Somonlu ve Kırmızı Soğanlı Labne Malzemeler: > 1 adet büyük boy kırmızı soğan > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker > Tuz, taze çekilmiş karabiber > 1 adet cevizli baget ekmek > 2 diş sarımsak > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 kutu labne peyniri > 3 dilim somon füme > Nar taneleri Somonlu ve …
Devamını oku »Tarifler
İrmikli ve Limonlu Kek
İrmikli ve Limonlu Kek Malzemeler: > 1 su bardağı irmik > 1,5 su bardağı süt > 1 çorba kaşığı tereyağı > 200 gram tuzsuz lor peyniri > 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve suyu > 1 çorba kaşığı (tepeleme) file badem > 4 adet yumurta > 1 su bardağı toz şeker Kreması İçin: > 1 kutu labne peyniri > 2 çorba …
Devamını oku »Globe Baklava
Globe Baklava Malzemeler : Fıstık Ganaj İçin: > 250 ml. krema > 50 gram toz fıstık > 250 gram beyaz çikolata > 2 damla yeşil gıda boyası > 40 gram Antepfıstığı ezmesi Kaymak Jel İçin: > 500 ml. süt > 200 gram kaymak > 25 gram jelatin > 3 yaprak baklava yufkası > 40 gram yoğurtlu dondurma Globe Baklava Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kaz Ciğeri ve Tavuk
Kaz Ciğeri ve Tavuk Malzemeler: > 75 gram kaz ciğeri > 10 gram kiraz > 30 ml. balsamik sirke > 75 gram tavuk ciğeri > 1 adet yumurtanın sarısı > 50 gram tereyağı > 10 gram taze soğan > Bir tutam kekik > 10 gram fındık > 20 gram pestil > 20 gram tahin > 10 gram çarkıfelek meyvesi > Brioche …
Devamını oku »Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Malzemeler: > 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan > 4 adet çarliston veya dolmalık biber > 3 adet domates > 1 demet dereotu > 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane > 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur) > Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane > …
Devamını oku »Deniz Mahsulleri Pazı Sarma
Deniz Mahsulleri Pazı Sarma Malzemeler: > 4 bağ pazı > 300 gram pirinç > 200 gram bulgur> 4 adet kuru soğan > 200 gram levrek fileto > 200 gram somon balığı fileto > 1 demet maydanoz > 1 demet dereotu > 1 tatlı kaşığı kapari > 1 çorba kaşığı domates salçası > 2 diş sarımsak > 1 adet limon > Tuz, …
Devamını oku »Hamsili Karalahana Salatası
Hamsili Karalahana Salatası Malzemeler: > 2 bağ karalahana > 3 adet turp > 3 adet taze soğan > 50 gram haşlanmış nohut > 3 yaprak marul > 8 adet hamsi > 1 adet kırmızı kapya biberi > Domates, salatalık > Zeytinyağı, limon Hamsili Karalahana Salatası Hazırlanışı: Karalahanaları güzelce yıkayıp, kaynayan suda 5 dakika haşladıktan sonra buzlu suya alın. Suyunu güzelce sıkıp ince …
Devamını oku »Makowiec
Makowiec (Polonya’nın Mavi Haşhaşlı Tatlı Rulo Ekmeği) Malzemeler: Hamuru İçin: > 5 su bardağı un > Yarım çay kaşığı tuz > 3 adet yumurta (2 yumurtanın sarısı + 1 yumurtanın tamamı) > Yarım su bardağı toz şeker > Yarım eritilmiş tereyağı > 1 su bardağı süt > 2 çorba kaşığı vanilya özütü > 3 çorba kaşığı kuru maya İç Harcı İçin: …
Devamını oku »Elmalı Yağsız Kek
Elmalı Yağsız Kek Malzemeler: > 4 adet orta boy elma > 2 adet yumurta > 1 tatlı kaşığı tarçın > 1 su bardağı esmer toz şeker > 1 su bardağı un > 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi > Bir tutam muskat rendesi > 1 paket kabartma tozu > 1 paket vanilya > Pudra şekeri (Üzeri için) Elmalı Yağsız Kek Hazırlanışı: …
Devamını oku »Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya
Morel Soslu Sebzeli ve Rokfor Peynirli Barbunya Malzemeler: > 150 gram barbunya > 10 gram havuç > 10 gram kırmızı, sarı biber > 10 gram rokfor peyniri > 50 gram tereyağı > 20 gram sıvı yağ > Akdeniz yeşilliği > 1 adet soğan > 10 gram morel mantarı > 30 gram krema > Sarımsak > Çeri domates > Roka > 10 gram …
Devamını oku »