Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 175)

Tarifler

Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı

Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)   Malzemeler Pizza Hamuru İçin: 250 gram un 2 gram maya Tuz Su 1 çorba kaşığı süt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Üzeri İçin: 2 adet közlenmiş patlıcan 50 gram süzme yoğurt 4 adet domates 3 adet sivribiber 1 demet maydanoz Köftesi İçin: 200 gram kıyma 2 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 2 …

Devamını oku »

Ekmek Pizza

Ekmek Pizza (4 Dilim İçin)   Malzemeler: 4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 2 adet yumurta Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı salça Yarım su bardağı su 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kabak 4-5 adet kurutulmuş domates 8-10 dilim kuru et ya da füme et     Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda kum haline gelene dek …

Devamını oku »

Taze Sarımsaklı ve Rezeneli Dip Sos

Taze Sarımsaklı ve Rezeneli Dip Sos (1 Kase İçin)   Malzemeler: 2 dal taze sarımsak 1 adet rezene kökü (portakal büyüklüğünde) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5-6 dal rezene 1 paket labne peyniri 1 çorba kaşığı süzme yoğurt   Hazırlanışı: Taze sarımsakları ve rezene kökünü küçük küçük doğrayıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın, ılınınca kıyılmış rezene dallarını ekleyin . Ayrı …

Devamını oku »

Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası

Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası (1 Kişilik)   Malzemeler 1 adet salatalık 80 gram brokoli 50 gram süzme yoğurt 1 adet közlenmiş biber Limon Nar ekşisi Zeytinyağı   Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası Hazırlanışı Brokolileri kaynayan suda 4 dakika haşlayın ve güzelce bıçak yardımıyla doğrayın. Süzme yoğurt ve az zeytinyağıyla karıştırın. Salatalığınızı soyacak yardımıyla uzunlamasına ince ince bir talaş …

Devamını oku »

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası (4 Kişilik)   Malzemeler 1 demet kuzukulağı 1 adet tavuk göğüs eti Yarım kilo taze patates 5-6 adet sivri biber 10-12 adet kiraz domates 2 çay kaşığı hardal Yarım limonun suyu Tuz, karabiber Zeytinyağı   Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 20 …

Devamını oku »

Rezene Kavurması

Rezene Kavurması (2 Kişilik)   Malzemeler 1 adet rezene kökü (saplarıyla) 2 dal pırasa 1 dal taze sarımsak 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Tüm malzemeyi ince kıyıp (Ne kadar ince kıyarsanız o kadar çabuk pişecektir) bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin. Bu …

Devamını oku »

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

  Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler: 300-350 gramlık kemikli kuzu kol 1 paket taze kekik 1 paket taze rezene 1 paket kereviz sapı 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru erik Zeytinyağı Tuz, karabiber 150 gram kuru soğan 100 gram havuç 70 gram tereyağı Dip Sosu İçin: 100 gram kırmızı pancar 150 ml. et suyu Tuz, karabiber 50 …

Devamını oku »

Yufka Sepetinde Maş Piyazı

  Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler 1 adet el açma yufka 200 gram maş fasulyesi 1 adet sarı Kaliforniya biber 1 adet kırmızı Kaliforniya biber 2 adet köy biberi 3 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 adet limon 30 gram nar ekşisi Tuz, karabiber Arzuya göre pul biber 5-6 adet kurutulmuş domates 5-6 adet kuru patlıcan Yarın paket frenk soğanı …

Devamını oku »

Portakallı Akdeniz Salatası

Portakallı Akdeniz Salatası Malzemeler: > 1 kase Meksika fasulyesi >2 adet portakal > 1 büyük kase Akdeniz yeşilliği > 1 kase haşlanmış mısır > 4-5 adet küçük turp > Nar ekşisi > Zeytinyağı > Tuz Hazırlanışı: Bir kapta yeşillikleri yıkayıp kurutun. Üzerine Meksika fasulyesini, mısırı, yarım ay şeklinde doğranmış turpları ekleyerek harmanlayın. 1 adet portakalın kabuklarını soyarak küçük küçük dilimleyin. …

Devamını oku »

Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte

Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 dal taze sarımsak 1 demet ısırgan otu 2 adet yumurta Tuz, karabiber 2 su bardağı erişte   Hazırlanışı: Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke …

Devamını oku »
Deneme bonusu