Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 211)

Tarifler

Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk

Malzemeler 200 gram nohut 200 gram firik bulguru 50 gram tahin 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 adet tavuk göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kapya biber 50 gram kuru erik 1 bardak su Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı Nohudu 1 gün önceden ıslatın yıkayıp haşlayın. Firik bulgurunu da ılık suda 2 saat bekletin ve bir karıştırma …

Devamını oku »

Yoğurtlu Soğuk Avokado Çorbası

Malzemeler: – 3 adet orta boy doğranmış avokado (Doğradıktan sonra limonlu suda bekletin.) – 300 ml. krema – 1 adet acı biber – 3-4 adet tane karabiber – 1 adet limonun suyu – 3 su bardağı su – Tuz Hazırlanışı: Limon suyunu ve doğranmış avokadoları püre haline getirin. Acı biberi, tane karabiberi, tuzu ve suyu da ekleyin. İyice karıştırın. Diğer …

Devamını oku »

Yaz Salatası

Malzemeler: 3 adet orta boy salatalık 1 küçük kase kaşar loru Dereotu-maydanoz karışımı Kırmızı pul biber Hazırlanışı: Salatalıkları ortadan ikiye bölüp içini kabak oyar gibi oyun. İç malzemesi için loru, kıyılmış yeşillikleri ve pul biberi karıştırın. Hakla şeklinde kesip servis edin.

Devamını oku »

Simit

Malzemeler: Hamuru İçin: 1 paket Yuva Simit Karışımı 1 su bardağı ılık su 1 paket Yuva 5 gram Instant Kuru Maya Garnitür İçin: 2 adet yumurta çırpılmış 1 paket pekmezli susam Hazırlanışı: Yuva Simit Karışımı, Yuva Instant Kuru Maya ve diğer hamur malzemelerini karıştırarak homojen ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. 5 dakika dinlendirin. …

Devamını oku »

Nişastalı ve Cevizli Kek

Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 125 gram mısır nişastası 125 gram un 1 paket kabartma tozu 150 gram çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave ederek iyice hamura yedirin. En son ceviz içini ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Ispanaklı Mantarlı Bohça Krep

Malzemeler: 12-15 adet ıspanak yaprağı 5-6 adet mantar 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı krema 2 diş sarımsak Tuz, karabiber 1 demet taze soğan (yeşil sapları) Krep Hamuru İçin: 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 tutam kabartma tozu 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çorba kaşığı sıvıyağ (tavayı yağlamak …

Devamını oku »

Soğuk Bahçe Çorbası

Malzemeler: – 5 su bardağı su – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – 1 adet soğan – 1 adet havuç – 500 gram pazı – Yarım demet taze soğan – 1 çay bardağı pirinç – 1 su bardağı taze bezelye içi – 1 adet çarliston biber – Tuz, karabiber – Maydanoz Hazırlanışı: Küp doğranmış havucu, soğanı, çarliston biberi ve bezelyeyi zeytinyağında …

Devamını oku »

Sucuklu ve Pastırmalı Börek

Malzemeler: 2 adet hazır ekmek hamuru İç Malzemesi İçin: 1 paket dilimlenmiş pastırma 5-6 dilim sucuk (ince dilimlenmiş) 1 adet havuç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy domates 1 dal taze kekik, ince kıyılmış 50 gram tulum peyniri (tercihen sert) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Susam, haşhaş tohumu Hazırlanışı: İç malzemesi için; Pastırmayı ve sucuğu çok …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: – 1 kilo dana sokum et – 1 çorba kaşığı sıvı yağ – 1 çorba kaşığı margarin – 200 gram arpacık soğan – 2 diş sarımsak – 1 adet kereviz – 1 adet kapya biber – 1 adet sarı biber – 1 adet kereviz – 2 adet havuç – 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) – 1 su bardağı su …

Devamını oku »

Acılı Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler: 12 adet  kuru patlıcan İç Malzemesi: 3 adet  Kuru soğan 300 gram iri bulgur 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 7 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı taze veya kuru vişne 100 gram fındık içi Sos İçin: 1 adet …

Devamını oku »
Deneme bonusu