Amasya Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler ; 1 adet yumurta Yarım su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz Amasya Tatlısı Şerbeti İçin ; 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri İçin ; 1 …
Devamını oku »Tarifler
Üzüm Reçeli
Üzüm Reçeli Malzemeler: > 1 kilo taze üzüm > 1 kilo toz şeker > Bir kaç damla limon suyu Üzüm Reçeli Hazırlanışı: Ayıklanmış ve yıkanmış üzümleri tencereye alıp üzerine şekeri ekleyip bir gece bekletin. Kısık ateşte şeker iyice eriyip kaynama noktasına gelene kadar çok fazla karıştırmadan reçelinizi pişirmeye devam edin. Taze üzümler sulu olduğundan su ilave etmeyin. Kaynamaya başladıktan sonra …
Devamını oku »Tahinli Fındıklı Krep
Tahinli Fındıklı Krep Malzemeler: > 1,5 su bardağı un > 1,5 su bardağı süt > 2 adet yumurta > Bir fiske tuz > 2 yemek kaşığı toz şeker > 1 çay bardağı tahin > 1 çay bardağı fındık > 3 yemek kaşığı pudra şekeri Tahinli Fındıklı Krep Hazırlanışı: Yumurta, un, süt tuz ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Krep …
Devamını oku »Cevizli Fıstıklı Beze
Cevizli Fıstıklı Beze Malzemeler: > 300 gram toz şeker > 200 gram çekilmiş ceviz içi >150 gram çekilmiş Antepfıstığı > 3 adet yumurta beyazı >1 adet limon rendesi Cevizli Fıstıklı Beze Hazırlanışı: Yumurta beyazını mikser yardımıyla ve toz şekerle kabartın. Toz haline getirilen fıstık, ceviz ve rende limonu spatulayla yavaşça alttan üste karıştırarak yedirin. Krema torbasına doldurup yağlı …
Devamını oku »Elmalı Strudel
Elmalı Strudel Malzemeler: Hamur İçin: > 170 gram un > 25 gram tereyağı (oda ısısında) > 1 çay kaşığı tuz > 90 ml. soğuk su > 30 ml. yumurta İçi İçin: > Yarım kilo elma > 40 gram toz şeker > 80 gram tereyağı > 80 gram kuru üzüm > 80 gram fındık + ceviz > 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Vişneli Mus
Vişneli Mus Malzemeler: > 3 pat pandispanya Mus için: > 5 adet yaprak jelatin > 250 ml. vişne suyu > 70 gram yumurta beyazı > 170 gram çırpılmış kremşanti > 120 gram toz şeker Vişneli Mus Hazırlanışı: Yumurta beyazı ve şekeri çırpın. Yumuşatılmış jelatinleri eritin ve vişne suyuna ekleyin. Çırpılan yumurtaya önce meyve suyunu sonra kremşantiyi ekleyin. Çemberin …
Devamını oku »Şeftalili Tart
Şeftalili Tart Malzemeler: > 250 gram un > 70 gram toz fındık > 130 gram pudra şekeri > 150 gram margarin > 1 adet yumurta > Vanilya İç Harcı İçin: > 4 adet kabukları soyulmuş şeftali > Toz şeker Üst Harcı İçin: > 170 gram toz fındık > 35 gram pudra şekeri > 80 gram tereyağı > 2 adet …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası
Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Malzemeler: > 1 su bardağı yeşil mercimek > 1 su bardağı kuskus > 4 – 5 dal maydanoz > 4-5 dal dereotu > 4-5 dal taze soğan > 6 adet kurutulmuş domates > Haşlanmış mısır > Zeytinyağı > Tuz > Karabiber Yeşil Mercimekli Kuskus Salatası Hazırlanışı: Bir gece önceden ıslatılmış yeşil mercimeği haşlayın. Başka …
Devamını oku »Domates Sufle
Domates Sufle Malzemeler: > 4 adet iri domates > 2 çorba kaşığı tereyağı > 1 kase konserve mantar > 1-2 kaşık un > 2-3 dal taze yeşil soğan > 2 adet yumurta > 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi > 2-3 çorba kaşığı krema > 2 diş sarımsak > Tuz > Karabiber Domates Sufle Hazırlanışı: Domateslerin üstünü bıçak yardımıyla …
Devamını oku »Afyon Usulü Tarhana Çorbası
Afyon Usulü Tarhana Çorbası Malzemeler: > 1 kahve fincanı Afyon tarhanası > 1 çorba kaşığı tereyağı > 2 adet domates > 1 tatlı kaşığı domates salçası > 1 çay kaşığı biber salçası > 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir) Üzeri İçin: > 3-4 dal maydanoz > 1 kahve fincanı tulum peyniri Afyon Usulü Tarhana Çorbası Hazırlanışı: …
Devamını oku »