Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Fırında Patlıcan Dilimleri

Fırında Patlıcan Dilimleri

Patlican-Dilimleri

Fırında Patlıcan Dilimleri Malzemeler:

2 adet topan patlıcan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

8-10 dilim taze kaşar peyniri

Domatesli Sos İçin:

3 adet rendelenmiş domates

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sıvı yağ

3 diş sarımsak

1 dal taze kekik 1 dal taze biberiye

1 adet soğan

1 adet konserve mısır (1 küçük kase kadar)

Tuz, karabiber, zerdeçal

Fırında Patlıcan Dilimleri Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında dilimleyin. 1’er çorba kaşığı tuz ve un ilave edilmiş suda yarım saat bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün. Kağıt bir havlu yardımı ile iyice kurulayın. Domatesli sos için; Sıvı yağ ile tereyağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış sarımsak ile soğanı kavurun. Rendelenmiş domatesi, haşlanmış mısırı, kıyılmış kekik ile biberiyeyi ilave edin. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Tuzu, zerdeçalı ve karabiberi ilave edip tatlandırın. Sosunuz hazırdır. Patlıcanların her iki tarafını zeytinyağı ile yağlayın, hafif tuz serpin. 200 dereceye ayarlı fırının ızgara katına (telin üzerine) yerleştirin. 10 dakika kızartıp fırından alın. Fırında közlemiş olduğunuz patlıcan dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine tek tek yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin, domatesli sostan dökün. Tekrar fırına verin. Peynirler eriyince fırından alın, hemen servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir