Armut Kompostosu İçin Malzemeler: 16 adet küçük armut 7-8 su bardağı su 4 çay bardağı toz şeker 4 adet karanfil tanesi 100 gram loğusa şekeri 1 limonun suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı: Armutların saplarını kesmeden kabuklarını soyun. Su ve loğusa şekerini geniş bir tencereye aktarın. Loğusa şekerini iyice erittikten sonra şeker, limon suyu ve tane karanfilleri ilave edin. Armutları yumuşayana dek …
Devamını oku »Tarifler
Katmer Tatlısı (Kahiye)
Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik) Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 200 ml. krema Üzeri İçin: 1 büyük kase tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Karışık Meyve Suyu
Karışık Meyve Suyu İçin Malzemeler; 2 adet kivi 2 adet portakal 2 dilim ananas Hazırlanışı: Bütün meyveleri yıkayın, soyun. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Her seferinde taze hazırlayın, bekleme C vitamini kaybına yol açar.
Devamını oku »Zerde
Zerde Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 litre su 1 tutam safran 1 çay bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Zerde Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye …
Devamını oku »Pide
Pide Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su 4,5-5 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kepek 1 adet yumurtanın sarısı Susam ve çörek otu (isteğe bağlı) Pide Hazırlanışı: 3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, …
Devamını oku »Abant Kebabı
Abant Kebabı Malzemeler: 2 adet topan patlıcanı 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Abant Kebabı Hazırlanışı: Patlıcanları enine ikiye kesin. içini kaşık yardımı ile çıkartın. …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcan Salatası
Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet patlıcan 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 2 adet kapya biber (közlenmiş) 2-3 adet sivribiber (közlenmiş) 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve içi soğuk su dolu bir kabın içine aktarın. Birkaç dakika beklettikten sonra patlıcanları …
Devamını oku »Taze Bakla Çorbası
Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 300 gram taze bakla 1 adet limonun suyu Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 çorba kaşığı un 500 gram yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu …
Devamını oku »