Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 175)

Tarifler

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı

Pişmaniyeli Ayva Tatlısı (4 Kişilik)   Malzemeler 4 adet ayva 1 küçük paket pişmaniye 2 adet yeşil elma 500 gram toz şeker 10 gram toz tarçın 1 bardak vişne suyu     Hazırlanışı Ayvaları ikiye bölüp dış kabuğunu güzelce soyun. Ortadaki çekirdek kısımlarını çıkarın, ayvaları bir tencereye alın. Vişne suyunu şekeri ayvalara ilave edip üzerini geçecek şekilde su döktükten sonra …

Devamını oku »

Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı

Pizza Üzerinde Köfteli Patlıcan Kebabı (4 Kişilik)   Malzemeler Pizza Hamuru İçin: 250 gram un 2 gram maya Tuz Su 1 çorba kaşığı süt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Üzeri İçin: 2 adet közlenmiş patlıcan 50 gram süzme yoğurt 4 adet domates 3 adet sivribiber 1 demet maydanoz Köftesi İçin: 200 gram kıyma 2 dilim tost ekmeği 1 adet soğan 2 …

Devamını oku »

Ekmek Pizza

Ekmek Pizza (4 Dilim İçin)   Malzemeler: 4 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 2 adet yumurta Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı salça Yarım su bardağı su 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet kabak 4-5 adet kurutulmuş domates 8-10 dilim kuru et ya da füme et     Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini mutfak robotunda kum haline gelene dek …

Devamını oku »

Taze Sarımsaklı ve Rezeneli Dip Sos

Taze Sarımsaklı ve Rezeneli Dip Sos (1 Kase İçin)   Malzemeler: 2 dal taze sarımsak 1 adet rezene kökü (portakal büyüklüğünde) 2 çorba kaşığı zeytinyağı 5-6 dal rezene 1 paket labne peyniri 1 çorba kaşığı süzme yoğurt   Hazırlanışı: Taze sarımsakları ve rezene kökünü küçük küçük doğrayıp zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alın, ılınınca kıyılmış rezene dallarını ekleyin . Ayrı …

Devamını oku »

Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası

Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası (1 Kişilik)   Malzemeler 1 adet salatalık 80 gram brokoli 50 gram süzme yoğurt 1 adet közlenmiş biber Limon Nar ekşisi Zeytinyağı   Salatalık Talaşı Üzerinde Yoğurtlu Brokoli Salatası Hazırlanışı Brokolileri kaynayan suda 4 dakika haşlayın ve güzelce bıçak yardımıyla doğrayın. Süzme yoğurt ve az zeytinyağıyla karıştırın. Salatalığınızı soyacak yardımıyla uzunlamasına ince ince bir talaş …

Devamını oku »

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası

Tavuklu ve Patatesli Kuzukulağı Salatası (4 Kişilik)   Malzemeler 1 demet kuzukulağı 1 adet tavuk göğüs eti Yarım kilo taze patates 5-6 adet sivri biber 10-12 adet kiraz domates 2 çay kaşığı hardal Yarım limonun suyu Tuz, karabiber Zeytinyağı   Hazırlanışı: Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 20 …

Devamını oku »

Rezene Kavurması

Rezene Kavurması (2 Kişilik)   Malzemeler 1 adet rezene kökü (saplarıyla) 2 dal pırasa 1 dal taze sarımsak 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Tüm malzemeyi ince kıyıp (Ne kadar ince kıyarsanız o kadar çabuk pişecektir) bir tavaya alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyip sürekli karıştırarak 10-15 dakika kadar pişirin. Bu …

Devamını oku »

Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın

  Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler: 300-350 gramlık kemikli kuzu kol 1 paket taze kekik 1 paket taze rezene 1 paket kereviz sapı 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru erik Zeytinyağı Tuz, karabiber 150 gram kuru soğan 100 gram havuç 70 gram tereyağı Dip Sosu İçin: 100 gram kırmızı pancar 150 ml. et suyu Tuz, karabiber 50 …

Devamını oku »

Yufka Sepetinde Maş Piyazı

  Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler 1 adet el açma yufka 200 gram maş fasulyesi 1 adet sarı Kaliforniya biber 1 adet kırmızı Kaliforniya biber 2 adet köy biberi 3 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 adet limon 30 gram nar ekşisi Tuz, karabiber Arzuya göre pul biber 5-6 adet kurutulmuş domates 5-6 adet kuru patlıcan Yarın paket frenk soğanı …

Devamını oku »

Portakallı Akdeniz Salatası

Portakallı Akdeniz Salatası Malzemeler: > 1 kase Meksika fasulyesi >2 adet portakal > 1 büyük kase Akdeniz yeşilliği > 1 kase haşlanmış mısır > 4-5 adet küçük turp > Nar ekşisi > Zeytinyağı > Tuz Hazırlanışı: Bir kapta yeşillikleri yıkayıp kurutun. Üzerine Meksika fasulyesini, mısırı, yarım ay şeklinde doğranmış turpları ekleyerek harmanlayın. 1 adet portakalın kabuklarını soyarak küçük küçük dilimleyin. …

Devamını oku »