Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Malzemeler: 1 demet karalahana 1 adet orta boy soğan 1 adet Knorr Tavuk Bulyon 1 adet Knorr Acısso 1 adet konserve meksika fasulyesi 60 gram tereyağı 1 bardak ay çiçek yağı 5 0 gram mısır unu 1 0 dal taze kişniş 1 tutam pul biber, tuz Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Lahanalarımızın …
Devamını oku »Tarifler
Bağdat Baharatlı Beyran
Bağdat Baharatlı Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı Bağdat Karabiber, 1 çay kaşığı Bağdat Pul Biber, Yarım çay kaşığı Bağdat Nane, 1 tutam Bağdat Kekik, Tuz 1 litre kemik suyu Bağdat Baharatlı Beyran Hazırlanışı: Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar …
Devamını oku »Bombay Fasulye
Malzemesi: 100 gram Bombay fasulye 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı çiçek yağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası Yeteri kadar baharat, tuz, karabiber Bombay Fasulye Tarifi: Fasulyeyi bir gün evvelden ıslatın. Haşladıktan sonra soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Fasulyeyi de ilave edip pişirin. Sıcak veya soğuk meze olarak servise sunun.
Devamını oku »Izgara Sebzeler
Izgara Sebzeler Hazırlanışı: 2-3 adet renkli küçük biberleri, 2 adet boyuna kesilmiş küçük boy kırmızı soğanı, 2’şer adet boyuna bir parmak kalınlığında kesilmiş kabak ile patlıcanı 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Tuzu serpin. Sosu için; 1 paket labne peynirini, 2 diş havanda ezilmiş sarımsağı ve bir tutam kimyonu karıştırın. Izgara sebzeleri LAV Karen Kaseye aktarın, …
Devamını oku »Mantarlı ve Tavuklu Şiş
Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı: 500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük …
Devamını oku »Soğuk Pancar Çorbası
Soğuk Pancar Çorbası Hazırlanışı: 3 adet pancarı, 1 adet havucu, 1 adet kırmızı soğanı, 2 adet kapya biberi küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında sebzeleri kavurun. 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Blenderde pür haline getirin. Soğuyunca LAV Moon Çorba Kasesine aktarın. İsteğe …
Devamını oku »Çilekli Tatlı
Çilekli Tatlı Hazırlanışı: 500 ml. sütü, 100 gr şekeri, 1 adet yumurtanın sarısını ve 2 çorba kaşığı mısır nişastasını tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 2 çorba kaşığı tereyağını, 2 çay kaşığı vanilyayı ve 200 gr labne peynirini ilave edin. Mikserle iyice çırpın. LAV Laura Kapaklı Saklama Kabına ufalanmış vanilyalı keki …
Devamını oku »Reyhanlı Ayran
Reyhanlı Ayran Hazırlanışı: 250 gr yoğurdu, 500 ml. suyu, 1 dal taze reyhanı ve bir tutam tuzu blenderde iyice çırpın. En son 1 şişe maden suyu ekleyin. Karıştırıp LAV Ayran Bardağım kupalarına aktarın. İsteğe göre buz parçaları ekleyerek soğuk soğuk servis yapın
Devamını oku »Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates
Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Malzemeler: 4 adet büyük ve uzun patates 4 tatlı kaşığı tereyağı 4 çay kaşığı kırmızı toz biber 4 dal taze kekik 4 çorba kaşığı ketçap 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase dilimlenmiş sucuk 8 dilim taze kaşar peyniri Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates Hazırlanışı: Sosu için; Ketçabı, kıyılmış taze kekiği ve zeytinyağını karıştırın. Sosunuz …
Devamını oku »Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı Malzemeler: Trileçe Keki İçin : 1,5 çay bardağı toz şeker 4 adet yumurta 1 bardak un (su bardağı) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 3 bardak soğuk süt (su bardağı) Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket) Karamel Sos İçin: 5 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek …
Devamını oku »