Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 208)

Tarifler

Nur’un Patates Salatası

Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 adet orta boy soğan > 1 tatlı kaşığı tuz > 1 demet dereotu > 1 çay bardağı süzme yoğurt > 4 çorba kaşığı mayonez > 1 çorba kaşığı kimyon > 1 tatlı kaşığı karabiber > 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen Hazırlanışı: Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın. Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla iyice ovun. Patatesler …

Devamını oku »

Bamya Kızartması

Malzemeler: > 150-200 gram bamya > 1 adet yumurtanın akı > 2 çorba kaşığı un > Yarım çay bardağı soda > Tuz, karabiber, pul biber Sosu İçin: > 1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt) > 5-6 yaprak taze nane > 1 küçük diş sarımsak > Tuz   Hazırlanışı: Bamya kızartması için;  İri bamya kullanmak şart  değildir. Fakat eğer iri  bamya …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 su bardağı ince bulgur > 1 su bardağı sıcak su > 1 adet domates > 4-5 adet sivri biber > 2 çorba kaşığı nar ekşisi > 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) > Yarım limonun suyu > 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Bamyaları …

Devamını oku »

Bamyalı Patates Çorbası

Malzemeler: > 200 gram bamya (küçük boy) > 1 çorba kaşığı sirke > 1 adet orta boy soğan > 3 adet patates > 1 su bardağı krema > Yarım tatlı kaşığı hardal > 1 adet limon > 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Bamyaları  daha sonra kaynayan  sirkeli suya atıp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler: > 500 gram bamya (Tercihen büyük boy, İzmir bamyası) > 2 adet orta boy soğan > 3 adet büyük boy domates > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 çay kaşığı limon tuzu > Tuz Hazırlanışı: Bamyaları yıkayıp süzün. Keskin ve sivri uçlu bir bıçak yardımı ile her bamyanın üzerini verev şeklinde kendi ekseninde çevirerek kesin. Domatesleri zar şeklinde doğrayın, …

Devamını oku »

Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Taze Barbunya

Malzemeler: > 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya > 10 adet arpacık soğan > 1 su bardağı kurutulmuş domates püresi (1 su bardağı rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçası da olabilir.) > 1 kahve fincanı zeytinyağı > 1 adet çubuk tarçın > 1 kahve fincanı kuş üzümü > 1 adet havuç > 1 çay bardağı taze bezelye içi …

Devamını oku »

Fırında Salçalı ve Patatesli Köfte

Malzemeler: > Hazır köfte karışımı (24 köfte hazırlayın) > 3 adet büyük boy patates > 3 adet büyük boy domates (Tercihen sert) > 6-7 adet sivri biber Sosu İçin: > 1 litre sıcak su > 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 dal taze kıyılmış biberiye (Kekik veya nane de olabilir) > Bir tutam tuz > Yarım kahve fincanı sıvı yağ …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Kiş

Malzemeler: > 4-5 adet orta boy patlıcan > 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 çay kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı tuz Hamuru İçin: > 2,5 su bardağı un > 1 paket kabartma tozu > 1 çay kaşığı tuz > 40 gram tereyağı > 1 çay bardağı yoğurt > 4 çorba kaşığı sıvı yağ …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Cacık

Malzemeler: > 4 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber > 1 kase süzme yoğurt > 3 adet rendelenmiş salatalık > 1 dal dereotu, pul biber Hazırlanışı: Közlenmiş biberi irice doğrayıp servis tabağına alın. Üzerine salatalıkları rendeleyin, yoğurdu dökün. Dereotu ve pul biberle süsleyip servise hazır edin.

Devamını oku »

Fındık Ezmesi

Malzemeler: > 250 gram fındık içi > 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı > Yarım su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını …

Devamını oku »
Deneme bonusu