Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 198)

Tarifler

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe

Tahin Soslu Fıstıklı Kibbe Malzemeler: Kıbbe Malzemesi: > 250 gram kuzu ya da dana kıyması > 200 gram ince bulgur > Kızartmak için sıvı yağ > Tuz, karabiber > 1 çorba kaşığı çam fıstığı (Üzeri için) > Yufka ekmeği İç malzemesi İçin: > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 3 adet soğan > 100 gram kuzu veya dana kıyma > 1 …

Devamını oku »

Baharatlı Patates Salatası

Baharatlı Patates Salatası Malzemeler: > 1 kilo patates > 2 diş sarımsak > Kızartmak için sıvı yağ Baharatı İçin: > 10 gram tatlı toz kırmızı biber > 5 gram tane karabiber > 5 gram muskat > 4-5 adet karanfil > Bir tutam kakule > 3 dal kıyılmış maydanoz > 1 dal kıyılmış nane > 1 diş ince kıyılmış sarımsak > Tuz …

Devamını oku »

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama

Jülyen Sebzeli Palamut Buğulama Malzemeler: > 1 adet palamut balığı > 1 adet büyük boy kuru soğan > 2 adet domates > 1 adet limon > 1 adet kabak > 1 adet havuç > 1 adet kuru soğan > 2 diş sarımsak > 3 adet defne yaprağı > 2 dal maydanoz > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 yemek kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Portakallı İrmik Helvası

Portakallı İrmik Helvası Malzemeler: > 2 su bardağı irmik > 1 su bardağı toz şeker > 1 su bardağı su > 1 su bardağı süt > 1 çay bardağı sıvı yağ > 1 çorba kaşığı tereyağı > 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık > 1 adet portakal Portakallı İrmik Helvası Hazırlanışı: İrmiği geniş bir tencerede, kısık ateşte, sıvı yağ ve tereyağı karışımı ile …

Devamını oku »

Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Kereviz Saplı Fırın Tavuk Malzemeler: > 2 adet kerevizin sap kısmı > 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği > 1 adet soğan > 1 adet tavuk göğüs eti > 1 su bardağı tavuk suyu > 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri > 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber   Kereviz Saplı Fırın Tavuk Hazırlanışı: Ekmekleri küp küp …

Devamını oku »

Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava

Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Malzemeler: > 250 gram temizlenmiş hamsi > 2 su bardağı mısır unu > Yarım çay bardağı zeytinyağı > Tuz > Karabiber > 2 dal taze kekik > 2 dal biberiye Mısır Ununa Bulanmış Taze Baharatlar ile Marine Edilmiş Hamsi Tava Hazırlanışı: Kekik ve biberiyeleri dalından ayırarak küçük parçalar halinde doğrayın. Yıkadığınız hamsileri …

Devamını oku »

Bademli Kereviz Salatası

Bademli Kereviz Salatası Malzemeler: > 2 su bardağı süzme yoğurt > 2 adet orta boy kereviz > 1 adet küçük boy havuç > 2 adet küçük boy elma (Tercihen Amasya elması) > 1 çay bardağı iri kıyılmış badem içi > Birkaç dal kıyılmış dereotu > Yarım limonun suyu > 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Bademli Kereviz Salatası Hazırlanışı: Süzme yoğurdu …

Devamını oku »

Köfteli Kereviz

Köfteli Kereviz Malzemeler: > 2 adet büyük boy kereviz > 300 gram orta yağlı kıyma > Yarım çay bardağı ince bulgur > Tuz, karabiber > 1 adet yumurta > 1 su bardağı haşlanmış nohut (Diri kıvamda haşlanmış) > 2 adet limon> 1 adet soğan > 2 çorba kaşığı un > 3 çorba kaşığı zeytinyağı Köfteli Kereviz Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuklarını soyup içini küp …

Devamını oku »

Vişneli Truf

Vişneli Truf Malzemeler: > 1 kutu krema (200 ml.) > 160 gram bitter çikolata > 7-8 dilim pişmiş hazır kek > 1 su bardağı dondurulmuş vişne Üzeri İçin: > Rendelenmiş Hindistancevizi > Kakao Vişneli Truf Hazırlanışı: Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun. Ocaktan alıp çikolataları içine kırın ve sürekli karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Kekleri ufalayıp karışıma …

Devamını oku »

Labneli Muhallebi

Labneli Muhallebi Malzemeler: > 1 litre süt > 1 su bardağı toz şeker > 1,5 çay bardağı un > 1 adet yumurta > 1 paket vanilya > 1 çorba kaşığı margarin > 1 paket labne peynir Labneli Muhallebi Hazırlanışı: Sütün 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan sütü, şekeri, 1 çay bardağı unu tencereye alın. İyice çırpıp orta ateşte …

Devamını oku »
Deneme bonusu