Lorlu Mini Biber Dolması Malzemeler: 12 adet küçük sarı biber (en fazla bir parmak uzunluğunda) 200 gram lor peyniri 100 gram beyaz peynir (tercihen yumuşak) 2 dal kıyılmış dereotu 1 çay kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı Lorlu Mini Biber Dolması Tarifi: Biberlerin üzerini bıçakla kesip kapakçıklar elde edin. içini lor, ezilmiş beyaz peynir, kıyılmış dereotu ve pul biberden …
Devamını oku »Tarifler
Fırında Köfteli Kırmızı Dolma
Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Malzemeler: 8 adet orta boy kırmızı soğan 1 kg orta yağlı kıyma 1 Paket (1 paket 50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi 11 yemek kaşığı su (110 ml.) 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 8 tatlı kaşığı nar ekşisi 8 çay kaşığı tereyağı Fırında Köfteli Kırmızı Dolma Hazırlanışı: Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 …
Devamını oku »Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar
Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar Malzemeler: 1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr.) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ 1 dal ince kıyılmış taze biberiye Yeşil ve sarı biber Ekmek, Marul yaprakları Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …
Devamını oku »Balık Çorbası
Balık Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler 2 diş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam dereotu 3 adet defne yaprağı 1.5 kilo ayıklanmış iskorpit balığı Hazırlanışı Havuç ve sarımsakları tereyağında kavurun. Üzerine un ilave ederek bir süre daha kavurun. Soğuk su koyup kaynamaya alın. Kaynayan çorbaya ayıklanmış ve ince kıyılmış iskorpiti ilave …
Devamını oku »Pranik Kurabiye
Pranik Kurabiye Malzemeler: 2 adet yumutra 200 gram un 200 gram şeker 250 gram yoğurt 1 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı sirke 50 ml. sıvı yağ Glazür Malzemesi İçin: 200 gram pudra şekeri 2 adet yumurta Pranik Kurabiye Hazırlanışı: Yumurtaların akını sarısından ayırdıktan hemen sonra buzdolabına aktararak soğumasını sağlayın. Hamuru için şekerle yumurta sarısını çırpın. Ayrı …
Devamını oku »Etli Yaprak Sarma
Etli Yaprak Sarma Malzemeler: 300 gram üzüm yaprağı (salamura) 500 gram dana-kuzu orta yağlı kıyma 1 su bardağı pirinç 3 adet orta boy soğan Yarım demet maydanoz (kıyılmış) 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı …
Devamını oku »Kremalı Ceviz Çorbası
Kremalı Ceviz Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış ceviz 3-4 su bardağı tavuk suyu 1 dal taze sarımsak 1 dal taze soğan 1 dal kereviz sapı 1 çay kaşığı ucu kadar öğütülmüş muskat 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı krema 1-2 dal doğranmış taze kişniş Kremalı Ceviz Çorbası Hazırlanışı: Tavuk suyunu tencereye aktarın. önce kıyılmış …
Devamını oku »Kilis Usulü Alinazik
Kilis Usulü Alinazik Malzemeler: 1 kilo patlıcan 300 gram domates 2-3 adet kapya biber 4-5 adet sivri biber 500 gram kuşbaşı et Kilis Usulü Alinazik Hazırlanışı: Patlıcan, domates ve biberleri közleyin, malzemeleri ezilmeden ince ince doğrayıp karıştırın. Odun ateşinde pişen kuzu etlerini şişten çıkardıktan sonra tereyağında kısa bir süre kavurup, ayrı bir tavada ısıttığınız patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın.
Devamını oku »Kübban Kebap
Kübban Kebap Malzemeler: 500 gram iri çekilmiş kuzu kıyma 150 gram pastırma 150 gram kaşar peyniri 60 gram Antepfıstığı Yarım yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 300 gram dana küşleme Kübban Kebap Hazırlanışı: iri çekilmiş kuzu kıymanın içine; ufak doğranmış pastırma, kaşar peyniri, fıstık ve baharatları ilave edip yoğurun. Şişe sapladıktan sonra üzerini, ince/uzun dilimlenmiş küşleme et ile …
Devamını oku »Fındık Ezmeli Mayalı Çörekler
Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Malzemeler: 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 4 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet yumurta (sarısı dışına akı içine) 600-700 gram kadar un Fındık ezmesi (içine katmak için) Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Hazırlanışı: Öncelikle mayayı süt ve ılık su ile …
Devamını oku »