Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 210)

Tarifler

Fırında Mini Baget Ekmekler

Malzemeler: > 4 adet mini baget ekmeği (Tercihen pastane ekmeği) > 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri > 1 adet domates > 1 adet yeşilbiber > 4 dilim pastırma veya dana jambon > 4-5 dal maydanoz Hazırlanışı: Domatesi, çekirdeklerini ve suyunu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de zar şeklinde doğrayın. Jambonu veya pastırmayı küçük küçük doğrayın. Kıyılmış maydanozu da ekleyip tüm …

Devamını oku »

Deniz Börülcesi

Malzemeler: > 1 demet deniz börülcesi > 3 diş sarımsak > 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı > 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi > 1 çorba kaşığı nar ekşisi > Buzlu su Hazırlanışı: Sosu için; Zeytinyağını, üzüm sirkesini ve nar ekşisini kavanozda çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Geniş bir tencereye 2 litre kadar suyu ve 3 diş sarımsağı ekleyin. Su kaynayınca deniz börülcesini …

Devamını oku »

Fırında İstiridye Mantarı

Malzemeler: > 500 gram istiridye mantarı (Tercihen büyük boy olanlarından) > 1 adet kapya biberi > 1 dal taze biberiye > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu > 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri > Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silin. Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin, biberi çok ince zar şeklinde doğrayın. Taze biberiyeyi de …

Devamını oku »

Süt Helvası

Malzemeler: > 250 gram tereyağı > 2 su bardağı un > 8 su bardağı süt > 4,5 su bardağı toz şeker > 1 çay kaşığı vanilya > Tahin (Servis tabağının altına) > Badem kırığı, pekmez (Süslemek için isteğe bağlı) Hazırlanışı: Tencerede, unu tereyağı ile birlikte orta ateşte, sürekli karıştırarak ve yakmamaya özen göstererek kavurun. Üzerine kaynar sütü ilave edip sürekli karıştırarak …

Devamını oku »

Sütlü Kabak Tatlısı

Malzemeler: > 3 su bardağı süt > 2 kilo kabak (Tercihen tam olgunlaşmamış) > 6 su bardağı şeker > 10 adet ceviz Sütlü Kabak Tatlısı Hazırlanışı: Kabağı iri parçalar halinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri serpin. Çok kısık ateşte, 2 saat boyunca pişirin. Karamelize olmuş kabağı fırın tepsisine aktarın. Üzerine 3 su bardağı sütü dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »

Kulak Mantısı

Malzemeler: > 1 adet yumurta > 3 su bardağı un > 1 çay bardağı su > 300 gram kıyma > 1 baş sarımsak > 500 gram süzme yoğurt > 3 çay kaşığı nane > 4 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana …

Devamını oku »

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »

Taze Zahter Salatası

Malzemeler: > 1 kase taze zahter > Yarım demet maydanoz > 3-4 adet kiraz domates > 1 adet kapya biber > 8-10 adet kırma yeşil zeytin > Tuz > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > Yarım limonun suyu > 2 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Zahteri yıkayıp tuz ile ovarak acısını alın. Eğer vaktiniz varsa üzerini geçecek kadar zeytinyağında birkaç gün …

Devamını oku »

Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar

Malzemeler: > 4 adet enginar > 2 adet kuru soğan > 1 adet kapya biber > 2 çorba kaşığı krema > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 adet limon > 2 adet küp şeker > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarları limonlu suda haşlayın. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızıbiberleri de ekleyin. Şekeri ilave edip soğanlar karamelize olana …

Devamını oku »

Vişne ve Vişne Pelteli Cheesecake

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: > 2 paket petibör bisküvi > 2 paket burçak bisküvi > 50 gram tereyağı > 1 kahve fincanı vişne suyu > 1 çorba kaşığı fındık içi Peynirli Karışım İçin: > 2 paket labne peyniri > 100 gram tatlı lor peyniri > 3 adet büyük boy yumurta > 3 çorba kaşığı toz şeker > 100 ml. krema …

Devamını oku »