Erik ve Kayısılı Kuzu Kol Fırın Malzemeler: 300-350 gramlık kemikli kuzu kol 1 paket taze kekik 1 paket taze rezene 1 paket kereviz sapı 100 gram kuru kayısı 100 gram kuru erik Zeytinyağı Tuz, karabiber 150 gram kuru soğan 100 gram havuç 70 gram tereyağı Dip Sosu İçin: 100 gram kırmızı pancar 150 ml. et suyu Tuz, karabiber 50 …
Devamını oku »Tarifler
Yufka Sepetinde Maş Piyazı
Yufka Sepetinde Maş Piyazı Malzemeler 1 adet el açma yufka 200 gram maş fasulyesi 1 adet sarı Kaliforniya biber 1 adet kırmızı Kaliforniya biber 2 adet köy biberi 3 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 adet limon 30 gram nar ekşisi Tuz, karabiber Arzuya göre pul biber 5-6 adet kurutulmuş domates 5-6 adet kuru patlıcan Yarın paket frenk soğanı …
Devamını oku »Portakallı Akdeniz Salatası
Portakallı Akdeniz Salatası Malzemeler: > 1 kase Meksika fasulyesi >2 adet portakal > 1 büyük kase Akdeniz yeşilliği > 1 kase haşlanmış mısır > 4-5 adet küçük turp > Nar ekşisi > Zeytinyağı > Tuz Hazırlanışı: Bir kapta yeşillikleri yıkayıp kurutun. Üzerine Meksika fasulyesini, mısırı, yarım ay şeklinde doğranmış turpları ekleyerek harmanlayın. 1 adet portakalın kabuklarını soyarak küçük küçük dilimleyin. …
Devamını oku »Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte
Isırgan Otlu Yumurtalı Erişte (2 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 dal taze sarımsak 1 demet ısırgan otu 2 adet yumurta Tuz, karabiber 2 su bardağı erişte Hazırlanışı: Isırgan otunu temizlemek için ince bir eldiven giyin. Isırgan otlarını bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. İlk suyuna 2 yemek kaşığı sirke …
Devamını oku »Zeytinyağlı Alabaş
Zeytinyağlı Alabaş Malzemeler 2 adet orta boy alabaş (kohlrabi) 100 gram havuç 50 gram kırmızı pancar 50 gram arpacık soğan 100 gram kabak 1 adet limon 50 gram beyaz un 75 gram toz şeker Tuz 50 gram kereviz sapı 1/4 demet dereotu Yeterli miktarda su Arzuya göre Akdeniz yeşillikleri Zeytinyağlı Alabaş Hazırlanışı Alabaşları soyun. Enginar şeklinde ikiye bölüp …
Devamını oku »Cevizli Köz Patlıcan Çorbası
Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler: 1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcan 150 gram pırasa 7-8 adet kuru patlıcan 100 gram havuç 100 gram kuru soğan 50 gram kereviz sapı 100 gram patates 50 gram kapya biber 1 litre tavuk suyu 50 gram tereyağı 50 gram sıvı yağ 75 gram yemeklik krema Tuz, karabiber Sosu İçin: 50 gram tereyağı 30 ml. …
Devamını oku »Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı
Isırgan Otlu ve Lorlu Mantı (4 Kişilik) Malzemeler 500 gram un 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı ılık süt 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet ısırgan otu 1 su bardağı lor peyniri 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Hamuru için; Unun yarısını bir kaba alın, üzerine 2 yumurtayı, sütü, 4 …
Devamını oku »Isırgan Otu Çorbası
Isırgan Otu Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 demet ısırgan otu Yarım su bardağı kırık beyaz mısır 1 adet patates 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Beyaz mısırı bir tencereye alıp üzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat kadar haşlayın. Isırgan otunu temizlemek için ince …
Devamını oku »Vişneli Islak Kek
Vişneli Islak Kek (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 küçük kase dondurulmuş vişne 1 tatlı kaşığı nişasta Sosu İçin: 1 su bardağı vişne suyu 1 çorba …
Devamını oku »Tahinli Sufle
Tahinli Sufle (2 Kişilik) Malzemeler: 100 gram tereyağı 80 gram beyaz çikolata 5 adet yumurta (Sarıları ve akları ayrılacak) 50 gram toz şeker 1 çorba kaşığı un (Tepeleme) 40 gram tahin 1 çorba kaşığı file badem Hazırlanışı: Tereyağını ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarıları ile aklarını ayırıp ayrı kaplara aktarın. Yumurta sarıları ile şekeri mutfak robotunda …
Devamını oku »