Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 167)

Tarifler

Domatesli Kiş

Domatesli Kiş Malzemeler: > 1,5 su bardağı un (180 gr) > 100 gram tereyağı > 1 adet yumurta > 1 çorba kaşığı soğuk süt Üzeri İçin: > 2 adet yumurta > 100 ml. krema > 200 gram labne peyniri > 1 çorba kaşığı nişasta > Taze çekilmiş karabiber >1 kase kiraz domates Hazırlanışı: Hamuru için; Unu, küp şeklinde doğranmış tereyağını, …

Devamını oku »

Elma Püreli Yumuşacık Kek

Elma Püreli Yumuşacık Kek Malzemeler: Elma Püresi İçin: > 4 adet orta boy elma > 1 adet çubuk tarçın > 2 adet karanfil Kek Hamuru İçin: > 4 adet yumurta > Yarım su bardağı toz şeker > Yarım su bardağı fındık yağı > Yarım su bardağı su > 1 paket hazır çikolatalı puding (toz halinde) > 1 paket kabartma tozu …

Devamını oku »

Dört Peynirli Risotto

Dört Peynirli Risotto Malzemeler: 1.5 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı risotto arbario pirinci 1 su bardağı balsamik sirke 1 su bardağı krema 3 su bardağı sıcak su 50 gram gorgonzola peyniri 50 gram parmesan peyniri 20 gram rokfor peyniri 20 gram pecormo peyniri Dört Peynirli Risotto Hazırlanışı:  Tereyağını tavada eritin, sonra pirinci ilave edip 3 – 4 dakika kavurduktan …

Devamını oku »

Waffle

Waffle Malzemeler: > 150 gram un > 1 çorba kaşığı toz şeker > 1 çay kaşığı kabartma tozu > 1 çay kaşığı vanilya > 1 adet yumurta > 50 gram yoğurt > 30 gram tereyağı > 150 ml. süt > Bir tutam tuz Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Bir karıştırma kabının içine unu, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyin. …

Devamını oku »

Buğdaylı ve Kremalı Çorba

Buğdaylı ve Kremalı Çorba Malzemeler: > 1 çay bardağı buğday > 1 büyük kase yoğurt > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 tatlı kaşığı un > 1 kahve fincanı krema > Tuz, nane, kırmızı pul biber Hazırlanışı: Buğdayı 1 saat kadar ılık suda bekletin, daha sonra süzüp tencereye alın. 1 litre kadar suyu ilave edip haşlamaya bırakın. Yoğurdu, yumurta sarısını, …

Devamını oku »

Poğaça

Poğaça Malzemeler: 1 su bardağı süt 2 Türk kahvesi fincanı su 10 gram maya 4 su bardağı un 1 su bardağı + 1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı 50 gram eritilmiş tereyağı Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı toz şeker Harç İçin: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 adet iri boy yumurta Yarım kilo ebegümeci Yarım tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik tatlısı için malzemeler; 3 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet çubuk tarçın Portakallı irmik tatlısı tarifi; Sütü, portakal suyunu, şekeri, irmiği ve tarçını tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğun kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Tarçın çubuğunu tatlının içinden çıkartın ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Arpacık Soğanlı Enginar

Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeler: 1 kilo temizlenmiş taze enginar 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 adet havuç 12-15 adet arpacık soğan 1 çay kaşığı toz şeker ,Tuz Arpacık Soğanlı Enginar Hazırlanışı: Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp temizlenmiş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. iç malzemeyi ocaktan …

Devamını oku »

Kuzu Çerez

Kuzu Çerez Malzemeler: 200 gram kuzu sırtı 15 gram sıvı yağ 5 gram pul biber 5 gram kekik 10 gram deniz tuzu Kuzu Çerez Hazırlanışı: Kuzu sırtının her birini 10 gramlık parçalar halinde kesin. Yağlanmış bir ızgarada her iki tarafını pişirin. Pişen kuzu çerezler servis tabağına alın, kremalı ıspanak ve kumpir patatesle servise sunun.

Devamını oku »

Harlem Steak

Harlem Steak Malzemeler:  300 gram dana antrkot 15 gram sıvı yağ 10 gram deniz tuzu Harlem Steak Hazırlanışı: Antrkotu 150 gramlık iki parça halinde kesip zeytinyağı ile marine edin. Izgarada her iki tarafını arzu ettiğiniz kıvamda pişirip çeşitli garnitürlerle servis edin.

Devamını oku »
Deneme bonusu