Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı: 500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük …
Devamını oku »Tarifler
Soğuk Pancar Çorbası
Soğuk Pancar Çorbası Hazırlanışı: 3 adet pancarı, 1 adet havucu, 1 adet kırmızı soğanı, 2 adet kapya biberi küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında sebzeleri kavurun. 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Blenderde pür haline getirin. Soğuyunca LAV Moon Çorba Kasesine aktarın. İsteğe …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Hazırlanışı: 500 ml. sütü, 100 gr şekeri, 1 adet yumurtanın sarısını ve 2 çorba kaşığı mısır nişastasını tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 2 çorba kaşığı tereyağını, 2 çay kaşığı vanilyayı ve 200 gr labne peynirini ilave edin. Mikserle iyice çırpın. LAV Laura Kapaklı Saklama Kabına ufalanmış vanilyalı keki …
Devamını oku »Reyhanlı Ayran
Reyhanlı Ayran Hazırlanışı: 250 gr yoğurdu, 500 ml. suyu, 1 dal taze reyhanı ve bir tutam tuzu blenderde iyice çırpın. En son 1 şişe maden suyu ekleyin. Karıştırıp LAV Ayran Bardağım kupalarına aktarın. İsteğe göre buz parçaları ekleyerek soğuk soğuk servis yapın
Devamını oku »Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates
Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Malzemeler: 4 adet büyük ve uzun patates 4 tatlı kaşığı tereyağı 4 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 dal taze kekik 4 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk 8 dilim taze kaşar peyniri Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Hazırlanışı: Sosu için; Ketçabı, kıyılmış taze kekiği ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz …
Devamını oku »Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Malzemeler: Trileçe Keki İçin : 1,5 çay bardağı toz şeker 4 adet yumurta 1 bardak un (su bardağı) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak soğuk süt (su bardağı) Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket) Karamel Sos İçin: 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek …
Devamını oku »Florantin Kurabiye
Florantin Kurabiye Malzemeler: 60 gram kuru kayısı 75 gram esmer şeker 75 gram tereyağı 125 ml. krema 4 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı un 75 gram kıyılmış badem 75 gram file badem 125 gram beyaz çikolata 1 tatlı kaşığı tereyağı Florantin Kurabiye Hazırlanışı: Kayısıları incecik kıyın. Şekeri, tereyağı, krema ve bal ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak kaynamaya bırakın. …
Devamını oku »Etli Biber Dolma
Etli Biber Dolma Malzemeler: 4 adet büyük boy dolmalık sarı biber 500 gram dana kıyma 100 gram kuzu eti (çok ince doğranmış) 1,5 çay bardağı pirinç Tuz, karabiber, yenibahar Yarım adet tavuk bulyon 1 çay bardağı ılık su 1 çorba kaşığı tereyağı Etli Biber Dolma Hazırlanışı: Dolmaların üzerlerinden bıçakla kapakçıklar elde edip daha sonra kullanmak üzere ayırın. Dolmaların çekirdeklerini temizleyin …
Devamını oku »Pırasalı Börek
Pırasalı Açma Börek Malzemeler: 6 adet yumurta 1 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağından iki parmak eksik su 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Yeteri kadar tuz Harç İçin: 1 adet soğan 3 dal pırasa 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı 300 gram haşlanmış et (kuşbaşı doğranmış) 1 adet havuç 3 adet haşlanmış patates Yeteri kadar tuz ve karabiber Üzeri …
Devamını oku »Baharatlı Cips
Baharatlı Cips Malzemeler: > 1 adet tam buğdaylı hazır tortilla ekmeği > 1 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 çay kaşığı kırmızı toz biber > Taze çekilmiş deniz tuzu Hazırlanışı: Tortilla ekmeğini önce dörde kesin, sonra eşit boyutta 8 adet küçük üçgen elde edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırçayla üzerlerine önce zeytinyağı sürün, sonra da toz biber ile taze …
Devamını oku »