Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 172)

Tarifler

Elma Püreli Kek

Elma Püreli Kek Malzemeler: > 4 adet yumurta > 1 su bardağı pudra şekeri > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 çay bardağı su > Yarım kavanoz elma püresi (3-4 yemek kaşığı dolusu) > 2 su bardağı un > 1 paket vanilyalı puding (toz halinde) > 1 paket kabartma tozu > 1 adet elma (üzerini süslemek için) Elma Püreli Kek Hazırlanışı: Yumurtaları …

Devamını oku »

Falafel (Nohut Köftesi)

Falafel (Nohut Köftesi) Malzemeler: > 1 su bardağı haşlanmış nohut > Yarım su bardağı galeta unu > 1 adet kuru soğan > Yarım demet maydanoz > Tuz, karabiber, kimyon > Kızartmak için sıvı yağ Üzeri İçin: > 2 adet yumurtanın akı > 1 su bardağı galeta unu Falafel (Nohut Köftesi) Hazırlanışı: Haşlanmış nohutları mutfak robotunda iyice ezin. İrice doğranmış soğan ile maydanozu ekleyip ezmeye …

Devamını oku »

Hindistancevizi Topları

Hindistancevizi Topları Malzemeler: > 170 gram yoğunlaştırılmış süt > 150 gram Hindistancevizi > 50 gram kuvertür çikolata > Süsleme şekeri Yoğunlaştırılmış Süt İçin: > 3 su bardağı yağlı süt > 1 su bardağı esmer şeker > Vanilya (isteğe bağlı) Hindistancevizi Topları Hazırlanışı: Yoğunlaştırılmış süt için; 3 bardak yağlı sütü ve esmer şekeri bir tencereye aktarın. İyice karıştırın. Orta ateşte arada bir karıştırarak …

Devamını oku »

Biftekli Makarna

Biftekli Makarna Malzemeler: > 1 paket penne makarna > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > 2 parça biftek > 1 adet kapya biber > 1 adet yeşil biber > 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı > 2 diş sarımsak > 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık > 4 adet kiraz domates Sosu İçin: > 100 ml. krema > 1 …

Devamını oku »

Çıtır Soğan Halkaları

Çıtır Soğan Halkaları Malzemeler: > 2 adet kuru soğan > 1,5 su bardağı un > 1 su bardağı mısır nişastası > 2 çay kaşığı kabartma tozu > 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber > 1’er çay kaşığı toz şeker ve karabiber > 1 su bardağı soda > 2 su bardağı kuru ekmek kırıntısı veya galeta unu > Kızartmak için sıvı yağ …

Devamını oku »

Ihlamur Soslu Mısır Unu Keki

Ihlamur Soslu Mısır Unu Keki Malzemeler: Ihlamur sos İçin: > Bir tutam ıhlamur > 200 ml. çiğ krema > 20 gram çam balı > 1-2 damla vanilya esansı > Çeyrek limon kabuğu Mısır Unlu Kek İçin: > 3 adet yumurta > 1 bardak yoğurt > 1 bardak şeker > 1 bardak mısır unu > 2 bardak un > 2 bardak un …

Devamını oku »

Patatesli Dil Balığı

Patatesli Dil Balığı Malzemeler: 150 gram dil balığı 1 adet patates 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 kahve fincanı üzüm sirkesi 4-5 adet arpacık soğan Tuz, karabiber 200 gram pırasa 1 çorba kaşığı krema Erik pestili, nar ekşis Patatesli Dil Balığı Hazırlanışı:

Devamını oku »

Safranlı Armut

Safranlı Armut Malzemeler: > 2 tane armut (tercihen Santa Maria cinsi) >4 su bardağı su >6 çorba kaşığı toz şeker >1 çay kaşığı kakule >1 çay kaşığı kurutulmuş ananas >1 tutam toz vanilya >Bir tutam safran Safranlı Armut Hazırlanışı: Su ile şekeri derin ve dar tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra kakuleyi, kurutulmuş anansı, safranı ve vanilyayı ilave edin. Kabuğu soyulmuş armutları tencerenin …

Devamını oku »

Frambuaz Kremalı Tatlı

Frambuaz Kremalı Tatlı Malzemeler: >200 gram frambuaz 3 çorba kaşığı pudra şeker 200 ml. vişne suyu 1 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı mısır nişastas Frambuaz Kremalı Tatlı Hazırlanışı:  Derin bir tencereye frambuazı, 1 çay bardağı soğuk suda inceltilmiş mısır nişastasını, şekeri ve vişne suyunu aktarın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, ılınınca kremayı ekleyerek çırpın. Karışımı …

Devamını oku »

Balık Tartar

Balık Tartar Malzemeler: 200 gram mezgit fileto 1 yaprak marul 3 yaprak kurutulmuş domates 3 dal taze soğan Birer tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı mayonez 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Mozzarella peyniri 2 çay kaşığı balzamik sirke Balık Tartar Hazırlanışı: Mezgit filetoyu ızgarada pişirdikten sonra çok ince dilimleyin. Marulu, kurutulmuş domatesi ve taze soğanı çok …

Devamını oku »
Deneme bonusu