Katmer Tatlısı (Kahiye) İçin Malzemeler: 12 adet hazır baklava yufkası 200 gram ince çekilmiş Antepfıstığı içi 50 gram taze kaymak 50 gram tereyağı Şerbeti İçin: 1 kilo toz şeker 500 ml. su 1 adet limonun suyu (6 Kişilik) Hazırlanışı: Şerbeti için; Şeker ile suyu yoğun bir kıvam elde edene dek kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya …
Devamını oku »Tarifler
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Zeytinyağlı Yaprak Sarma İçin Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 6 adet soğan 50 gram kuş üzümü 20 gram sarımsak 10 gram yenibahar 10 gram karabiber 20 gram kuru nane 20 gram biber salçası 20 gram domates salçası 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon tuzu Tuz (6-8 Kişilik) Hazırlanışı: …
Devamını oku »Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 200 ml. krema Üzeri İçin: 1 büyük kase tel kadayıf 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tereyağı Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak …
Devamını oku »Karışık Meyve Suyu
Karışık Meyve Suyu İçin Malzemeler; 2 adet kivi 2 adet portakal 2 dilim ananas Hazırlanışı: Bütün meyveleri yıkayın, soyun. Bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Her seferinde taze hazırlayın, bekleme C vitamini kaybına yol açar.
Devamını oku »Zerde
Zerde Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı toz şeker 1 litre su 1 tutam safran 1 çay bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı nişasta 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini Zerde Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye …
Devamını oku »Pide
Pide Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su 4,5-5 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kepek 1 adet yumurtanın sarısı Susam ve çörek otu (isteğe bağlı) Pide Hazırlanışı: 3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, …
Devamını oku »Abant Kebabı
Abant Kebabı Malzemeler: 2 adet topan patlıcanı 250 gram dana eti 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Abant Kebabı Hazırlanışı: Patlıcanları enine ikiye kesin. içini kaşık yardımı ile çıkartın. …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcan Salatası
Közlenmiş Patlıcan Salatası Malzemeler: 3 adet patlıcan 1 adet limon Yarım demet maydanoz 1 adet soğan 2 adet kapya biber (közlenmiş) 2-3 adet sivribiber (közlenmiş) 1 adet büyük boy domates Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Közlenmiş Patlıcan Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyun ve içi soğuk su dolu bir kabın içine aktarın. Birkaç dakika beklettikten sonra patlıcanları …
Devamını oku »Taze Bakla Çorbası
Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 300 gram taze bakla 1 adet limonun suyu Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 çorba kaşığı un 500 gram yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu …
Devamını oku »Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması
Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler: 2 demet filiz 3-4 dal taze soğan 4 dilim pastırma 2 adet yumurta Tuz Zeytinyağı Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı: Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada …
Devamını oku »