İnce Bulgur Salatası Malzemeler: 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet közlenmiş kırmızı biber 1-2 adet çarliston biber 1 dal taze soğan 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı kimyon İnce Bulgur Salatası Hazırlanışı: Önce bulguru çukur bir kaba aktarın. Üzerine sıcak su dökün. Biberleri, taze soğanı doğrayın. Tüm malzemeyi aynı …
Devamını oku »Tarifler
Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi
Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi MALZEMELER: Köfte Karışımı İçin: 1 kilo orta yağlı kıyma 1 paket (50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi 11 yemek kaşığı (110 ml.) su 1 kase kıyılmış yeşillik (nane, dereotu, maydanoz) Roka yaprakları 1 kase kiraz domates 3 adet kapya biber 200 gram dil peyniri Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi …
Devamını oku »Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi
Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Malzemeler: 400 gram bitter çikolata 500 gram süt 100 gram şeker 1 adet limon 30 gram un 1 paket vanilya 1 küçük parça damla sakızı 2 adet balon Muhallebi Dolgulu Çikolata Küresi Tarifi : Çikolatayı kaynayan bir su üzerinde benmari usulü eritin. Hafif soğumaya yakın balonları portakal büyüklüğünde şişirin ve çikolataya yarıya kadar düzgünce batırın. Bir tepsiye …
Devamını oku »Deniz Mahsulleri Marul Dolması
Marul Dolması Malzemeler: 1 adet orta boy marul veya atom göbek 100 gram levrek fileto 200 gram somon fileto 4 adet taze soğan 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 6 adet kapari çiçeği 2 dilim tost ekmeği 200 gram közlenmiş biber 1 adet limon 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik Marul Dolması Tarifi : Öncelikle marul veya …
Devamını oku »Etli ve Cevizli Güveç
Etli ve Cevizli Güveç Malzemeler: 200 gram ceviz 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 1 kilo kuşbaşı et (dana veya kuzu) 1 diş sarımsak 2 adet kapya biber 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı domates suyu Taze çekilmiş tuz ve karabiber 250 gram kültür mantarı 2-3 dal maydanoz Etli ve Cevizli Güveç Hazırlanışı: Sarımsakları dilimleyin. …
Devamını oku »Safranlı Kek
Safranlı Kek Malzemeler: 1 tatlı kaşığı safran Yarım su bardağı ılık süt 1 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ Bir buçuk su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Safranlı Kek Hazırlanışı: Safranı ılık süte karıştırıp kenara alın. Ayrı bir yerde toz şeker ve yumurtayı çırpın. Safranlı süt ve sıvı yağ ilave …
Devamını oku »Çıtır Levrek
Çıtır Levrek Malzemeler: 1 adet levrek fileto 100 gram iç fındık 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım portakal Knorr pane harcı Kuzu Kulağı Püresi İçin: 150 gram kuzu kulağı 20 gram tereyağı 50 ml. krema 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yeterli miktarda muskat Çıtır Levrek Kuzu Kulağı Püresi için; Tereyağında ince ince doğradığınız arpacık soğanları ve sarımsağı renk alana kadar …
Devamını oku »Tavuk Burito Pico de Gall
Tavuk Burito Pico de Gall Malzemeler: 50 gram kırmızı dolmalık biber 50 gram sarı dolmalık biber 25 gram mısır 10 gram kırmızı soğan 50 gram tavuk eti 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik) 10 ml. zeytinyağı 30 gram süzme yoğurt Tuz Tavuk Burito Pico de Gall Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote edin. …
Devamını oku »Bahçede Burger
Bahçede Burger Malzemeler: > 2 adet küçük boy hamburger ekmeği > 300 gram köftelik kıyma > 1 adet orta boy soğan > 1 diş sarımsak > 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz > Tuz, kimyon Patates Kızartması İçin: > 2 adet orta boy patates > Tuz, bir tutam kimyon > 1 çay kaşığı kıyılmış dereotu > 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Servis İçin: > Dilimlenmiş …
Devamını oku »Makaron
Makaron Malzemeler: 3 adet yumurtanın akı (oda ısısında) 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağı toz badem (0 numara) 1 su bardağı pudra şeker (nişastasız) Gıda boyası 1 damla gül aroması (yemeklik) 3 adet damla sakızı 1 çorba kaşığı toz şeker 150 ml. krema 160 gram beyaz çikolata Çilekli Krema: 1 kase taze çilek 1 50 …
Devamını oku »