Fotoğraf: Murat Erdoğan – Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo Anjelik eriği 1 adet orta boy karpuz 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon) Hazırlanışı: Karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Anjelik eriklerinin çekirdeklerini temizleyin. Erikleri ikiye kesip tencereye aktarın. 2 yemek kaşığı su ilave edip …
Devamını oku »Tarifler
Karidesli ve Pirinçli Yaz Kâseleri
Malzemeler: 450 gram orta boy karides (ayıklanmış ve temizlenmiş) 1 adet (310 gramlık) konserve mısır, süzülmüş 1 su bardağı rendelenmiş İtalyan peynir karışımı Yarım demet taze fesleğen (ince doğranmış) ½ çay kaşığı tuz Haşlanmış Pirinç Pilavı 1 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci 2 su bardağı Su Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su …
Devamını oku »Cappuccino’lu Sütlaç Kupaları
Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı 1,5 su bardağı California Calrose Pirinci 2,5 su bardağı Su Sütlaç 2 su bardağı tam yağlı süt veya %2 yağlı süt 1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt 1 yemek kaşığı granül hazır kahve Tatlandırılmış krem şanti Toz tarçın (İsteğe bağlı) Rendelenmiş çikolata Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1,5 su …
Devamını oku »Mantarlı Onigiri
Malzemeler: Haşlanmış Pirinç Pilavı: ⅓ su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ⅔ su bardağı Su Onigiri: ¾ su bardağı doğranmış mantar 2 diş kıyılmış sarımsak Nori yaprağı: Hoisin Sos Karışımı 1 yemek kaşığı hoisin sos 2 tatlı kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı susam yağı Tadına göre tuz Süsleme: Doğranmış yeşil soğan Kavrulmuş susam Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın …
Devamını oku »Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav
Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ 1 Yumurta 2-3 yemek kaşığı sarımsaklı biber yağı Yarım demet roka Haşlanmış Pirinç Pilavı: 1 su bardağı California Calrose Pirinç 2 su bardağı su ½ çay kaşığı tuz (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. …
Devamını oku »Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası
Malzemeler: 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1, ½ su bardağı tam yağlı süt ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi 6 yemek kaşığı kakao parçacığı Hazırlanışı: Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata …
Devamını oku »Sushi Topları
Malzemeler: 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı) Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi Hazırlanışı: Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. …
Devamını oku »Ekşi Misket Limonlu Puding
Malzemeler: 2 su bardağı ufalanmış zencefilli kurabiye ⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 2 su bardağı süt 1 kutu (yaklaşık 400 g) tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt ½ su bardağı taze misket limonu suyu 1 su bardağı çırpılmış krema Misket limonu kabuğu (isteğe bağlı) Hazırlanışı: Fırını 175 dereceye ısıtın. Taban İçin: Ufalanmış zencefilli kurabiye ve eritilmiş …
Devamını oku »Kremalı Kişniş Soslu Karidesli ve Pirinçli Köfteler
Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış kişniş yaprağı 1 kutu (450 gram) light (hafif) ekşi krema 2 çekirdekleri çıkarılmış jalapeno biberi 1½ tatlı kaşığı tuz (bölünmüş) 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci 450 gram soyulmuş ve temizlenmiş orta boy karides 1 su bardağı doğranmış taze soğan ½ çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Servis için limon dilimleri Hazırlanışı: Kişniş, …
Devamını oku »Zerdeçallı Pilav ve Fırında Levrek
Malzemeler: 1,5 su bardağı Calrose Pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal Fırında Levrek için: 4 adet levrek fileto Yarım bağ maydanoz 3 diş sarımsak 3 avuç badem 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 kuru kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri …
Devamını oku »