Malzemeler: > 500 gram ıspanak > 100 gram tulum peyniri > 2 adet yufka > 2 adet kırmızı kapya biber > 100 gram zeytinyağı > ¼ demet maydanoz > Tuz, karabiber Sos İçin: > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, …
Devamını oku »Tarifler
Özbek Marineli Kuzu Pirzola
Malzemeler 1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan 4 adet kiraz domatesi 120 ml. zeytinyağı 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kırmızı sirke 1 yemek kaşığı tatlı toz biber 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı kişniş 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı deniz tuzu Yarım çay kaşığı Arnavut biberi Yarım …
Devamını oku »Kirazlı Koko
Malzemeler: > 125 gram toz badem > 125 gram pudra şekeri > 2 adet iri yumurta akı > 1/8 çay kaşığı tuz > 12 adet doğranmış kiraz şekerlemesi Hazırlanışı: İki kurabiye tepsisinin içine pirinç unu serpin. Geniş bir kabın içinde bademleri, pudra şekerini, yumurta aklarını ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Bir krema sıkma torbasının ucuna 1 cm’lik …
Devamını oku »Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye
Malzemeler: > 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu > 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı > 100 gram toz şeker > 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu > 1 adet iri yumurta > 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi > 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış) Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip …
Devamını oku »Şalgamda Marine Edilmiş Enginarlı Bulgur Salatası
Malzemeler: > 250 gram köftelik bulgur > 1 çay bardağı acılı şalgam suyu > 10 adet enginar kalbi > 1 çorba kaşığı kuş üzümü > 10 adet kuru kayısı > 1 çorba kaşığı bezelye > 1 demet dereotu > 1 adet yeşil elma > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bulgurunuzu 1 su …
Devamını oku »Yeşil Musakka
Malzemeler 500 gram kabak 500 gram patates 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 paket taze krema 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yeşil Musakka Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, halka halka kesin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuru soğan ve sarımsakları küçük küp şeklinde doğrayın. 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda döndürün. …
Devamını oku »Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı
Malzemeler • 500 gram yoğurt • 2 su bardağı su • Yarım demet dereotu • 3 dal taze reyhan • 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday • 1 çay bardağı haşlanmış nohut • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay kaşığı haspir otu • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Tarifi: Yoğurda suyu ilave edip …
Devamını oku »Acılı Yoğurt Yatağında Enginar Kalbi Salatası
Malzemeler: > 200 gram enginar kalbi > 150 gram süzme yoğurt > 4.5 adet acı biber > 30 gram fındık > 1 demet taze fesleğen > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tutam taze kekik > 5 adet çeri domates Hazırlanışı: Öncelikle enginar kalplerini ince kıyılmış taze fesleğen ve zeytinyağında marine edin. Bir karıştırma kabında süzme yoğurdunu, kırılmış …
Devamını oku »Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması
Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …
Devamını oku »Ravioli Porçini
Malzemeler: > 1 kilo ricotta peyniri > 300 gram porçini mantarı > Tuz, karabiber Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Porçini mantarını yıkayıp doğradıktan sonra bir tavada tuz, karabiber ekleyerek soteleyin. Kavrulan mantarları blenderdan geçirip ricotta peyniriyle karıştırın. Karışımı hazırladığınız ravioli hamuruna dolgu yapın. Demiglas ve trüf …
Devamını oku »