Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye

Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye

Hindistan-Cevizli-Kurabiye

Hindistancevizli ve Üzümlü Kurabiye Hazırlanışı:

Adı kurabiye ama içinde şeker yok bu tarifin. Tüm tadını hamurundaki bol üzüm ve yaban mersininden alıyor. Bu yüzden bu kurabiyeyi gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz mini gurmenize. Çukur bir kapta; 1 çay bardağı hindistancevizi, 1 büyük boy yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı buğday nişastası, yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve kuru yaban mersinini yoğurduktan sonra küçük toplar elde ettim. Bu topları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana dizip 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirdim

OKU ➤  Erikli Perişan Kurabiye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir