bardağı pirinç 2 su bardağı su 40 gram nişasta 1 adet yumurta 1 paket vanilya Sütlaç Hazırlanışı Ayıklayıp yıkadığınız pirinci tencereye alıp suyunu çekinceye kadar haşlayın. Süt, pirinç ve vanilyayı pirinçler iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı ayrı bir kapta iki kaşık suyla açarak tencereye ilave edin, 5 dakika daha kaynatmaya …
Devamını oku »